torstai 19. maaliskuuta 2015

Pihanrakennusta ja kalustepohdintaa

Lämpimien ilmojen ja auringonpaisteen saattelemana innostus sisätilojen suunnittelun suhteen on melko nollassa, mutta sen sijaan kaikenlaisten pihaideoiden pyörittely käy päässä kuumana. Neljä lavaa mustaa betonilaattaa odottelee jo asentamistaan pihan kulmalla ja julkisivupinnoitekin on tilattuna. Tosin vain vasta talon etuosaan.

Talomme etupiha oli ostohetkellä päällystettynä tylsästi asfaltilla ja kun talon peruskorjauksen yhteydessä pihan läpi jouduttiin vetämään niin  vesi-, sähkö- kuin kuitukaapeliputkiakin, tuli aukirevitystä asfalttista entistä rumempi. Samoin kävi, kun talon perusmuurin vedeneristyksen sekä uusien portaiden tieltä jouduttiin maata taas poistamaan ja  lopputulos onkin nyt melkoinen sekasorto. Piha on myös hankalan mallinen, eikä tuskaa vähennä yhtään valtava kallio, joka työntyy suurelta osin maanpintaa juuri keskellä pihaa. 
Olemme nyt vihdoin päättäneet tarttua härkää sarvista ja aloittaa  pihantekoa pikku hiljaa osissa ja ensimmäiseksi aikeissa on siis laatoittaa juuri tuo ylöskaivettu talon etuosa. Kuvassa kivituhkapintainen etupiha kaikessa kamaluudessaan. Toivottavasti saan piakkoin esitellä jälkeen kuvia. Maa täällä on jo täysin sula ja koska talo on tosiaan rakennettu kallion päälle ja soraa ja kivituhkaakin tuossa on reilu metri, niin routimisen vaaraakaan ei ole. 


 Laataksi valitsin suoralinjaisen 30x30cm betonilaatan mustana. Haluan laatoituksesta mahdollisimman yksinkertaisen ilman kikkailuja, joten ladonta tehdään  suoraan, eikä esim. tiililadonnalla. Laatoitukset saadaan näillä näkymin hoidettua pääsiäisenä ja koska hyvin suunniteltu on jo  puoliksi tehty, onkin luontevaa alkaa miettimään, mitkä tuolit haluan noiden vanhojen puutuolien tilalle. Tuolien kaverina aiemmin ollut musta pöytä  lahosi jo aikaa sitten ja nyt väliaikaisratkaisuna on ollut tuo kellarista kaivettu ruskea kapistus, johon miniäehdokaskin jo ehti autollansa peruuttaa. Onneksi!
 Kolme tuolivaihtoehtoa on vielä jäljellä pähkäilyssä pöydän lisäksi.  Valinta on joko mustat Hayn Hee lounget, valkoiset Toyt tai sitten mustat Lumikengät. Oma maku paras maku ja harvoin kysyn muiden mielipiteitä, mutta nyt ihan uteliaisuudesta kysyn, mikä olisi sinun valintasi? Onko Hee loungessa huono istua? Kellastuukohan valkoinen Toy ja olisikohan Lumikenkä oikea valinta, koska se on ihan paras mukavuudessaan. Mutta missä niitä säilyttää talven? Eikä rottinki kyllä oikein kestä taivasallakaan. -tuija-6 kommenttia:

 1. Hayn Heet varmaan vaativat pehmusteet, mutta ne on toisaalta helppo kantaa käytön jälkeen sisälle, valkoinen muovi kaipaa säännöllistä puhdistusta, jottei näytä kesän jälkeen kamalalta. Rottingin karsisin heti, koska se kestä sateessa. Eli siis joko ykkös- tai kakkosvaihtoehto. :) Mun tekisi hankkia meidän parvekkeelle pari Hee-ruokapöydän tuolia nykyisten jakkaroiden lisäksi, mutta ehkä meidän huushollissa on jo tarpeeksi tuoleja...

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Tuija / form follows function21. maaliskuuta 2015 11.36
   Tuota pehmusteen tarpeellisuutta minäkin mietin. En millään viitsisi olla niitä aina kantamassa pehmustetta sateelta suojaan. Lumikenkä on mahtava istua ja miehen suosikki, mutta tuo kestävyys mietityttää. Kumma homma tää tuolivillitys, loppuuko se koskaan?

   Poista
 2. Ronttingista tulee mieleen täydellisen rento kesäfiilis. Eikös rottinki kuitenkin kestä pientä sadetta? Toy olisi varmaan helppohoitoisin vaihtoehto. Hee-tuolissa istusessa tuntuu varmaan samalta kuin kinkulla verkossa =D

  VastaaPoista
 3. Rottinki toisi mielestäni kivaa kodikkuutta ja pehmeyttä kokonaisilmeeseen! Huomasitkos muuten että nuo Hayn Heet löytyy myös Hullujen Päivien juuri julkaistusta katalogista? Siellä oli myös kaunis musta rottinkituoli, samaa maailmaa kuin nuo lumikengät, mutta ehkä jopa kivemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin! Melkein samointein kun olin postannut jutun, tuli sähköpostiin kuvasto, josta Hayt bongasin. Jollain tavalla rottinkituolit olisivat minustakin kotoisat ja lisäksi lumikenkä on vaan niin hyvä istua. Vaikeaa on :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!