torstai 26. toukokuuta 2016

Bukowskis Market – aarteiden verkkohuutokauppa


On kampanjoita, ja sitten KAMPANJOITA. Tämä on se jälkimmäinen. Kenellekään blogiani pitkään seuranneelle ei ole varmaan jäänyt epäselväksi hullaantumiseni vanhoihin vintage- ja design-aarteisiin ja siksipä nähdessäni Indiedaysin ja Bukowskis’n kamjanjahaun, en epäröinyt hetkeäkään, vaan hain mukaan - Bukowskis on sentään melkein toinen nimeni.


Pidän kovasti 20–60-luvun muotoilusta, sekä sen aikaisista muotoilun suurista designklassikoista. Koska hyvä design maksaa ja kukkaroni ei kestäisi kaikkien näiden kalusteiden uusina hankkimista, päädyn usein metsästämään etsimiäni kalusteita käytettynä. Toinen syy vintagen ostoon on se, että koen alkuperäisten versioiden olevan sielukkaampia ja sympaattisempia, kuin vastaavien uudistuotantokalusteiden. Ajan patina kalusteessa tai verhoilussa on minulle lisäarvo, ei kauhistus ja näin ollen kotonamme ei olekaan kovin montaa uutena ostettua kalustetta. Toki sängyt ja sohvat ovat hankittu uutena, mutta muuten iso osa huonekaluista on hankittu pikkuhiljaa käytettyinä.

Bukowskis Marketilta huudettu Bertoian Diamond-tuoli
Yksi paikka mistä kalusteita ja esineitä etsin on Bukowskis Market - verkkohuutokauppa, jonka tavoitteena on luoda kohtauspaikka laadukkaasta taiteesta ja designista kiinnostuneille, niin myyjille kuin ostajille. Bukowskis Marketista löytyy useita eri tuoteryhmiä - huonekaluja, kirjoja, taidetta, asusteita, sisustustavaraa yms. ja sivustolta löytyykin aina n. 3000 huudettavana olevaa esinettä. Vierailen sivustolla lähes viikoittain, vaikka aina en etsi edes ostettavaa. On kiehtovaa seurata mitä kulloinkin on myynnissä ja mihin hintaan kalusteet lopulta huutajalle päätyvät.


Rakkain ostokseni Bukowskis Marketista on Harry Bertoian Diamond-tuoli. Tuoli, jota etsin puoli huolimattomasti vuosikausia, mutta aina syystä tai toisesta, sen hankinta siirtyi tai joku muu osti tuolin nenäni edestä. Sitten eräänä päivänä aika oli kypsä, ja kun tuoli ilmestyi Bukowskis Marketissa huudettavien esineiden joukkoon, päätin että tällä kertaa tuoli olisi minun. Ja lopulta se olikin, vaikka huutohinta kipusikin ylemmäs, kuin mitä alunperin olin tuolista ajatellut maksaa. Olin kuitenkin tyytyväinen, metsästys oli jatkunut tuloksettomana jo liian kauan.


Huutaminen Bukowskis Marketilla on helppoa. Esineet ovat kategorioittain helposti löydettävissä ja kuvia myytävästä esineestä on paljon. Tuotteille on määrätty lähtöhinta, joka toimii huutajalle ohjenuorana tuotteen arvosta. Kohteen lopullinen myyntihinta voi olla huomattavasti suurempi kuin lähtöhinta, mutta kohde voidaan myydä myös lähtöhintaa alempaan hintaan.


Pidän tärkeänä myös sitä, että jokin taho on tarkastanut tuotteen aidoksi sekä määritellyt valmistusajankohdan ja esineen kunnon. Sivustoon tutustuminen kannattaa aloittaa rekisteröitymällä sivustolle, jolloin saat omat tunnukset. Sisään kirjautumalla pääset selaamaan jo aiemmin toteutuneita kauppoja ja hintoja, jolloin käyvän huutohinnan määrittäminen itselle on helpompaa. Lopulliseen huutohintaan lisätään vielä vasaramaksu, 50 kruunua (noin 6€), sekä huutomaksu ja sen alv eli 22,36 % tuotteen ostohinnasta. Mikäli huudettava kohde ei ole Suomessa, Bukowskis kuljettaa tuotteen Helsingin varastoon kuljetusmaksua vastaan. Kaiken tämän, huudot, maksut sekä kuljetuksen tilauksen voit hoitaa suoraan kätevästi Bukowskis Marketin omilla sivuilla. Sivustolta löydät myös kattavat ohjeet ostamisesta/myymisestä ja ”Usein kysyttytä”-sivuston, josta löydät vastaukset helposti mieltä askarruttaviin kysymyksiin.


Happy bidding!

-tuija-


5 kommenttia:

 1. En ole viimeisen vuoden aikana tehnyt kovinkaan montaa hankintaa. Ne odottavat parempia aikoja. Tämä sivusto on kyllä ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Olen siellä käynytkin, mutta en ole koskaan mitään sieltä ostanut. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Mä en uskalla käydä tuolla, kun huutaisin varmaan ihan kaikkea :) Poulsenin valaisimia yritin aikoinani monta kertaa, mutta aina joku oli valmis maksamaan enemmän kuin minä.

  VastaaPoista
 3. Bukowskis onkin mulle tuttu paikka jo lapsuudesta, meidän iskä on sen suurkuluttaja. Ehkä mäkin vielä innostun hankkiin jotain oikeeta designia sieltä. Hintoja on kyllä kiva seurata, yllättävän edullisesti sieltä saakin jos ei nyt ihan sitä kaikkein himotuinta satu just kans haluamaan... Ja tää teidän koti. Huh huh! Täydellinen!

  VastaaPoista
 4. Ihana - tuonne minäkin halajaisin. Ensi kerralla voisin lähteä mukaan :D ;). Netissä on tullut selailtua läpi noita huutokauppoja. Pelkään tosin sitä että tiollaisissa hinnat karkaa pilviin. Rakastan myös niin täysillä vanhaa vintagea. Diamond tuoli on huippu löytö ja paljon muutakin ihanaa kuvissa :)

  VastaaPoista
 5. Jep, koukussa ollaan. Tällä hetkellä haussa ruokapöydän tuolit. Eamesin DSW olis lemppari, mutta eipä näy... olisi harmi ostaa uutena, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että pieni repale ei ole rumistus vaan ominaisuus joka kertoo historiasta! Mutta uudet tuolit tarvitaan, olen kyllästynyt katsomaan noita kissanrepimiä.

  Millis

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!