keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Peikonlehden paluu


Nyt alkaa olla sen verran hoidettavia viherkasveja joka nurkalla, senkillä ja pöydän päällä, että ihme on jos kaikki selviävät kesään asti. Vaikka luulisi sitä  kerran kahdessa viikossa muistaa  kastella samalla useammankin, kuin yhden kasvin. Meillä ei ole näes taidettu ikinä sen tiuhempaa kyseistä askaretta suorittaa, mutta kummasti noita kasveja (eläviä) on silti nurkissa sinnitellyt. Huvittaa aina, jos joku tarjoutuu loman ajaksi kukkia kastelemaan. Juu kiitos, ei tarvitse!
Oliivipuu tosin taitaa menna taas keväällä uusiksi, kun tänä vuonna pakkanen yllätti tammikuussa ja unohdin sen pihalle. En sitten uskaltanut enää -25 asteen pakkasesta ottaa sitä sisällekkään, shokin sitä saisi pienemmästäkin. Nyt jännätään jalostuuko Ikean hylkynurkasta ostetusta oliivista sittenkin supisuomalainen pakkasen kestävä versio. Saattaa olla ettei!
Uusin tulokas paistattelee kuvissa päivää  olohuoneen senkin päällä. Nappasin kasvin eilen mukaani Plantagenista ohimennen ja ruukuksi samanlaisen, pienemmän betonisen näköisen ulkoruukun, kuin mitä meiltä löytyy jo ennestään pihalta. Vahinko ettei noita saman sarjan lautasia taida saada enää mistään?
Peikonlehteä meillä ei ole ollutkaan yli kahteenkymmeneen vuoteen. Yhteen muuttaessa siipalla oli ja se kulkikin mukana vuosikausia, kunnes kyllästyin se valtaviin ilmajuuriin ja siirsin kasvin ulkoruokintaan kerrostaloasuntomme jäteastiaan. Näet on aika kullannut muistot ja taas mennään. Hetken!


-tuija-


4 kommenttia:

 1. Olen siis valinnut uuden uhrin... Ei vaan :) Vähän nauratti tuo kukkien kastelu loma-aikoina. No jep. Ei ole ikinä tullut mieleenkään, että kukat jotenkin kärsisivät erityisesti silloin kun olemme lomalla =D

  Mä tykkään peikonlehdestä kovasti. Kuten kaikesta muustakin vähän juntista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitää juntti oo, peikonlehtihän on trendikamaa:)
   Vaikka toisaalta, mitä väliä vaikka olisikin. Ollaan yhdessä :)

   Poista
 2. Meillä on toisinpäin. Ennen on ollut hirrrveän paljon kasveja, nyt uudessa kodissa vain muutama. Aikoinaan, kun sisareni kävi meillä kastelemassa kukkia, hän oli laskenut ruukut - niitä oli muistaakseni yli 50! Mieli muuttuu, aiemmin en olisi voinut elää ilman viherkasveja, nyt haluan vain todella kauniita yksilöitä, jos niitäkään. Huom. mieheni on meillä se viherpeukalo. Minä valitsen sisustukseen sopivat ruukut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 50, tsiisus. Moiseen viidakkoon joutuu jo pestaamaan oman puutarhurin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!