keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Saunan rakentamista ja vähän muutakin puuhattua


Maaliskuu oli ja meni ja huhtikuukin on jo hyvässä vauhdissa. Se tarkoittaa sitä, että ajatuksiin alkaa  pikkuhiljaa, kuin varkain, hiipiä piha ja pihan tulevan kesän kunnostustyöt. Laatoituksia pitäisi jatkaa etupihan puolelta ja vähän aitaakin rakentaa. Muutama  iso betoniruukkukin tarttui jo matkaan Plantagenista viikonlopun piha-ja puutarhamessureissun yhteydessä. Messujen kuvasaldoa löytyy haluttaessa täältä.

Kotihommista sauna, on edennyt jo vihdoin lauteiden rakentamisvaiheeseen. Aikaa on mennyt, mutta väittäisin että lopputulos on sen arvoinen. Yhtään listaa ei saunassa ole käytetty ja kulmat ovat työstetty paneeli kerrallaan 45 asteen kulmaan, jolloin päätyjä ei jää näkyviin. Tämä kaikki on todella hidasta  työtä, onneksi mieheni on pikkutarkkaa ihmistyyppiä. Kuvassa kurkistus yksityiskohtaan saunassa. Laitan lisää kuvia rakennusvaiheista, kunhan saan kuvia käsiteltyä.
Muuten maaliskuussa aikaan saatuja sisustusjuttuja olivat tuo kollaasissakin kahteen otteeseen näkyvä, uudelleen verhoiltu, vanha Wassily-tuoli, makuuhuoneen uusi tapetti sekä itse marmoroimani ruokapöytä. Olen ihan täpinöissäni niistä kaikista.


Mukavaa viikon jatkoa!


-tuija-


8 kommenttia:

 1. Ihan t ä y d e l l i n e n tuo saunan panelointi :) Mun täytyy vielä käydä tutustumassa tuohon marmorointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin, että sinä Karin ymmärrät yksityiskohtien päälle ;)

   Poista
 2. Niin kauniita kuvia ja niin kaunis koti. Pitää tutustua oikein ajan kanssa.
  Olen sun blogissa varmaan eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja anteeksi viivästynyt vastaus. Tervetuloa lukemaan juttujani ja tietysti tulen vastavierailulle :)

   Poista
 3. Harvoin näkee noin upeita paneeleita saunassa. Kävin taannoin katsomassa Ai Weiwein näyttelyn Helsingin kaupungin taidemuseossa, ja monissa sinänsä oivaltavissa töissä jäin ihastelemaan taitelijan puuseppäarmeijan kädenjälkeä. Monen työn kohdalla huokasin, ah, mitkä liitokset!

  Puutyöt ovat meditatiivisia, ja kauniisti yhteen istuvat liitokset ovat siitä upea palkinto. Voin kuvitella, että saunan kanssa on kulunut tunti jos toinenkin, mutta lopputulos on mahtava. Olen kieli pitkällä odottanut teidän saunan valmistumista, sillä arvasin, ettei siitä tule mikään perustylsä löylyhuone. Odotus palkittiin!

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Voih, kävin myös ihastelemassa Ai Weiwein näyttelyn läpi ja olin kovin vaikuttunut. Labyrintinomaista "taloteosta" tutkailin hyvän tovin, samoin videoteokset puhuttelivat.

   Saunaa rakennetaan kuin Iisakin kirkkoa ja miehen pitkittynyt sairastelu on sitä nyt entisestään hidastanut, mutta enää ei ole paljon kesken. Sitten skoolataan ja esittelen saunan kunnolla :)

   Poista
 4. haluaisin kommentoida jotenkin tätä postausta mutta sanat hukassa. Tyydyn hymyilemään ja näyttämään peukkua.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!