keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Hetki ennen talviaikaa ja Bloun

Muistatteko sen lapsuuden tuolileikin, jossa musiikin loppuessa pelaajien pitää löytää mahdollisimman nopeasti tuoli takapuolensa alle ja ilman tuolia jäänyt tippuu pelistä? Sitä pelattiin meillä joskus myös pimeänä vuoden aikana siten, että musiikin tilalla käytettiin valoja. Eli kun valot sammuivat, täytyi istuin löytää allensa pimeässä. Meillä voisi nykyäänkin pelata tätä leikkiä helposti parisenkymmentä ihmistä, koska tuoleja kuulkaas löytyy - ja myös niitä valaisimia!

Se ei silti valitettavasti poista ihastumisiani yhä uusiin ja uusiin valaisimiin, mutta tällä kertaa voin sentään perustella ihastusta myös toisella argumentilla - nimittäin kotiseutuylpeydellä! Habitaren kävijät bongasivatkin varmasti syyskuussa Bloun osaston ja siellä Emmin avopuolisonsa Antin kanssa. Emmi Santa on Uudestakaupungista kotoisin oleva muotoilija/lasinpuhaltaja, joka yhdessä avopuolisonsa, lasinpuhaltaja Antti Torstenssonin kanssa perustivat helmikuussa 2015 yrityksen nimeltään Bloun. Bloun valmistaa suupuhallettuja, uniikkeja valaisimia ja Emmi ja Antti itse kuvaavat uunituoretta yritystään nettisivuillaan näin:

ME OLEMME EMMI JA ANTTI.

Tykkäämme puhaltaa lasia, koska siinä ei tule kylmä, vaan hiki ja saa olla toista liki.

Lasin lisäksi me tykkäämme valaisimista ja ajattelimmekin, että nämä kaksi kivaa juttua olisi siistiä yhdistää! Siitä ideasta BLOUN, jonka nimissä me suunnittelemme ja valmistamme valaisimia lasista puhaltamalla. Kaikki työvaiheet teemme itse täällä Pirkanmaan maaseudulla, Sastamalan Kiikoisissa.

Meille on tosi tärkeää, että tuotteemme ovat aidosti käsityönä valmistettuja, ihan alusta loppuun. Koska emme käytä lasinpuhalluksessa muotteja, kaikki valaisimemme ovat ihan omia persooniaan.

Emmi on koulutukseltaan muotoilija-lasinpuhaltaja ja Antti on lasinpuhaltaja. Yhdessä me ollaan hyvä tiimi!


Tällä hetkellä Bloun valikoimissa on kattovalaisimen lisäksi kahta eri mallia pöytävalaisinta ja seinävalaisinkin sarjaan on jo suunnitteilla. Valaisimen lasiosan sekä johdon värin voi jokainen tilaaja valita itselleen mieluisiksi, eikä ihan oman värin suunnittelukaan ole poissa laskuista. Bloun upeita, herkkiä valaisimia voi käydä ihailemamassa yrityksen nettisivuilla ja verkkokauppakin on avautumassa ihan näinä päivinä. 


 Nyt tulevana viikonloppuna la 24.10 klo 10-16 löydät Emmin upeine käsintehtyine valaisimineen Uudestakaupungista, Pikkukylän Puodin Hetki ennen talviaikaa-tapahtumasta, missä Emmin lisäksi on paikalla joukko käsityöyrittäjiä myymässä omia tuotteitaan. Pikkukylan Puodin löydät osoitteesta Ylinenkatu 38B. Paikalla myös Hiljan ja Rauhan kahvi- ja leivosbaari.


-tuija-
4 kommenttia:

 1. Ihania! Kuulostaa niin hyvältä, että nää pitäis päästä näkemään livenä.

  Kuulun muuten kanssasi samaan kastiin. Olen tänään vaihteeksi keksinyt kaksi uutta valaisinta, mitkä ehdottomasti haluaisin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet ja tuolit taitavat olla kyllä monen sisustajan ihastusykkösiä :)

   Poista
 2. Mahtavaa, keittiön valaisin ongelma on ratkaistu!=) Tuo vaalea kiinnostaisi kovasti. Katselin Le Klintin valaisimia, ovat kauniita, mutta hintaansa nähden jotenkin häristimen oloisia. Nämä taas täysin uniikkeja, kauniita ja vieläpä melkein paikallista tuotantoa. Mahtaako olla myös uniikki hinta?;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katto- ja jalattomien pöytävalaisimien hinta on 249€ ja värit sekä lasiin että johtoon voi valita itse :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!