perjantai 3. kesäkuuta 2016

Piha-ideoita ja DIY-juttuja


Kesän saapuessa diy-jutut ovat siirtyneet käsittelemään pihaa ja sen projekteja. Keräsin tähän postaukseen sekä omia, että kanssabloggaajien parhaita do-it-yourself-juttuja. Ensimmäinen kollaasikuva on pergolastamme ja siellä vanhasta, aiemmin sinisestä, lasitetusta ruukusta. Meillä oli varastot väärällään sinisiä lasitettuja ruukkuja, jotka eivät väritykseltään enää sopineet meille. Ja koska tuunaaminen on mun juttu, päätin käsitellä ruukut uudelleen käyttökelpoisiksi maalaamalla ne  mustaksi spraymaalin avulla. Koko jutun ohjeineen voit lukea täältä.


Tämä betonipöytä-diy on jo kolme vuotta vanha juttu, mutta betonihan on vieläkin yhtä ajankohtainen. Jos sinua kiinnostaa pöydän työvaiheet, ne löytyvät täältä. 

Valkoisen Harmajan Suvin terassilta löytyy hieman erilainen betonipöytä, sekä penkki, mikä on niin hieno, että sen ohjetta aion ehdotomasti vielä joku päivä hyödyntää. Älyttömän kaunis.

Kuva: Valkoine Harmaja
Jos betonihommat ei kiinnosta tai kaipaat ennemmin puista ruokapöytää terassillesi, kurkkaa Lyden upean puisen pöydän ohjeet täältä

Kuva:talostakoti.blogspot.fi
Ideoita kesäkukkaistutuksiin sen sijaan löytyy Hannan Näköisia Kulmia- blogista sekä Katrin Tohkeissaan-blogista. Muita terassi-ideoita on kollaaseiksi kerännyt Satu All you need is white-blogista.

-tuija-


5 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä, kiitos, ja kiitos myös linkityksestä :-) Onko musta maali pysynyt ruukuissa? Minulla olisi aika samanlaisia mietteitä ollut noita sekalaisen värisiä ruukkujani kohtaan, kestäsiköhän ne ulkosallakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On pysynyt, kun tekee pohjat kunnolla. Joskus suhuttelin ilman pohjamaaliakin, mutta sitten joutuu parin vuoden päästä paikkailemaan. Tosin sekään mikään iso työ ole, vähän pahimpia paikkoja piiloon. Maali siistii ihmeen hyvin vanhankin maalipinnan :)

   Poista
 2. Kivoja ideoita, vielä onneksi on kesää jäljellä, niin ehtii terassia laittelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on :) Kyllä lämmin toukokuu pidentää kesää hurjasti. Toivottavasti nyt lämpenee uudelleen :)

   Poista
 3. Mäkin haluan pihan... tai ainakin ison parvekkeen, missä voisin harrastella kaikkia hauskoja diy-juttuja :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!