torstai 19. helmikuuta 2015

Viinitiloja kiertämässä, Stellenbosch, Paarl ja Franschhoek

Etelä-Afrikka on viineistä kiinnostuneelle oiva lomapaikka, jossa pääsee maistelemaan upeita viinejä upeissa maisemissa. Monet Etelä-Afrikan tunnetuimmista viinitiloista sijaitsevat vain muutaman kymmenen kilometrin päästä Kapkaupungista Stellenboschin, Paarlin ja ranskalaisten hugenottien perustamaan Franschhoekin ympäristössä ja näiden alueiden tiloilla mekin vierailimme.Tiloilta voi ostaa mukaansa viinejä tai vaihtoehtoisesti isoimmilta tiloilta voi tilata niitä myös suoraan Suomeen kuljetettuna, mutta silloin hintaa kasvattaa tietysti kuljetus, verot ja tullit. Summa mutikassa ei viinejä suinkaan tarvitse ostaa, vaan niitä voi valita maisteltaviksi haluamansa määrän. Yleinen kuuden viinin tasting maksaa  R25/maistelija eli alle kahdella eurolla pääsee maistelemaan ja arvioimaan loistavia viinejä. Valinnan varaa viinitiloissa on huimasti, koska pelkästään yksin Stellenbochin viinialueelta löytyy puolentoistasataa viinitilaa.

Viinitilojen yhteydestä löytyy yleensä myös ravintola, jossa voi samalla kätevästi syödä joko lounaan tai illallisen.  Ravintoloiden taso vaihtelee perus pizzerioista huippuravintoloihin ja koska suosituimpiin ravintoloihin on muitakin tulijoita, olimme varanneet pöytiä etukäteen muutamiin paikkoihin.

Kleine Zalze


piknikillä
Jos haluat suosituksia hyvien viinitilojen ravintoloista niin Kleine Zalzen Terroir Background ja Tokara Stellenboschissa sekä La Petite Ferme Franschhoekissa ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Erityisesti Tokaran alkupala Baked Alaska kylmäsavulohi kera savulohijäätelön ja kookos-panna cotta korianterijäätelön sekä cashew-kurkku-emulsion kanssa jälkkärinä, saivat syöjän lähes itkemään.

Baked Alaska Salmon


Coconut panna cotta with coriander ice cream, cucumber, cashews & cucumber emulsion

Valkosuklaakeitto-tuija-

4 kommenttia:

  1. Oioii, ei näytä pahalta lainkaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä maisemia ja ruokia <3 Onneksi ollaan menossa pääsiäislomalla Toscanaan, kun tuonne en taida ihan äkkiä päästä ;)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!