torstai 17. maaliskuuta 2016

Kalkkimaalilla maalattu kaappiPerheemme mukana kodista kotiin kulkenut  vanha astiakaappi,  on vaihtanut väriään yhtä usein kuin kotiaankin. Nyt viimeisimpänä villityksenä maalasin kaapin viikonloppuna Annie Sloanin kalkkimaalilla. Täytyy heti alkuun sanoa, että maalilla saa kyllä kaunista ja  tasaista jälkeä, vaikka kaappia katsoessa ei sitä heti uskoisi. Alun alkaen syy maalaamisoperaatioon oli nimittäin se, että olin maalannut kaapin viimeksi kiiltävällä mustalla kalustemaalilla ja sekä kova musta väri, että kiilto oli alkanut ottaa silmään.  Halusin kaapin pintakäsittelyn puhuvan enemmän samaa kieltä kaapin iän kanssa ja siksi päädyin himmeäpintaiseen kalkkimaaliin. Maalasin kaapin vain kertaalleen ja  vähän sinne päin, saavuttaakseni rustiikin ja elämää nähneen ilmeen.
Kalkkimaali sinänsä on melko helppo maali, koska se ei vaadi mittavia pohjatöitä, vaan maalamaan voi alkaa lähes heti inspiraation iskiessä. Ja jos maalaamisen tekee huolellisesti, riittää usein yksi kerros maalia. Pinta suojataan lopuksi vahalla, joka tekee maalipinnasta paitsi helposti puhdistettavan, myös kestävämmän, lisäksi vahaaminen syventää maalin sävyä hieman. Mutta niin kuin sanottu, sudin maalia melko boheemilla otteella kertaalleen ja jätin lopulta myös vahan pois kokonaan, koska viehätyin mattaan, harmaaseen pintaan. Koska kaappin pinta ei joudu samanlaiselle rasitukselle, kuin esimerkiksi pöydän tai istuimen pinta, uskon että maali kestää. Ja jos ei, voi vahan levittää pintaan myöhemminkin.

-tuija-


10 kommenttia:

 1. Kuulostaa kyllä mukavan helpolta maalilta, jos tosiaan voi maalata ilman sen kummempia pohjatöitä. Eikä ikinä uskoisi lopputuloksesta, että alla on musta kiiltävä kalustemaali. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö. Ei siis mitään pohjatöitä, kostealla pyyhkimiseen lisäksi :o

   Poista
 2. Ajattelinkin ensin, että onko maali vielä osin kosteaa kuvissa, koska pinta ei ole tasainen :) Noin kaappi näyttääkin tosi kivalta. Väri on kivan eläväinen, toisin kuin ihan tasaiseksi levitetty vahaamaton pinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tuli vielä elävämpi, kun menin pyyhkimään pintaa kostealla :o

   Poista
 3. Mattapinta, ja vähän sinnepäin fiilis, sopiikin kaapin tyyliin kiiltävää paremmin. Vai onko sekin tää ikä? =D

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!