maanantai 10. elokuuta 2015

Gaggui

Kahvilat, ravintolat ja myymälät, joiden sisustuksessa on jokin juju tai erityisen persoonallinen ote viehättävät silmääni kovin. Kun tehdään rohkeasti omaa syntyy  jotain, mikä jättää pidemmän muistijäljen. Poikkesimme lauantaisella Turun reissullamme kahvilassa nimeltään Gaggui. Kahvilan kotikutoinen ja hienostelematon ilme hurmasivat siinä missä suussasulavat kakutkin. Eikä asiaa huonontanut murteella käsinkirjoitettu menuu tai paikanpäällä pavuista jauhettu tuore kahvi. Kotisivuillaan kahvilan omistajat Jonna ja Johanna, identtiset kaksoset muuten, kertovat yrityksestään seuraavasti:

"Tiäsikste, et kaik meijä tuatteet tehrää iha ite.."

Tervetuloo meijä kaffelaa, Gaggui Kaffelaa. Me tehrää kaik meijä kaffela tuatteet iha ite, ain marmeladist sokerimassaa saakka. Kaffetki me sul jauhetaa suaraa pavuist paika pääl, ni saat suaraa kuppiis  tuaret vast jauhettuu kaffet. Et tul säki vaa maistaa gagguu ja kaffet, nährää kaffelas!

Kuka tuollaista voisi vastustaa?
Oletko poikennut?

-tuija-

10 kommenttia:

 1. Kiitos tämä kahvilavinkki tuli kuin tilauksesta! Juur suunnittelen (blogissanikin) omaa Turun päiväretkeä ja Gagguissa taidan piipahtaa kaffella.

  VastaaPoista
 2. Hurmaavan näköinen paikka! Kivasti yhdistelty retroa tähän päivään. Tykkään! :)

  VastaaPoista
 3. Tuonne pitää ensi Turun-reissulla päästä. Ennen en ole käynyt, enkä ole kuullutkaan paikasta, joten suuret kiitokset vinkistä! Kakut näyttävät armottoman hyviltä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja olivatkin. Turussa on kyllä monia kivoja paikkoja, josta saa myös hyvää ruokaa tai jälkkäriä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!