sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Uusittua pihaa

Voi pojat, ette tiedä miltä tuntuu neljän vuoden kivituhkapihan jälkeen saada etupihan laatoitus paikoilleen!! No niin makealta, että saatte niskoillenne kuvan poikineen. Talomme etupiha on ollut julkitila-aikoinaan kauttaaltaan asfaltoitu, mutta kun me peruskorjauksen yhteydessä avoimme talon vierustat perusmuuriin asti, on se osa pihaa ollut siitä lähtien kivituhkalla. Laatoitusta on suunniteltu jo vuosikaudet, mutta vasta nyt kaikki palikat osuivat kohdalleen ja aie saatiin toteutettua. Samalla huoltopinnoitimme myös talon etupuolen julkisivun. Vesikattohan uusittiin kokonaisuudessaan jo talon ostovuonna 2011.
Vieläkin toinen puoli etupihasta on asfaltilla ja ylimääräisiä, taidetalon aikaisia, auton lämmitystolppia on siellä täällä, mutta en näe, enkä kuule muuta nyt kun tuon uuden laatoitetun alueen. Ihanaa! Tuolla takana näkyy muuten se viime kesänä tehty kissojen ulkoiluhäkki.Tästä lähdettiin -tuija-


37 kommenttia:

 1. Onpa kiva keksintö tuo kissojen ulkoiluhäkki :) Näyttää erityisen hienolta mallilta, joka sopii tuohon ympäristöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täältä löytyy lisäinformaatiota
   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2014/07/kissan-ulkoiluhakki-rakenteilla.html

   Poista
 2. Mielettömän upea terassialue! Koko talo pääsee paremmin oikeuksiinsa nyt. Ja onpa kauniit aasialaistyyliset kasvit. Mietin itsekin heiniä tänä kesänä, mutta päädyin sitten laventeliin. Osaatko kertoa, mitä heinäkasveja tuossa on, ja ovatko ne monivuotisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja. Heinien nimiä en muista muita, kun tuon koristekastikan, jota on suorakaiteen mallisessa purkissa reunoilla. Periaatteessahan lähes kaikki noista voi säilyä otollisissa olosuhteissa hengissä talven yli, mutta ei ruukussa, vaan maassa. Välillä joku heinä on talvehtinut ruukussakin, jos on ollut isossa purkissa, mutta useimmiten ei. Itse suhtaudun niihin kesäkukkien lailla. Viiruhelpitosin talvehtii melkein missä vain.

   Poista
 3. Kylläpä tuli tyylikäs - ja vau tuo kissojen "ulkohuone" !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissojen huoneesta löytyy nyt valitettavasti vielä talvisäilytyksessä olevaa rojua, mutta josko ensi viikonloppuna saisi sitä jo siivottuakin :)

   Poista
 4. Mielettömän hienon ja kutsuvan näköistä!

  VastaaPoista
 5. Onpas tyylikkään näköistä! Pieni töppöjalka pysyttelee ilmeisesti nätisti pihassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo pysyy hyvin ja tuntee jo tontin rajatkin :)

   Poista
  2. Hienoa! Tosin meidänkin koira tuntee rajat. Siksi se karkaakin naapurin pihaan tekemään hätänsä... :)

   Poista
 6. Tyylikästä ja viihtyisää! Ihana etupiha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nyt viihtyy paremmin muutakin kuin portailla istuen :)

   Poista
 7. Ihana! Ja varmasti käytännöllinen. Millainen pohjatyö laatalle tehtiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä talo on rakennettu kokonaan kallion päälle, joten maa ei roudi, mutta ihan perus sorat ja kivituhkasta löytyy alta.

   Poista
 8. On teillä vaan mielettömän kaunis piha! Huokailen täällä ihastuksesta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä vielä useampi vähemmän kaunis kohtakin, joten työsarkaa ja rahanmenoa riittää vielä vuosiksi. Lupaan kuitenkin nauttia nyt tästä ;)

   Poista
 9. Voi morjens, on kyllä onnistunut muutostyö! Tuosta on ihana aloittaa kesänvietto! Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla oleilu sai kyllä ihan uuden merkityksen, kun on enemmän oleskelupaikkoja :)

   Poista
 10. Eipä uskoisi miten pihan kivetys nostaa talon nätisti esille ja antaa ilmettä. Mikä funktio mustalla tynnyrillä on vai onko kyseessä vain muoto? Meillä noita tynnyreitä nimittäin riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäänkäynnin yläpuolella olevan pikku kattolipan sadevedet ohjautuvat tuohon tynnyriin. Ison pulpettikaton vedet ohjautuvat sivuille normaalisti ja poistuvat syöksytorvia pitkin sadevesijärjestelmään, mutta lipan kulmaan emme halunneet syöksytorvea. Tynnyriin on tehty hana, josta on helppo täyttää kastelukannu ja kasteluvesi on näin lähellä ruukkuja.

   Poista
 11. Moikka! Tosi ihana uusi blogilöytö! Ja vau, miten upean muutoksen pihanne koki. Saitte yhden huoneen lisää. :) Pitää ehdottomasti palata tänne joskus ajan kanssa ja lueskella vanhoja postauksiasi. Mukavaa loppuviikkoa! http://nuapurissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru ja tervetuloa joukkoon. Anteeksi viive vastauksessani, tulenkin kurkkimaan sinun tonttiasi, kunhan kerkeän :)

   Poista
 12. Ihanan näköinen piha! Ei näytä suomalaiselta pihapiiriltä :) Muutenkin Suomessa ei kiinnitetä sisääntuloon yhtä paljon huomiota kuin muissa maissa esim. Englannissa ja keski-Euroopassa. Vaikka juuri sisäänkäynti luo ensivaikutelman.

  Minkähän kokoiset ruukut sinulla on Pallotuijilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna :)
   Viime vuosina yhä enemmän on Suomessakin, sisustamisen jälkimainingeissa, herätty myös pihan ja sisäänkäynnin merkitykselle. Meillä ei ole ylipäätään Suomessa niin pitkää sisustuksellista tai pelkkään koristeellisuuteen keskittyvän puutarhan historiaa kuin esimerkiksi keski-Euroopassa, mutta perässä tullaan.
   Pallotuijia olen kasvattanut menestyksellisesti kaiken kokoisissa ruukuissa ja kun niistä tulee ruukkuun liian isoja, siirrän ne maahan. Nämä ruukut ovat noin metrin korkeita ja suu 40cm halkaisijaltaan .

   Poista
 13. Upea! Teeppä juttu noista ruukuista ja niiden sisältämistä kasveistakin... ihan vain niinkö vinkiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sanna, helpommin sanuttu kuin tehty. Suurimmaksi osaksi, mä en tiedä mitä ne on :D

   Poista
 14. Kivalta näyttää. Vahvistui ajatus siitä että haluan seuraavaan pihaamme noita laattoja.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!