maanantai 1. kesäkuuta 2015

Mansikka-kuohuviinikakku, gluteeniton

Viikonlopun juhlat takana!
Upean makuisen mansikka-kuohuviinikakun ohjeen lisäksi, en voinut olla lainaamatta  Maku-lehden tuottajan, Elina Jyväksen alter egon Eleanora von Smöörin upeita sanoja. 
"Alkavan kesän raikkaassa vehreydessä, nuoret ylioppilaat ja ammattiinsa valmistuneet kirmaiskoot kohti elämysten valtateitä. Sen sijaan, että pelkäisitte, kuinka korkealta voitte pudota, miettikää miten pitkälle voittekaan lentää! Elämä on juhla, johon sinut on kutsuttu!"

Alkuperäisestä ohjeesta poiketen, tein kakusta gluteenittoman version vaihtamalla Bastogne-keksit gluteenittomiin vaihtoehtoihin. Jotta saisin pohjaan hieman tavallista keksipohjaa enemmän makua, käytin pohjassa, voisulan lisäksi, puoliksi murskattuja Semperin kolakeksejä sekä saman merkin piparkakkuja. Kerrankin voi sanoa, että lopputulos vastasi ulkonäöltään ohjeen mallia täydellisesti. Helpohko ja erittäin maittava kakku.

-tuija-


4 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku. Tänä vuonna vietetään aikuisten Juhannus ja tämä pääsee jälkkäriksi :)
    -Laura-

    VastaaPoista
  2. Nam! Kuulostaa tosi hyvältä. Ja jopas on kaunis kakku. Nappisuoritus siis kaikin puolin :)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!