sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vierashuoneen muutos part 1.

Lauantaina otin testiin  Farrow&Ballin Hague blue sävyisen maalin ja maalasin sillä yhden vierashuoneen seinistä tummansiniseksi. Tämä englantilainen maali kantaa niskassaan melkoista kulttimainetta ja siksi itsellä olikin melkoiset odotukset tästä maalista. Liikkeelle lähdettiin tietysti huoneen raivauksella tai tässä tapauksessa seinän tyhjäämisellä. Sänkyä en edes ajatellut poistaa huoneesta. 
Rajasin maalarinteipillä lattia-, katto- ja ikkunalistat sekä pistorasian ja myös viereisten seinien kulmat. Lattian suojaksi levitin sanomalehtiä. Tämä tapa ei välttämättä ole suositeltava, koska ilman teippausta lehdet liikkuvat helposti jalan alla ja saattaa täten olla jopa vaaralliset. 


Suojauksen jälkeen rajasin siveltimellä kaikki reunat ennen varsinaista maalin telaamista. Maali oli jonkin verran juoksevampaa kuin kotimaiset joihin olen tottunut, mutta kuitenkin maalattavissa hyvin ilman valumia. Huomatkaa kuvissa olevat vaihtuvat työnjohtajat!


Maalikaukalo kannattaa suojata vaikka muovipussilla ennen maalin kaatamista, jolloin säästyy kaukalon pesulta operaation lopussa. Kun maalaukset on tehty, kaadetaan jäljelle jäänyt maali takaisin purkkiin ja pussi  vedetään pois kaukalosta nurinpäin ja roskiin. Normaalisti käytän maalaamisessa isompaa telaa sekä jatkovartta, mutta koska huoneessa oli tavaraa melkoisesti ja jatkovarrella maalaaminen vaatii tilaa, valitsin tällä kertaa pienemmän telan ilman vartta. Lisäksi seinä oli melko pieni ja rikkonainen, joten homma hoitui pienemmälläkin  nopeasti.


Ensimmäinen maalipinta valmiina. Maalissa on todella paljon pigmenttiä ja jo nyt näin, että kahdella kerralla selvittäisiin. Tämä ei aina ole itsestään selvää, etenkään tummien sävyjen kanssa.


Ensimmäisen maalipinnan kuivumisen ajaksi kannattaa kaukalon päällä oleva muovipussi vetäistä telan päälle, jolloin maali ja tela eivät pääse kuivumaan.


Tässä välissä kerkeää nauttimaan paistettua siikaa, kevään ensimmäisiä tankoparsoja ja hollandaise kastiketta...sekä lasin hyvää Savignon Blancia! Nam! Toinen maalikerros pintaan ja valmis. Ja ihan niinkuin arvelinkin, kaksi maalikerrosta riitti hyvin. Maalarinteipit tulee poistaa heti maalauksen valmistuttua, jotta teipit eivät pääse kuivumaan kiinni listoihin tai pahimmassa tapauksessa repimään palan uutta maalikalvoa mennessään teippejä poistettaessa, kun maalisilta on kuivunut seinän ja teipin välillä. Tämän Farrow&Ball maalin superhimmeä pinta on armollinen kehnommallekin maalaajalle, koska valmiissa pinnassa ei näy telanvetojen suuntaa, niinkuin kiiltävämmässä maalissa käy, jollei osaa maalata oikein. Kelpo maali siis ja ihan puuterinen lopputulos.Done!

-tuija-

P.S. Arvonta on suoritettu Laiturilla-kirjan osalta ja onnetar arpoi vastaajien joukosta kommentoijan numerolla 3 eli Jutskan. Voittajalle on lähetetty sähköpostia. Onnea!

26 kommenttia:

 1. Ihana väri. Hyvältä näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
 2. Ihana väri! Tosi hyvä muutos, kun seinä tuli tummaksi. Superia!

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuli seinästä, uutta syvyyttä huoneeseen :)

  VastaaPoista
 4. Lopputulos on hieno. Kannatti tehdä! T: Satu (Satuelämää- blogin takaa)

  VastaaPoista
 5. Tämä "uusi sininen" saa kyllä suoranaisella mystisyydellään kaikki pisteet kotiin.... Mistäs tätä Farrowia sitten tilaillaan ? ;)
  t.T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin itsekin, eten lämpenisi enää uudelleen siniselle, mutta väärin, taas mennään ;)
   Suomessa Farrow&Ballia myy joko Maricken tai sitten http://www.atmosfera.fi/farrow-ball

   Poista
 6. Vau, tosi hieno! Saanko kysyä oletko itse tehnyt nuo kuvissa näkyvät pölkyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen tehnyt. Täältä löytyy ohjeet
   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/08/stumps-table.html

   Poista
 7. Näyttää upealta! Tuo väri on sopivan syvä ja unenomainen. Sopii teille mainiosti.

  VastaaPoista
 8. Ihan mielettömän hieno väri!

  Hei nyt pitää kysyä, että kuinka kissat ovat ottaneet vastaan uuden tulokkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :)

   Hyvin menee, paitsi silloin kun Luisa yrittää leikittää heitä ja tökkii kuonollaan. Silloin kissat ottavat jalat alle, paitsi yksi, Thomas, joka ei turhista pelästy. Thomas nostaa tassunsa Luisan pään päälle ja pitää sen siinä ja varmasti sanoisi jos osaisi, että rauhoitu koira :)

   Poista
 9. Yhdyn edellisiin kommentoijiin, sävy on ihan 10+.

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!