keskiviikko 28. lokakuuta 2015

50-luvun sohva

Muistatteko tämän löydön, josta tuli sittemmin kirjaston sohva? Se on saanut ylleen  vihdoin uudet vaatteet ja verhoiluksi valikoitui vaaleanruskea nahka, joka patinoituu pikkuhiljaa konjakinväriseksi. Nyt nahka on runkoon nähden vielä aavistuksen liian vaalea ja uuden oloinen, mutta ero tasoittuu ajan ja auringon uv-säteilyn myötä. Myös tyynyjen vähän pönäkkä ilme pehmenee nahan venyessä ja ikääntyessä. Pian, kiitos! Joten nyt sitten runsasta käyttöä vaan, niin saadaan sohvalle vielä oikea vintage-ilme.

-tuija-

20 kommenttia:

 1. Onpas hyvä väri sohvassa ! Saanko udella, että mistä ostit nahan? Mulla lepakkotuoli huutaa uutta istuinosaa ja olen metsästänyt kohta vuoden täydellistä ruskeaa nahkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saa udella :) Vuodat tilasi verhoilija Patjasta ja Peitteestä http://www.patjajapeite.com/
   Vuotia tilattiin kaksi, koska mulla on vielä kaksi safarituolia odottamassa verhoilua. Sohvaan riitti kuitenkin yksi ja hintaa yhdelle vuodalle tulee noin 200-250€, koosta riippuen. Myös puolikkaiden vuotien tilaaminen on mahdollista.

   Poista
 2. Onpa kaunis. Teitkö itse, vai teetitkö? Minäkin mietin, että mistä saa isoja paloja nahkaa, meilläkin sille nimittäin voisi olla käyttöä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, teetin tyynypussit verhoilijalla. Nahan ompeleminen ei oikein luonnaa tavallisella kotikoneella, eikä mulla kyllä sitä aikaakaan pahemmin ole :(
   Koko sohvan tyynypusseihin meni 1 iso kokonainen vuota, kun osa istuintyynyjen alapuolesta on tehty kankaasta. Tämä, materiaalisäästön lisäksi myös siksi, että täysnahkaisista tyynyistä ei ilma istuttaessa pääse poistumaan tarpeeksi nopeasti, jolloin istuja keikkuu hetken ilmaa täynnä olevan tyynyn päällä ja tyyny puhisee alla äänekkäästi :D

   Poista
 3. Muistan! Sohvasta tulee upea. Parhaat kalusteet ovatkin mielestäni juuri ne, jotka paranevat vain käytön myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö, täytyisi palkata nyt vain joku sohvaa ahkerasti kuluttamaan, kun itse ei ehdi :D

   Poista
 4. Muistetaan! <3 Hyvältä näyttäääää!

  VastaaPoista
 5. Lisättäköön, että tuon koiran poskia voisi ihastella loputtomiin <3 Osa taljaansa.

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis siitä tuli! Ja teitte kulttuuriteon tuon pelastaessanne. Jes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja. Sohva on kyllä kaunis, oli jo ennestään ja on nyt vieläkin upeampi ja upeammaksi vielä ikääntyessään muuttuu!

   Poista
 7. Oi, hieno sohva ja varmasti sopivan ryhdikäs istua! :)

  VastaaPoista
 8. Voi vitsit miten kaunis siitä tuli! Vaikka vähän sohvan ihastelua häiritsee tuo suloisuus soffan päällä :)
  Vitsit kun olin kiireinen kun kävit Koodissa...olis ollut mukava turista sananen kanssasi.

  VastaaPoista
 9. Kaksi ihanaa löytöä samassa kuvassa :) sohvasta tuli todella hieno ja varmasti aikaa myöten vielä hienompi. Täällä on yksi vapaaehtoinen istumaan tyynyihin patinaa ;)

  VastaaPoista
 10. Sohva näyttää todella kauniille. Saanko kysyä kenellä verhoilit ja minkä hintaista verhoilu suunnilleen oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä paikallisella Verhoomo Margetta Hangmanilla verhoilutin, mutta en muista hintaa tarkalleen, kun tilasin useampia vuotia samaan aikaan. Olisiko nahka ja työ nyt ollut 500€ kieppeillä?

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!