perjantai 5. helmikuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa ja uusi matto


Siinä missä nuorempana ihonhoitoni hoitui lähinnä Yves Rocherin näytetestereiden avulla, eivätkä kasvot pesua ja perusvoidetta kummempaa tarvinnut, on ikä tuonut ihan uudenlaisia haasteita ihonhoitoon. Aamuisin tyynynjälkien poistumista kasvoilta saa odotella jopa tunteja ja joka viinilasillinen kertyy kummasti joko silmäpusseihin tai vaihtoehtoisesti leuan alle. Ihoni on iän myötä muuttunut myös jonkin verran kuivemmaksi, eikä se kestä kovin voimakkaita aineita ärtymättä. Lisäksi monien tuotteiden voimakkaat tuoksut aiheuttavat minulle allergisia hengitystieoireita.

Olen kokeillut useiden eri valmistajien ihonhoitosarjojen tuotteita, onnistumatta kuitenkaan löytämään sitä aivan omalle iholleni sopivaa tuotesarjaa. Myös jatkuvasti lehtien palstoilta luetut uutiset eri kosmetiikkatuotteissa käytetyistä vaarallisista aineista, antavat lisähaastetta sen oikean sarjan löytymisestä.

Viime helmikuussa Etelä-Afrikan lomallamme törmäsin luonnonkosmetiikkasarjaan nimeltä Kalahari. Vaikka ensimmäisen kiinnostuksen herättikin tuotteiden kauniit pakkaukset, sai sarjan ekologisuus ja eettisyys kiinnostuksen heräämään siinä määrin, että kotiin päästyäni lähdin ottamaan tuotteista enemmän selvää. Mitä enemmän luin, sitä enemmän kiinnostuin. No mitä sain selville?
Sen että, Kalahari-tuotteiden valmistusaineet tulevat suoraan Kalaharin autiomaasta. Sarjan tuotteet valmistetaan kasvien lehdistä, sipuliosista tai juurista uutetuista öljyistä, eivätkä tuotteet sisällä parabeeneja, sulfaatteja, MIT-yhdistettä, keinotekoisia väriaineita, lanoliinijohdannaisia, isopropyleeniglykolia, formaldehydiä, mineeraaliöljyjä tai eläinperäisiä aineita.
Kirsikkana kakun päällä on se, että kaikki raaka-aineet kerätään luonnosta luonnollisin menetelmin kuormittamatta luontoa ja se, että suurin osa Kalaharin käyttämistä valmistusaineista tulee Reilun kaupan organisaatioilta.

Päätinkin  antaa sarjalle mahdollisuuden ja ottaa testiin muutamia sen tuotteita. Koska kaikkien tuotteiden uusiminen kerralla olisi kallista ja etenkin jos ne osoittautuisivatkin omalle iholle sopimattomaksi, onkin  mainiota, että sarjasta löytyi myös pieni kasvosarjan matkapakkaus, joka sisältää  kasvopuhdistuksen, kasvoveden, entsyymikuorinnan, päivävoiteen sekä yövoiteen. 
Viikon testin perusteella, ei lopullisia päätelmiä voi tietysti vielä tehdä, mutta ainakin ensivaikutelma on lupaava. Voiteet imeytyvät nopeasti ihoon ja miedot, miellyttävät tuoksut eivät ole ärsyttäneet. Ensimmäisenä iltana  yövoiteen levittämisen jälkeen iho kihelmöi hieman, mutta se ei toistunut enää seuraavana iltana. Sen verran lupaavalta vaikuttaa, että seuraavaksi uskaltaudun hankkimaan sarjan seerumeita ja geelejä. Onko sarja teille ennestään tuttu ja olisiko teillä vinkkejä sarjan muista hyvistä tuotteista?

Niiden iloksi, jotka jo luulivat klikanneensa itsensä väärään blogiin, laitan kuvia myös yläkerran vessan uudesta matosta. Vähän kuin Beni ouarain, eikö?-tuija-


5 kommenttia:

 1. Kaunis matto:). Luin juuri itsekin jutun luonnonkosmetiikasta ja mielenkiintoni heräsi. Kokemusta ei kyllä vielä ole, mutta jotainhan tälle yli 40-v naamalle pitäisi tehdä ennen kuin se kokonaan rupsahtaa:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kyllä kumma, miten lähes yhdessä yössä voi naama muuttua nuoresta vanhaksi ;D

   Poista
 2. Kuulen mielelläni sarjasta lisää. Ihana matto, mistä olet sen löytänyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raporttia seuraa.
   Matto on paikallisesta sisustuisliikkeestä ja olisikohan se ollut Linumin malli- näin muistaisin :)

   Poista
 3. Kiitos mattovinkistä- hain omani tänään sisustus-ulpukasta��

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!