tiistai 17. toukokuuta 2016

Saunaan!


Sitä on tehty kuin Iisakin kirkkoa ja vieläkin on työstettävää, mutta nyt vihdoin sauna on siinä kunnossa, että kuvia siitä voi jo julkaista. Kuten huomaatte, selkänojalaudat uupuvat vielä kuituvalojen edestä ja kiukaan ympäristökin vaatii hieman fiksaamista, kun alalaude jäikin aiottua alemmas ja kiukaan metallinen kaulus jää nyt näkyviin. Mutta kuitenkin toivon, että näette kuvissa ennemmin viimestellyn toteutuksen  jiiriin sahattuine kulmineen sekä täysin listattoman toteutuksen, kuin ne vielä työn alla olevat kohdat. Sauna on täysin omaa käsialaa. Minun piirtämä ja suunnittelema sekä mieheni toteuttama, hyvä me!


-tuija-


22 kommenttia:

 1. Oi oi! Ihan mieletön! Rakastan tuota suihkuhuoneen seinää <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu. Aikaa meni kyllä, mutta lopputulos on onneksi sen väärtti :)

   Poista
 3. Olen ihan mykistynyt! Tuntuu koomiselle sanoa, vain upea. Siis oikeasti ihan huikean upea! Myös nuo laatat ja kaareva seinä ja ja ja...

  VastaaPoista
 4. Aivan upea sauna! Sauna on minusta vaikea laji, enkä ole tähän asti oikein mieleistäni saunaa nähnyt. Vaaleaa puuta inhoan ja sellaiset mustat saunat ovat minusta ihan karmeita. Vaan nytpä löytyi se mieleinen - tällaisen minäkin haluan, jos ikinä tulee mahdollisuus eteen. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä pidän sekä vaaleasta, että tummasta saunasta, mutta nyt lähdin siitä liikkeelle, ettei trendejä kuunnella, vaan haetaan sitä ajattomuutta. Kiitos Satu :)

   Poista
 5. Todella, todella upea lopputulos! Kylppäritilan perään olen huokaillut ennenkin, se on niin ainutlaatuisen kaunis. Ja tämä sauna kyllä sopii samaan sarjaan myös :)

  VastaaPoista
 6. Aivan huikea, no mutta sitä laatua ja tasoa teidän koko koti on. Saako vielä udella mitä tuo leveä paneeli on, ja oletko käsitellyt sen jollakin via onko luonnostaan noin upean väristä?
  //San-na

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos San-na. Sekä laude-, että seinäpaneelit ovat lämpökäsiteltyä STS haapaa ja käsitelty apteekista saatavalla kirkkaalla parafiiniöljyllä. Öljy syventää puun omaa väriä ja tuo kuvion esiin, mutta ei värjää puuta eli on puun oma sävy.

   Poista
 7. Saunat harvoin herättävät ajatuksia, mutta nyt täytyy sanoa, että onpa hieno! Ja vielä omatekemä, mahtavaa :)

  VastaaPoista
 8. No nyt! Upea upea upea!
  Millis

  VastaaPoista
 9. Oikein kaunis sauna. Aivan erinomainen! Kysymys jiiriliitoksista. Onko ne toteutettu liimatta, vai mikä on sellainen liima, joka kestää saunan olosuhteet? Onko puu elänyt käytössä availlen jiirejä? Omaa saunaamme viimein suunnittelen ja nimenomaan tämäntyyppiset liitokset on mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Jiirit ovat toteutettu ilman liimaa ja ne ovat myös pysyneet kiinni lähes täydellisesti. Lämpökäsittely vähentää puun elämistä, mutta olen silti ollut positiivisesti yllättynyt miten särmänä liitokset ovat pysyneet.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!