tiistai 14. huhtikuuta 2015

Tarvikemetsästystä

Koiran kotiintulo tarkoitti meille myös ihan uudenlaisen tarpeiston hankkimista. On talutinta, valjasta, ruokakuppia ja leluja. On takkia, kurapukua, kynsisaksia ja herkkupurkkia. Nämä kaikki oli suhteellisen helppoja hankintoja, mutta yksi tuntui olevan ylitse muiden. Nimittän oman pedin hankkiminen koiralle. Kuka niitä oikein suunnittelee? Toinen toistaan kamalampaa ja silmääsärkevämpää viritystä ovat lemmikkikaupat pullollaan.
Vaikka totuuden nimissä olemme pilanneet koiramme heti sillä, että hän saa nukkua kanssamme öisin sängyssä, tarvitsee Luisa silti oman paikan, jossa voi kölliä päivisin. Koska Luisa ei vielä päästä minua silmistää ja seuraa perässäni kaikkialle, tulisi pedin olla myös helposti siirreltävä. Toteutin koiranpedin lopulta omalla tavallani ja tekemällä sellaisen vanhasta pärekorista. Kori on sopivan kokoinen, kahvojen ansiosta helppo siirreltävä ja kaupan päälle mukavan näköinenkin. Tämä on helppo kantaa työhuoneeseen päiviksi, jolloin teen työtä koneella. No mitä sanoi Luisa? Joo-o, kelpaa, mutta laittaisitko silti tähän lattialle vielä sen kivan pehmeän peiton!!


Boo!


-tuija-


15 kommenttia:

 1. On hän kyllä söpö=)

  VastaaPoista
 2. Luin vasta nyt pääsiäisen perheenlisäyksestä. Sydämeni suli täysin ja tuli tippa linssiin. Luisa on ihan mielettömän suloinen ja miten hienosti teitte, kun otitte rescue-koiran. Kun otimme aikoinaan Onnin, en ajattelemattomuuttani huomannut harkita rescue-vaihtoehtoa. Nykyään harkitsisin ehdottomasti adoptiota, jos sellainen tilanne olisi, vaikka tietysti olen maailman onnellisin, että meillä on Onni. Hurjasti onnea perheenlisäyksestä, toivottavasti sopeutuminen menee hienosti! Ainakin kuvien perusteella Luisa todella näyttää tulleen kotiin. :) Toivotaan paljon postauksia nappisilmästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. Onneksi sopeutuminen on lähtenyt käyntiin melko kivuttomasti. Luisan taustasta johtuen, häntä ei ole koskaan opetettu sisäsiistiksi eikä myöskään hihnassa kävelyä ole harjoitettu. Ulkoilu valjaissa sujuu kuitenkin paremmin kuin hyvin ja vahinkoja sisälle sattuu yllättävän vähän. Hän on myös todella iloinen ja aurinkoinen luonne, kertakaikkiaan valloittava :)

   Poista
 3. No kyllä tuommoinen nassu pääsisi minunkin sänkyyni. Ukko voisi mennä vaikka toiseen huoneeseen nukkumaan. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä meno toisen meistä taitaa olla pakkokin siirtyä vierashuoneeseen ;)
   Mutta niin kuin sanoit, kuka tuota naamaa voi vastustaa!

   Poista
 4. Ihan samaa olen miettinyt, kukaa tosiaan suunnittelee koiranpetejä. Muutama tyylikäs tullut ulkomaisilla nettisivuilla vastaan mutta muuten aika toivotonta puuhaa :) Meillä makoilut hoituu muuten mukavasti sohvilla ja sängyillä mutta yöt nukutaan omassa pedissä sängyn vieressä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin toivoisin välillä, että oma peti kiinnostaisi myös yöllä, jäisi tilaa enemmän, mutta näillä mennään ;)

   Poista
 5. Heh, kauniit koiranpedit on kuule sellainen myytti, että ei toista. Tai kerran löysin nätit, mutta ne maksoivat 200 euroa kappale, että jäivät sitten kolmelle koiralle hankkimatta... ;) mä otin lopulta härkää sarvista ja ompelin itse koirille nätit, irtopäällisillä olevat ja laadukasta kangasta olevat sängyt.

  Toinen aika haastava juttu on muuten koirien kupit. Tavalliset murokulhot on ehkä aavistuksen liian pienet noille meidän koirille, joten ne ovat pois laskuista. Harkitsin pitkään, raaskinko ostaa Nerokon kupit koirille, ja kun lopulta tein päätöksen, että 120 euroa on niihin sijoitettava, oli koko firma lopettanut. Että konepestävät, keraamiset, selkeälinjaiset kulhot edelleen haussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä taitaa olla ainakin nopean kartoituksen perusteella ;) 200€ on jo kyllä melko suolainen hinta, etenkin jos pedin käyttöaste jää pieneksi, niin kuin meillä tuntuu jäävän. Jaa itse ompelit?? Pitääkin tutustua aiheeseen paremmin.
   Luisa on joutunut toistaiseksi tyytymään kissanastioihin, yhtä teräksistä lukuunottamatta, joten en ole kuppeja vielä ehtinyt kunnolla etsimäänkään. Vai 120€ astioista, jaa-a, taitaa saada jatkossakin syödä kissojen kulhoista ;D

   Poista
  2. Tässä on hyvä pohja-ajatus: http://makamarr.blogspot.fi/2013/07/koiran-peti-ja-koiran-trikoohaalari.html

   Itse tein pohjan sen kokoiseksi, että "reunamakkaraksi" hain Ikean halvimpia täkkejä ja käärin rullalle. Patjan koko on sitten taas sopivasti tavallisen tyynyn koko, eli ompelin vain ns. tavallisen tyynyliinan patjan suojaksi ja kierrätin vanhemmasta päästä meidän tyynyjä koirille ja hankin itselle uudet. Vinkkinä, reunuksen vetoketju kannattaa valita niin suureksi kuin mahdollista. Toteutus noissa on mukavan simppeli, mulla meni kolmeen petiin pienen suunnittelun jälkeen vain muutama tunti, vaikka nuuhasin vähän turhankin tarkasti vetoketjuhalkioita.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!