maanantai 27. huhtikuuta 2015

Se mikä avaruudessa hävitään, tunnelmassa voitetaan!

Vaalea avartaa, on meillä hoettu totuus, johon luotetaan kuin kiveen. Totta -avartaa se-,  mutta asialla on toinenkin puoli. 
Pienissä eteistiloissa, mihin luonnonvalo ei pääse, olisi luontevaa käyttää vaaleaa väriä seinillä, mutta tässä eteisessä teimme juuri päinvastoin. Valitsimme seinille tummaa, itämaishenkistä ruokotapettia mustan ulko-oven seuraksi ja avot, mikä sisääntulo! Laskutasona ja säilyttimenä toimii musta Kartellin Componibili ja  mustat Dotsit sekä katosta roikkuva Oka-naulakko keräävät kassit, huivit ja muut asusteet. Uskalla kyseenalaistaa vanhat sisustussäännöt ja voit yllättyä!-tuija-


13 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää :). Tuo on niin totta, että pimeähköön tilaan ei juuri saa "tilantuntua" valitsemalla vaalean värin, vaan pikemminkin tila näyttää vaalealla valjulta ja "likaiselta" (jos näin voi sanoa, en osaa selittää paremmin)...varsinkin valkoinen näyttää helposti tunkkaiselta, eli tulee juuri päinvastainen efekti. Lämmin, tummempi sävy on monesti parempi tunnelmanluoja tilassa jossa vähän luonnonvaloa. Ja keinovalo hoitaa loput

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karin tuossa alla sanoi kyllä hyvin "että mieluummin vaikka ahtaampi tunnelma, kuin mitäänsanomaton avaruus."

   Poista
 2. Mä rakastan ruokotapetteja! Ja olen niin samaa mieltä kanssasi siitä, että mieluummin vaikka ahtaampi tunnelma kuin mitäänsanomaton avaruus.

  VastaaPoista
 3. Hahaa..just revein 70-luvulta olevan kotimme seinistä vaaleaa ruokotapettia hiki hatussa irti..ei kyllä näyttänyt noin kivalta=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah, muoti kiertää kehää :)
   Saattaa olla se seitkytlukuinen versio jo vähän aikansa elänyt!

   Poista
 4. Rakastan ruokotapettia. Edellisessä vuokra-asunnossa meillä oli aito 70-lukulainen, jo parhaat päivänsä nähnyt, mutta niin ihana ja sopiva meidän vintagekalusteille. Vuosi sitten kun ostimme oman asunnon, niin laitoimme yhden seinän tummansinipohjaisella ruokotapetilla, se on todella upea! Onneksi meillä mies piti päänsä kun pähkäilimme tumman ja vaalean välillä.

  Instakuvissani se on nähtävillä: @aatos_anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin rakastan. Kävin heti katsomassa kuvasi, mahtavan näköinen seinä. Muistatko kenen malli?
   Olen yrittänyt vähän jo pakkomielteisestikin miettiä mihin meille saisi vaalean puuterisen, vähän malvaan taittavan ruokotapetin :)

   Poista
 5. Hei mistä noita ruokotapetteja saa? Yritin haeskella googlella, huonoin tuloksin. Vai hainko väärällä termillä... Vinkkaisitko, mikä ko. tapetin mallin nimi on, niin pistän googleen:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstiiliotapetteja myy mm. ranskalainen Elitis http://www.elitis.fr/en/ Suomessa näitä saa mm. Lauritzonilta
   ja tamperelainen seinäruusu myy myös muutamaa mallia http://verkkokauppa.seinaruusu.fi/epages/seinaruusu.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/20120309-11092-90674-1/Categories/TAPETIT/Tekstuurit

   Harlequinin Omeco Sumatrasta löytyy montaa väriä myös
   https://www.google.fi/search?q=omexco+sumatra&espv=2&biw=1527&bih=872&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=A7I_VY_PAsmXsAGGq4HwCA&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=KaiZtT9u07NdwM%253A%3BNpqKzHy36bAoUM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg.archiexpo.com%252Fimages_ae%252Fphoto-g%252Fhome-wallcovering-natural-fiber-49671-4457401.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.archiexpo.com%252Fprod%252Fomexco%252Fhome-wallcovering-natural-fiber-49671-929590.html%3B600%3B600

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!