keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Solar panel valaisimet puutarhaanHuutelin ekaa kertaa jo pari vuotta takaperin kauniiden ja kestävien aurinkopaneelivalaisinten perään, mutta silloin turhaan. Nyt natsasi vihdoin ja enkä jäänyt odottamaan enää, vaan tartuin heti tilaisuuteen ja ostin kolme roikkuvaa valaisinta pergolaamme. Nämä Eva Solon solar cell valaisimet ovat paitsi kauniit, niin myös hyvin laadukkaan oloiset. Varjostimet ovat kokonaan etsattua, paksua lasia ja rungot alumiinia. Säältä suojatut led-polttimot sekä litium-akku ovat kokonaan umpinaisen rakenteen sisässä ja valaisinten luvataan kestävän ulkona, vaikka läpi vuoden. Reilu parimetrinen kiinnitysvaijeri on vahva, mutta eleetön. Paloaika  täyteen ladatulla akulla on parikymmentä tuntia ja kytkimellä ohjaten valaisimet saadaan, joko päälle tai pois päältä, mutta myös automaattitoiminnolle, jolloin valaisimet syttyvät ja sammuvat valon mukaan automaattisesti.

Näitä kuvia katsellessa tuli kyllä mieleeni, josko vielä pari pöytävalaisinta tarvittaisiin myös.-tuija-10 kommenttia:

 1. Hienolta näyttävät. Piti heti käydä katsomassa tarkemmin noita roikkuvia, koska sopisivat erinomaisesti myös meidän puutarhaan. Mutta tiedoissa lukee, että voidaan ladata jopa 1000 kertaa. Tarkoittaako tämä, että teoreettisella jokapäiväisellä käytöllä lamput ovat roskaa viimeistään kolmen vuoden päästä? Jos näin, ovat mun makuuni turhan paljon kertakäyttökamaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaan Maarit kiinnitin aluksi huomiota ja siksi selvitin asiaa lisää. Vastauksena sain, ja käyttöohjeissakin näemmä lukee, että akku ja poltin ovat vaihdettavissa, joten ei pitäisi mennä uusintaan silloin.

   Poista
  2. Hieno juttu. Sitten täytyy vaan toivoa, että oikeanlaisia akkuja ja polttimia on tarjolla vielä vuosien päästä. Taitaa mennä ostoskoriin nimemomaan nuo roikkuvat versiot.

   Poista
  3. Sitä minäkin toivon ja siihen myös haluan uskoa :)

   Poista
 2. Hei! Onpa todella tyylikkäitä! Mistä näitä saa tilattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eva Soloa myyvät useat sisustusliikkeet ympäri Suomea, mutta täältä voi vaikka soittamalla tilata. http://www.sagan.fi/

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kauniit ovat ja lisäksi tuntuvat kunnollisilta eivätkä leluilta, kuten monet vastaavat.

   Poista
 4. Hienot!

  Olen pohtinut sopivaa puutarhavalaistusta vuosia meidän postimerkin kokoiselle atriumpihalle. Olin jo melkein keksinyt ratkaisun, kun suunnitelmat muuttuivat. Kaivinkone tulee käymään nyt kesällä, ja kaikki menee uusiksi, nyt haaveilen sammalpuutarhasta japanilaisessa hengessä. Ehkäpä panostan kauniisiin aurinkokennolyhtyihin, jotka roikkuvat rusokirsikan oksilla?

  Millis

  PS, pääsin taas oikean koneen ääreen, joten kommentointi onnistuu jälleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Millis. Rakastan sammalta ja japanilaista puutarhaa, peukku sille. Meilläkin alapihalla on haettu vastaavaa tunnelmaa ja sammalta ei tosiaan ole poistettu, päinvastoin :D
   Näiden kuvien ottamisen jälkeen kaiteita on maalattu mustiksi ja julkisivuakin jo vähän saatu kunnostettua.
   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/06/sateen-valissa.html

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!