perjantai 19. helmikuuta 2016

Laventelipellon reunallaLähes koko ikäni olen käyttänyt pyykinpesussa hajustamattomia ja herkälle iholle tarkoitettuja pesuaineita ja koska en ole tottunut ylimääräisiin tuoksuihin vaatteissa, ärsyttävät nenääni helposti kaikki "omojen ja bioluvilien" tämäkät tuoksut. Yövyin viikonloppuna ystäväni luona ja kun illalla vajosin minua varten pedattujen pellavalakoiden väliin, iski tajuntaani yhtäkkinen kaipuu etelä-Ranskaan?! Hetken asiaa ihmeteltyäni tajusin, että lakanoiden viehko laventelin tuoksu kiidätti minut ja mieleni laventelipellon reunalle Provenceen. Tiedusteltuani asiaa ystävältäni, hän kertoi käyttävänsä pesu- ja huuhteluaineena Durancen tuotteita ja tällä kertaa nimenomaan lavetelin tuoksuista sellaista. Arvatkaas kenen vuodevaatteita pestiin sen jälkeen urakalla laventelin tuoksuiseksi?  Uskalsin tosin ensialkuun käyttää vain pelkkää huuhteluainetta, ettei tuoksua tulisi liikaa. Hyvin pelkkä huuhteluainekin tuntuu riittävän ja iltaisin siirtyminen unten maille tapahtuu nyttemmin laventelipellon reunalta. Onko tuttu tuote?

-tuija-


10 kommenttia:

 1. Minä taas rrrrakastan tuoksuja. On jännä, miten omiin tuoksuihinsa (ja luultavasti myös hajuihinsa) tottuu. Omat pyykit ei mukamas tuoksu miltään, mutta tässä joku päivä - aaa, se oli uimahallissa - otin puhtaat vaatteet kassista, niin hämmästelin tuoksua. Tiedän, että joillekin tuoksut ovat kärsimys ja ilmeisesti sellaisen ihmisen ei ole lähelläni kiva olla, mutta minä nautin tuoksuista, niin puhtaan pyykin kuin hajuvesienkin!

  VastaaPoista
 2. Se on totta, tuo omiin tuoksuihin tottuminen -pakko kopioida tähän Markus Kajon ikivanha pakina naisten hajuveden käytöstä :DDD

  EAU DE TOILETTE DE LA LAVATOIRE DU MERDE

  Naisille ei saa sanoa, että he haisevat, vaikka he käyttäisivät kuinka paljon hajuvettä. Se ei johdu pelkästään siitä, että jos joku haisee hyvälle, niin se ei haise, vaan tuoksuu. Vaikka kuinka puhuisi hajuveden tuoksumisesta, eikä haisemisesta, niin ei ilostu nainen, jos sille sanoo hississä, että ottaapas nenään tuo teidän hajuvetenne tuoksu vallan perkeleellisesti. Vaikka miten totta olisi se, niin on vain kiemurreltava ja välteltävä puhumasta totuutta. Miten sitten nainen voi itse sietää hajuvetensä uhon kokematta ristiriitoja, kun muut eivät voi? Tämä johtuu varmaankin siitä, että naiset ovat hankkineet riippuvuutensa parfyymiin hitaasti. Ensin vähän korvan taakse, sitten kun tuoksuun on tottunut, vähän lisää, joka kerta enemmän ja enemmän ja lopulta ainetta lontrataan jo aivan mieltä vailla; pullosta suoraan selkään ja kaksin käsin niskaan ja mahaan. Ja illalla nainen istuu sängyssä, lukee dekkaria ja kastaa välillä trasselitukkoa ämpärissä ja painaa sen naamaansa vasten. Mutta naapurissa tiivistetään ovia ja ikkunoita ja ukille on kirjoitettu Nurmekseen että lähettäisi vielä niitä suojeluskunnan vaaleanharmaita kaasunaamareita kun menevät niin hyvin kaupaksi. Ja filttereitä myös lisää laita.

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut myös tuoksuttomat pesuaineet käytössä siitä asti, kun lapset olivat pieniä. Hajusteet tuntuvat nykyisin nenään epämiellyttäviltä, mutta tuollainen luonnollinen tuoksu voisi olla eri juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin aloitin varovaisesti tosiaan pelkällä huuhteluaineen laitolla, myöhemmin voi sitten siirtyä tuohon trasseliosastoon :D

   Poista
 4. Hauska tuo Kajon teksti! :)
  Pitääkin tutustua tuotteisiin... Näin lapsiperheenä tuoksuja ei juurikaan tule käytettyä.
  Otin hiljattain käyttöön ihanat pellavalakat, jokin mukava tuoksu vielä, niin kuulostaisi aika hyvältä ;)

  VastaaPoista
 5. Mä tykkään tuoksuista. Erityisesti liinavaatteiden tuoksusta. Tungenkin lähes aina esim. rosmariiniöljyä muutaman tipan pesuaineen sekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmariiniöljy kuulostaa ihanalta. Rakastan rosmariinia. Kenen toi öljy on? Mistä?

   Poista
 6. Vaikka muuten olen tuoksuissa aika arka (tuoksukynttilöitäkin pitää aina varoen hankkia, ettei ota nenään liikaa) niin liinavaatteissa saa mielestäni olla tuoksua. Sellainen vieno ja raikas :) Pitääkin tutustua tuohon tuotteeseen :) Kiitos siis vinkistä!

  VastaaPoista
 7. Täällä toinen herkkänenä. Kiva kuulla kokemuksia, että tämä tuote toimisi. Kiitos vinkistä. Durancen tuotteet ovatkin muutoin tuttuja, mutta tähän en minäkään ole aiemmin törmännyt :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!