torstai 28. huhtikuuta 2016

Keittiösuunnittelua


Kotona ei ole tapahtunut mitään kuvattavan arvoista, joten laitanpa teille kuvia työstäni. Työn alla oleva keittiö tulee  -47 rakennettuun taloon ja lähtökohtana suunnittelulle onkin ollut keittiö, joka sopii tunnelmaltaan vanhaan taloon, mutta joka modernien yksityiskohtien avulla päivitetään myös tähän päivään.
 Lankavetimien selkeä muotokieli saa terästystä mustasta puuosasta ja yläkaappien nuppivetimet tuovat monimuotoisuutta ovirivistöön. Välitilan laattana on kiiltävää,  käsintehtyä zellege-laattaa, jonka jokainen laatta on uniikki ja ei niin mittatarkka. Lopputuloksena on erittäin elävä ja persoonallinen laattapinta. Lattiaan tulee leveää lankkua, joka maalataan vaalean harmaaksi. Ovet, katto sekä listat maalataan valkoisiksi, seinät murretulla valkoisella (kuvassa keskimmäinen maaliliuska) ja kaapiston sävy tulee olemaan keskiharmaa (alin maaliliuska). Tasomateriaaliksi kaavaillaan joko marmoria tai marmorikuvioista komposiittiä, mutta suunnitelma saattaa elää vielä sekä kaapistojen, että materiaalienkin suhteen.

-tuija-


6 kommenttia:

  1. Tuli heti kysymys, kun olen oman keittiön kohdalla pohtinut kyseistä asiaa. Huomasin, että suunnitelmassa on piirretty puuhellan viereen sähköuuni: kuumeneeko se liikaa, jos lämmittää hellaa? Vai onko väliin tarkoitus laittaa jotain palosuojaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Sirpa. Hellana on valurautainen pieni Smålanspisenin hella, joka asennetaan tiilistä muurattuun ja slammattuun isompaan kokonaisuuteen. Valurautahellan ja uunikaapin väliin jää 150mm muurattua osuutta, jolloin se riittää suojaksi ja toimii palomuurina. Taso on kiveä ja jatkuu koko rakennelman pinnassa yhtenäisenä, liesi ja hella siihen aukotettuina.

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!