keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Maalaistalon keittiön muutos ENNEN/JÄLKEEN

Ilokseni sain  kutsun vierailla kodissa, jonka keittiön ja ruokailutilan suunnittelun olin tehnyt jokin aika sitten. Ehdottomasti parhaita hetkiä työssäni on se, kun pääsee näkemään työnsä tuloksen valmiina ja kokemaan asiakkaan ilon ja onnen uudesta tilasta.
Lähtökohtana  oli tällä kertaa alkuperäisasussaan oleva maalaistalon keittiö, jonka kaikki pinnat, kaapistojen ja koneiden lisäksi, olivat uusimisen tarpeessa. Ennen keittiön ja ruokailun jakanut väliseinä poistettiin remontissa kokonaan ja  lämmitysjärjestelmää uusittiin lattian vaihdon yhteydessä pattereista vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Vanhan tumman kattopaneelin vaihtuessa uuteen valkoiseen, myös sähkövetoja sijoiteltiin uudelleen vastaamaan paremmin tämän päivän tarpeita. Vanhan seinän paikalle tuli 90cm leveä saareke, jonka ruokailun puolen kaapit tehtiin vain 30cm syväksi. Ovien vetimet jätettiin kokonaan pois, jolloin pinta muistuttaa enemmän panelointia, kuin ovia. Lattia vaihtui muovimatosta tammiparkettiin ja sen pariksi saarekkeen taso on tammikuosista, huoltovapaata korkeapainelaminaattia. Toiminnallisuutta ja ergonomiaa parannettiin siirtämällä jäteastiat pois altaan alta ja ne sijaitsevat nyt vetolaatikoissa altaan vasemmalla puolella käyttökorkeudella. Vanhan, ison arkkupakastimen tilalla on iso Festivon kylmiö pakastimineen sekä integroitu mikro ja runsaasti säilytystilaa korkeissa kaapeissa. 


-tuija-

15 kommenttia:

 1. Ihanan selkeä ja seesteinen tuli. Ja jännä toi kaapistojen väri. Joissakin kuvissa näyttää harmaalta, joissakin vihertävältä ja joissakin sinertävältä. Mikä näistä lienee se oikea :)? Vai osuiko mikään oikeaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapiston väri on tummanharmaa. Kuvien valoitus voi ontua kuvaajan puutteista johtuen :)

   Poista
  2. Lisäksi keittiöstä puuttuvat vielä kaikki sen omat somisteet ja tarvikkeet, joten hieman elämänmakuisempi siitä tulee tietysti ajanmyötä. Niinkuin pitääkin :)

   Poista
 2. Hieno muutos. Niin paljon selkeämpi ja tuo kaapistojen väri on kyllä hyvä! Itsekin katsoin että mikähän se oikea väri on, mutta tuossa aikaisemmassa kommentissahan se selvisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tummanharmaat tosiaan ovat. Sitä ei itse edes kiinnittänyt huomiota kuvien värieroon, kun tiesi minkä väriset kaapit oikeasti ovat.

   Poista
 3. On kyllä upea muutos! Samaa katsoin kuin Annukkakin, että mikä mahtaa olla oikea väri. Valolla on kyllä iso vaikutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valolla ja näemmä aivoilla :) Kun kerran tiedän itse värin, eivät silmäni suostu näkemään edelleenkään kuvissa muuta kuin sen harmaan sävyn. Näin vahvasti tieto ohjaa näkemäämme :O

   Poista
 4. Kaunis, selkeä uusi keittiö! Mitkä muuten nuo ihastuttavat riippuvat valaisimet ovat? :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis keittiö. Tykkään erityisesti tuosta saarekkeesta.

  VastaaPoista
 6. Oi tsiisus mikä muutos! Olin tipahtaa pallilta kun näin sen alkuperäisen. Hienoa!

  Maarit

  VastaaPoista
 7. miten tuossa ensimmäisessä kuvassa näyttää niinkuin verholauta olisi kolottu eikä yläkaapin ovi pääsisi avautumaan ollenkaan? Näenkö jotenkin väärin vai mikä juttu tuo on? Onko ylä kaapit vanhat vai miten näyttää niinkuin päädyssä (valkoinen) olisi vanhat ruuvin reiät jäänyt paikkaamatta?
  Muutoin kyllä hieno lopputulos, väri on hieno.
  Sipuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkka silmä :)
   Verholauta piti alunperin poistaa kokonaan, mutta sen takana kulkevat putket muuttivat tilanteen ja kotelo piti jättää paikoilleen. Puuseppä oli kuitenkin tehnyt kaapit kotelottoman mitan mukaan, joten sitten piti miettiä asia uudelleen. Ovi on nyt matalampi, mutta siihen tehtiin peite eli ovi aukeaa ihan normaalisti, mutta myös verholauta saatiin jäämään paikalleen. Yläkaappien pääty on valkoinen ja ruuvit näkyvät, koska harmaa viimeistelypääty puuttui vielä paikoiltaan.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!