perjantai 29. tammikuuta 2016

Ikea Svärtan
Viime päivien sisustusjulkaisuissa on näkynyt paljon kuvia Ikean keväällä julkaistavien Viktig sekä Tillfalle kokoelmien tuotteista. En ainakaan nopealla vilkaisulla innostunut niistä sen suuremmin, mutta sen sijaan kuvat elokuussa 2016 julkaistavasta Svärtan-kokoelmasta, lupaavat hyvää.

Svartån on saanut nimensä väristä - tai oikeastaan sen puutteesta. Svartån tarkoittaa ruotsiksi pimeyttä ja kokoelma käsittääkin vain mustan, valkoisen ja harmaan sävyjä. Kokoelman on suunnitellut ruotsalainen tekstiilisuunnittelija Martin Bergström yhdessä 25 intialaisen suunnitteluopiskelijan kanssa. Kokoelma ammentaakin inspiraationsa arjen Intiasta ja on Martinin mukaan moderni tulkinta maan perinnöstä.
Svartån kokoelma tuotetaan Intiassa ja sen valmistuksessa käytetään monia perinteisiä intialaisia tekniikoita ja luonnonmateriaaleja.


Mitäs mieltä kokoelmasta ollaan ruudun toisella puolella?


-tuija-

7 kommenttia:

 1. Emmätiiä, en mä oikein syttynyt tästäkään. Olenkin ihan kummastellut, että mikäs nyt on kun ei tosissaan se Tillfälle innostanut, vaikka Brassi-fani olenkin, eikä myöskään Viktig, vaikka omalla tavallaan kauniita juttuja olikin. Toisaalta ihan hyvä. Kestävän kehityksen kannalta parempi, ettei ihan jokaisesta innostu =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään tosta mustasta mattapinnasta kovin, mutta en myös usko, että näistä meille mitään tulee.Ehkä :)
   Sinnerligissäkin oli paljon mukavia juttuja, mutta ei niistäkään meille asti päätynyt kuin pari astiaa.

   Poista
  2. Meille ei ole tainnut tulla Sinnerligista mitään, vaikka mallisto onkin mielestäni ihan mielettömän upea, ja olen iloinen, että Ikea teki sen. Mutta jos ei vaan ole tarvetta :)

   Poista
 2. Pöytä ja kulho (tuo sileämpi) näyttävät kivoilta, ja voisin kuvitella ne meille hieman antamaan särmää sisustukseen. Ja plussat opiskelijoiden mukanaolosta! Kai se niin on, että vuosien ja kokemuksen saatossa harvat jutut enää jaksaa innostaa uutuksien joukossa? Tai maku on niin hioutunut, ettei kaikki vaan kolahda?

  Viikonlopputerkut sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se taitaa olla, että iän myötä maku jalostuu. Vaikka helposti innostuvana tyyppinä saatan kyllä ensin innostua monistakin asioista, mutta hetken päästä innostus laantuu ja siksi on hyvä harkita ostoksia aina pitempään.

   Poista
 3. Minä innostuin näistä! Nuo kulhot toimisivat meillä, joko sisällä tai ulkona. Mutta totta, että kaikesta ei tarvitse innostua tai vaikka innostuisikin, ei niitä kannata hankkia jos ei ole tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota kulhoa katselin pitkään ja juurikin ulos. Mitähän matskua se mahtaa olla?

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!