maanantai 1. helmikuuta 2016

Farrow & Ball new colours


Englantilainen maalitehdas Farrow & Ball on tänään julkistanut yhdeksän uutta värisävyä kartastoonsa. Värit ovat valittu huolella täydentämään entisiä sävyjä ja ne sopivat sekä perinteisiin, että moderneihin koteihin. Tein kollaasit uusista sävyistä värikoodeineen -löytyykö oma suosikki?

Shadow white, upea kittiin taittava valkoinen, on oma suosikkini, joka sopisi moneen kohteeseen kylmän valkoisen sijaan. Näytöllä sävystä saa ehkä hieman tummemman kuvan, kuin mitä kartastossa. Alimman kuvan kartastossa päällimmäinen sävy on tuo shadow white.


-tuija-


11 kommenttia:

 1. Moi Tuija ja kiitos taas hyvästä postauksesta. Laitoin justiinsa viime viikolla Farrow & Ball Parma Grey - sävyn ruokailuhuoneeseen. Käys kurkkaamassa mitä tuumaat. http://pirjola.blogspot.fi/2016/01/kurkistus-ruokailuhuoneen-uusiin.html
  terkuin, anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäyksenä. Sävy näyttää kuvassa harmaammalta kuin mitä se suurimman osan aikaa on. Keinovalossa sinisempi, päivänvalossa harmaampi. Instagramissa minulla on kuvia enemmän seinästä ja joka kuvassa hieman erisävyinen =) mutta ihana ysäri.

   Poista
  2. Kävinkin jo katsastamassa seinän ja tosiaan sävy näytti yllättävän harmaalta verrattuna kartastoon :) Kaunis sävy.

   Poista
 2. Ai, pitikö näistä valita? Mä tykkäsin kaikista :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat värit ja kaikki näyttää tosi hyviltä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvästä blogista! Viime aikoina olen lueskellut erityisesti maaleista kertovia juttujasi, kun pitäisi valita uuden kodin seinään maali. Lautalattia petsattiin valkoisella Tikkurilan tuomenkukka -sävyllä ennen lakkausta ja nyt vaiheilen mikä on sopiva valkoisen sävy seiniin. Muutamaan seinään aion kokeilla kalkitirin vanhan roosan sävyistä kalkkimaalia, mutta valkoisien seinien sävy mietityttää vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Eira!
   Tuomenkukka-sävy petsattuna mänty/kuusilattiaan saa aikaan lämpimän, hiukan jopa vaaleanpunaiseen taittavan valkoisen lopputuloksen, joten kaavailemasi vanha roosa sopii seiniin hyvin. Jotta lopputulos ei olisi kuitenkaan liian punainen, voidaan muut valkoisen sävyt taittaa jopa hieman harmaaseen. Ns. maalarin valkoinen maalisävy G497 on juuri tällainen aavistuykseen harmaasen taittava valkoinen. Mikäli vierastat ajatusta, voi sävynä olla myös astetta valkoisempi ns. paperin valkoinen F497.

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi! Paperi on sävynä tuttu edellisestä kodista, joten taidanpa hyvinkin päätyä maalarin valkoiseen. Kiitos blogisi, ymmärrän nykyään myös mitä kirjaimet numerosarjojen edessä tarkoittaa :)

   Poista
  3. Ilo on minun puolellani :)
   Kun joku oikeasti lukee ajatuksella nuo informatiiviset tekstit ja vielä saa siitä apua, tulee itsellenikin hyvä mieli.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!