sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Monikäyttöiset leca-harkot

Tervehdys! Leca-harkot ovat monelle rakentamisesta tuttuja muurattavia kevytsoraharkkoja, mutta harkot ovat myös erittäin monikäyttöisiä kekseliäälle sisustajalle.  Kyläillessäni ystäväni luona viikonlopuna, käytimme osan ajasta järjestäen hänen olohuonettaan uuteen uskoon. Ennakkoluuloton ystäväni on aina luottanut outoihinkin ehdotuksiini ja kun  aiemmin  hänelle suunnittelemani tv-taso jäi nyt tarpeettomaksi, keksimme tasosta vaputuneille harkoille uuden elämän pienenä pöytänä ja laskutasona sohvan päässä. Ronskit harkot luovat kiintoisan kontrastin tyylikkääseen sisutukseen ja ovat  taatusti uniikki ratkaisu. Haluttaessa pöytä on helppo purkaa ja korvata toisella, eikä sen hintakaan päätä huimaa harkkojen kappalehinnan kieppuessa parissa eurossa. Koska tasosta vapautui vain yhdeksän harkkoa, piti asettelussa käyttää tiettyä luovuutta, jotta pöydän korkeus saatiin riittämään. Hankkimalla muutaman lisäharkon, saa tason asettelun tehtyä  ilman temppelimäistä rakennetta, mutta itseasiassa ihastuimme molemmat tähän hieman epätavallisempaan asetteluun. Tällaiset epätavalliset materiaaliratkaisut eivät sovi kaikille, mutta ennakkoluulottomille ne tarjoavat loistavan mahdollisuuden uniikimpaan kokonaisratkaisuun.


-tuija-

P.s. Blogilista lopettaa 01.06.2015. Mikäli haluat jatkossakin saada postaukset luettavaksesi helposti, kannattaa klikata  itsensä lukijaksi vaikka Bloggeriin sivupalkista tai Blogloviniin täältä.

12 kommenttia:

 1. Eikö se lopeta vasta 1.6?
  Mutta kuitenkin, todella rasittavaa tehdät listat uusiksi uuteen paikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kappas, niinpäs onkin :D
   No kerrankin olen hyvissä ajoin liikkeellä :) kiitos
   Huomasin koko ilmoituksen eilen sivusilmällä ja ajattelin että taas kerran multa on mennyt jotain tärkeää ohi :)

   Poista
 2. Kivat jutut tuli noista Leca-harkoista :) Minun rakentaja-mies ei ymmärrä miksi raksamateriaaleja pitää tuoda sisälle ihan vapaaehtoisesti, mutta alkaa hiljalleen tottua, heh :D

  Mukavaa vappuviikkoa ja terkkuja Lapista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Miehet saattavat olla hieman rajoittuneempia ajatusmalliltaan materiaalien suhteen, noin niinkuin yleisesti ottaen :) Onneksi kuitenkin pieni siedätyshoito usein heihin tehoaa! Hyvä, että teilläkin :D
   Kiitoksia terveisistä ja mukavaa vappuviikkoa sinnekin, onko siellä vielä paljon lunta?

   Poista
  2. Ovat ovat, rajoittuneempia ovat, mutta annetaan anteeksi :D

   Kyllä meillä on lunta vielä sen verran, ettei pääse haravan varteen. Onneksi on satanut vettä, niin silloinhan se sulaa nopeammin! Mutta Suomi on pitkä maa...haikeudella katselen pihakuvia !

   Poista
 3. Tuleeko tuosta Leca-harkko pöydästä naarmuja lattiaan? Vai onko alimman harkon alla jotain pehmusteita tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alimmaisena harkkojen pohjassa on huopatarrat. Ilman niitä lattiaan jäisi kyllä jäljet, mikäli harkot pääsisivät liikkumaan. Melko sotkuista oli myös kasaaminen, kun koontivaiheessa harvoista irtoaa soramurusia, mutta valmiina käytössä on kuitenkin siisti ja murenematon.

   Poista
  2. Hieno idea! Onnistuisikohan harkoista tehdyt pöydänjalat yhdessä lasilevyn päällä..

   Tiedätkö mistä on nuo ihanat tuikut harkkojen päällä?

   Poista
  3. Ehdotinkin lasilevyä kanneksi, mutta ystävä piti harkoista näinään. Toki sellaisen voi lasliikkeessä pinnalle leikkauttaa myöhemminkin.
   Ihastuin itsekin noihin tuikkukuppeihin ja muistaakseni ne olivat Iiitalan mallit, mutta hatara pääni ei nimeä nyt muista :(

   Poista
  4. Oh hoh.. En kyllä olisi ajatellut Iittalalaisiksi... Muistuttaa kovasti Foscarinin Caboch-valainta, jota rakastan yli kaiken! Yksi mallia plafondi pitäisi joskus saada. Hinta vain niin suolainen!

   Poista
  5. Niin muistuttaakin :) Meillä on kaksi Cabochen plafondia olkkarin katossa. Tilasin ne joskus kesä-alesta Italiasta :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!