maanantai 16. helmikuuta 2015

Springbock

Greetings from South Africa!
Takaisin Suomessa. Varovaisista lupauksista huolimatta wifin rajallinen saatavuus yhdistettynä hektiseen lomailuun, sai aikaan sen etten yhden yhtä postausta saanut loman aikana eetteriin. Korjaan tilannetta myöhemmin muutamalla lomapostauksella, kunhan saan kuvat käsiteltyä.
Tuliaisia ei kovin montaa kotiin tullut, mutta yksi harvoista majailee nyt Bertoian timantti-tuolilla. Springbock eli hyppyantilooppi on Etelä-Afrikan kansalliseläin ja runsaslukuisena se on myös erittäin suosittu riistaeläin. Sitä esiintyikin monen ravintolan ruokalistalla muodossa jos toisessa ja niiden taljoja oli myynnissä monessa paikassa. Hyppyantiloopin taljat ovatkin suosittuja matkamuistoja, vähän samalla tavalla kuin porontaljat Suomessa. Myös seeprantaljoja ja krokotiilinnahkoja näkyi myynnissä jonkun verran, mutta siinä kulki jo oma moraalin ja myös varallisuuden raja. Kun springbockin taljan saa omaksi muutamalla kympillä, maksoi seeprantaljat vajaa pari tonnia ja krokotiilinnahka puolitoista. Onneksi, tekisi  mieli sanoa!


Mitäs teille kuuluu?


-tuija-


6 kommenttia:

 1. Etelä-Afrikka kiinnostaa matkakohteena kovasti, postauksia odotellen :) Lomailu ja wifin toimimattomuus ovat ihan sopivia syitä nauttia lomasta ja jättää postaukset kotona kirjoitettaviksi. Itse pohdin samaa vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä!! Nyt päästiinkin jo alkuun, toivottavasti saat postauksista vinkkejä :)

   Wifittömyys muuttui parin päivän jälkeen mukavaksi olotilaksi, vaikka ensin olikin melkoiset vieroitusoireet älypuhelimesta!

   Poista
 2. Tervetuloa takaisin! Postausten puuttuminen on yleensä hyvän loman merkki, joten reissu oli ilmeisen onnistunut ;) Matkaraporttia odotellessa!

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä kuin Riikka! Loma teki varmasti hyvää =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teki kyllä. Pari päivää oli melko orpo olo ilman nettiyhteyttä puhelimessa, mutta parin päivän jälkeen unohdin sujuvasti asunnolle jo koko puhelimen ja tabletin :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!