keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ikea Nipprig tuo kesän tullessaan

Kesä tulee kohisten ja ajatukset ovat ihan pihalla. Kirjaimellisesti!
Uusi, nyt toukokuussa Suomen IKEA-tavarataloihin myyntiin tuleva Nipprig-erikoismallisto on täynnä kesäjuttuja, jotka pitkästa aikaa saavat innostukseni heräämään.
Käsin punotut tuotteet ovat syntyneet vietnamilaisten ja indonesialaisten käsityöläisten sekä IKEAN yhteistyön tuloksena. Niissä on käytetty uusiutuvia luonnonmateriaaleja, kuten bambua, rottinkia, meriheinää ja vesihyasinttia, ja ne on punottu perinteisin tekniikoin. Asia, mikä himmentää kuitenkin hiukan innostustani on se, että jos lopullinen tuote maksaa 1,99€, kuten esimerkiksi tuo hellehattu, mitä siitä jää itse tekijälle?Mitä mieltä?

-tuija-


16 kommenttia:

 1. Tykkään kassista, varjostimesta ja hellehatusta :). Mutta niinkuin sanoit, hinta himmentää. Liian halpa ei jaksa ilahduttaa vaan paremminkin tosiaan pistää miettimään.

  VastaaPoista
 2. Kivan näköisiä tuotteita, mutta sama täällä, liian halpa hinta häiritsee. Meillä on keskusteltu etenkin esikoisen kanssa siitä, miksei kaikkia vaatteita pitäisi ostaa halpisketjuista (huonon laadun lisäksi), vaikka eihän hintakaan valitettavasti aina takaa tuotanto-olosuhteita. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ettei kalliskaan hinta aina suinkaan ole tae siitä, että alkupään lenkki saisi työstään kunnon korvauksen :(

   Poista
 3. Ääk! Ihania. Kyllä mulla alkaa taas olla asiaa Ikeaan oikein olan takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kaikki tuotteet eivät vielä edes olleet näissä kuvissa :)

   Poista
 4. Kivalta näyttää ja ihanaa kun kesä vielä edessäpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on melkeinpä vuoden paras aika, kun tosiaan koko kesä on vielä edessä :)

   Poista
 5. Näinhän se tahtoo mennä - kaikella on hintansa - halvallakin :/

  VastaaPoista
 6. Hinta ei himmennä kaikkien ostohaluja, joillekin se vain niitä lisää..... sääli, joku lapsi varmasti joutunut nuokin punomaan jotta meillä olisi krääsää....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska kampanjassa kerrotaan isosti yhteistyöstä ja sen taustoista , haluaisin uskoa ettei näin tällä kertaa olisi, mutta mene ja tiedä!

   Poista
 7. Kauniita! Mutta niin vaan maksaa Vietnamissa ja Indonesiassa asiat naurettavan vähän länkkärin näkökulmasta. Vietnamissa kun kävelee mihin tahansa basaariin, niin taalalla saa hellehatun.

  Kyllä meillä olisi tommosesta varaa maksaa vähän enemmänkin. jos hattu on kiva, se on oikeesti yhdentekevää maksaako se euron vai viis. Totuus on kuitenkin se, että ne väliin jäävät kolme euroa tuskin menevät vietnamilaisen mummun säästöihin, vaan Ivar Kampradille.

  Voihan maailmantuska :(

  Millis

  VastaaPoista
 8. Puuttumatta hintapolitiikkaan, mun täytyy myöntää, että olen jo kahdesti hiplannut tuota lampunvarjostinta Ikeassa. Siinä on jotain maagisen hienoa. En vain keksi, että mihin sen laittaisin... Jos mulla olisi iso lasitettu terassi, olisin jo ostanut varjostimen. Sopisi hienosti ruokaryhmän tai sohvapöydän päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita varjostimia oli kahta eri kokoa ja väriä. Näin ne eilen itsekin livenä ja ovat kyllä kivat!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!