perjantai 4. joulukuuta 2015

Tummaa tunnelmaa Kalklitir-maalillaMitä täällä oikein tapahtuu!?!

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Mutta onko se tosiaan noin rajun näköistä ennen kuin kuivuu? Olen käyttänyt itse kalkki- ja savimaaleista vain valkoisia sävyjä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo :) Mitä tummempi maali, sen hurjemmalta märkänä näyttää. Tästä varoitan aina asiakkaita, etteivät panikoi kesken kaiken :)

   Poista
 2. Hui, ihan pelästyin, kun näin toisen kuvan. Onneksi oli vain välivaihe ja lopputulos onkin oikein kiva :)

  VastaaPoista
 3. Mitenkäs tuo silmien ja ihon suojaaminen kalkkimaalilla maalattaessa? Sitähän suositellaan käyttöturvallisuustiedotteissa, kun kalkki voi aiheuttaa vakaviakin vaurioita. Hankaloittaako se työskentelyä, jos on suojalasit ja hanskat kädessä? Ja millaiset hanskat ylipäätään ovat riittävät suojaamaan käsien ihoa? Tuskin sellaiset ohuet lateksihanskat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Jauhe pölyää melkoisesti maalin sekoitusvaiheessa, jolloin hengityssuojainta on suositeltavaa käyttää. Itse levitysvaiheessa ei tätä ongelmaa enää ole, joten pelkät suojakäsineet ja suojalasit riittävät silloin. Lateksihanskat suojaavat hyvin, mutta ovat varsin epämiellyttävät käytössä hiostavuudessaan. Ohuet puuvillaiset alushanskat vaikkapa kumihanskojen alla, toimivat hyvin. Itse en tykkää paksuista hanskoista työskennellessä ja käytän vain pelkkiä ohuita puuvillahanskoja. Suojalasejakaan en käytä, koska ovat hankalat silmälasien kanssa. Tämä ei tietysti ole suositeltavaa.

   Poista
 4. Hurjan näköistä ensin, mutta lopputulos kaunis:).

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla, ettei tuo kalkkimaalin käyttö olekaan niin hankalaa, kuin olin ajatellut. Itse päädyin Rivedilin tekstuurimaaleihin juuri sen vuoksi, ettei mahdollinen ihokontakti ollut niiden kanssa haitallista. Niissä on upea valikoima kaikkea jännää, millä poropeukalokin onnistuu. Ja inspiraation olohuoneen värilliseen seinään sain muuten juuri tästä blogista! Nyt valkoiset huonekalut pomppaavat nätisti harmaan beigestä shiftaavasta seinästä, jossa on raakasilkkimäinen kohopinta. Kiitos käytännöllisistä ja rohkaisevista vinkeistä. Tänne on kiva palata kerta toisensa jälkeen.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!