maanantai 23. maaliskuuta 2015

Hague Blue/Haagin sininen
Sininen on nyt kovasti kiehtonut mieltä, eivätkä eiliset, upeat keittiökuvat hillinneet sitä yhtään. Valitsin kaksi eri sinisen sävyä Farrow & Ballin maalikartastosta, vaaleamman Stiffkey bluen sekä tummemman Hague bluen ja valitsen niistä toisen. Paikka värille on jo selvillä, vinkki sijoituksesta löytyy yläkuvan kollaasista!

-tuija-


13 kommenttia:

 1. Mielettömät sävyt! Liittyiskö makuuhuoneen seinän sävyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain :) liittyy, mutta ei meidän makkarin, vaan vieraiden :)

   Poista
 2. Sininen on ollut mulle aina vaikea, tykkään enemmän raikkaasta mustavalkoisesta ja sitten poltetun oranssin ja murretun violetin sävyistä. Mutta jestas mikä sininen, kelpaa mullekin! Tuommoinen täydellinen (epätäydellinen), ehkäpä pellavainen paksu viltti yhdistettynä valkoiseen petaukseen olisi aika täysosuma.

  Olisipa mielenkiintoista värjätä itse kangasta. Jos löytäisi sen täydellisen sinisen sävyn siten?

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oikeastaan ainoa väri, jonka kanssa en pääse yhteisymmärrykseen on vaalea liila, sellainen ihan vaalea syreeni, millä englantilaiset maalaa kaiken. Saan migreenin ja pahoinvointikohtauksen siitä ;)
   Kangasta olen värjännyt itse joskus vuonna miekka ja kirves. En edes muista miten onnistui :)

   Poista
  2. Joo hyhhyh toi vaalea liila on kyllä karmaiseva. Briteillä on monta ihan tyylikästä suuntaa mutta semmoinen englantilainen hempeily on aika ällöä :). Mulle pahin väri on semmoinen pirtsakan vihreä, mitä suurempi pinta, sitä varmempi pahoinvointikohtaus.

   Mä värjäilin menestyksellä kun lyötiin miehen kanssa tavarat yhteen. Jostain syystä hän oli suosinut kodissaan beigeä, hrr, toinen inhokkini. Kaikki irti lähtevä sisustustekstiili peseytyi aika nopsaan grafiitinharmaaksi, kun "ihan vahingossa" tyhjensin koneeseen semmoisen väripussin :D. Onneksi ei vastalauseita kuulunut.

   Harmi vaan, että noiden kotivärien värikirjo on niin suppea. Ehkäpä harmaata ja sinistä väripakettia yhdistämällä pääsisi itseä miellyttävään lopputulokseen? Äitini värjäili kasviväreillä 80-luvulla, se oli aika jännää, mutta niistä saa parhaimmillaankin vain semmoisia auringonkeltaisia ja minulle mieleisiä okran ja poltetun oranssin sävyjä. Ei ihme, että sininen on ollut aikanaan kuninkaallinen väri.

   Millis

   Poista
 3. Oi! Sinullakin on maalaushaaveita! Juuri itsekin koemaalaisin Farrow&Ballin maaleilla. Stiffkey Blue näyttää ainakin kuvissa ihan mielettömältä… Jään innolla odottamaan lopputulosta! Veikkaan myös makuuhuonetta… :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkin sinun maalaushaaveet. Joko olette edenneet?
   Vierashuoneen seinään tulee tuo Haagin sininen heti kun maali kotiutuu :)

   Poista
 4. S.I.N.I.N.E.N. JEE!!!! Viimeinkin myös muilla kun meillä :) On muuten helvatan päheitä sävyjä nuo molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, kauan mietin noiden kahden väliltä, mutta tummempaa sitten päädyin :)

   Poista
 5. On muuten aika muheva väripari tuo tommoinen sinapinkeltainen!

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on konjakinvärinen nahkainen hiirimatto, mutta illalla otettu kuva vääristä sävyjä :)))
   Anteeksi muuten kaikille hidas vastaaminen kommentteihin!

   Poista
  2. Onni onnettomuudessa siis kuvauksen suhteen ;). Ei sillä, konjakinruskeaakin on vaikea voittaa. Oh! Hulluilla päivillä olis ollut konjakkinahkainen lepakkotuoli "halvalla", jos olis muutama satalappunen irtonaisena niin ei ois kauaa tarvinnut miettiä. Ostamatta jäi...

   Millis

   Poista
  3. Se on kumma, kun täälläkään ei ylimääräisiä satalappusia pyöri nurkissa. Villakoirat taineet viedä reviirin:)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!