tiistai 24. helmikuuta 2015

Ratsastusretki, pingviinit sekä safareita

Mahdollisuudet aktiivilomailuun ovat Etelä-Afrikassa mitä parhaimmat ja jotta loma sujuisi suunnitelmien mukaan, kannattaa varata paikkoja eri harrastusmahdollisuuksiin jo etukäteen Suomesta käsin,
 Meidän lomaporukassa jokainen  mukana ollut sai esittää yhden harrastustoiveen ja minun  toiveeni oli  tämä ratsastusretki. Olen ratsastanut viimeksi ihan teininä, mutta se ei estänyt haaveiluani siitä, että viilettäisin E-A:ssa upealla ratsulla  pitkin valkoista hiekkarantaa kohti auringonlaskua! Noh, ehkä viilettää on hieman liioiteltu termi, mutta yhtä kaikki, ratsastamaan päästiin ja vieläpä sinne hiekkarannalle. Näille ratsastusretkille voi osallistua kaikki, aloittelijoista kokeneempiin, ne jotka osaavat ja haluavat pääsevät myös kannustamaan hevosensa raviin ja laukkaan. Meilläkin mukana oli ihan noviiseja ja hienosti hekin mukana pysyivät. Ratsastus kestää pari tuntia ja siinä ajassa saa tottumaton ratsastaja kyllä jo takapuolensa varsin helläksi!

Toinen must-kohde olivat tietysti  afrikanpingviinit. Kerrotaan, että vuonna 1980 kaksi pingviiniä saapui Hyväntoivonnimen Boulder´s Beachille ja päätti jäädä. Nykyisin alueella on tuhansien pingviinien yhdyskunta.

Koska olimme sentään Afrikassa piti tietysti myös päästä safarille bongaamaan "The Big Five". Vietimmekin loman viimeiset päivät  pois Kapkaupungista ja matkustimme parin sadan kilometrin päähän Aquila Private Game Reserveen, mistä olimme etukäteen varanneet safarit. Safarit ovat all inclusive-paketteja, johon kuuluu yöpyminen valitussa hotellihuone-luokassa, kaikki ateriat sekä safarit, joita yliyön-pakettiin kuului kaksi. Toinen illalla ja toinen varhain seuraavana aamuna.  Paikka osoittautuikin oikein mukavaksi, huoneet olivat siistejä ja ulkosuihku eksoottinen. Jos ulkosuihku tuntui liian hurjalta, löytyi sisältä pesuhuoneesta myös poreallas.Kaksi hintaa kuuluvaa safaria kestivät molemmat kahdesta kolmeen tuntiin ja niiden aikana onnistuimme bongaamaan kaikki big 5:n kuuluvat eläimet. Toisen safarin aikana poikkesimme myös ARC- keskuksessa (Aquila Rescue Centre), missä hoidettiin ihmisten kaltoinkohtelemia villieläimiä.Loppuun vielä vuokra-auton ikkunasta kuvattuna pari paviaanin perää :) Mukavaa tiistaita!-tuija-


8 kommenttia:

 1. Voi video, onpa teillä ollut seikkailu! Ihan pieni kateuden pistos tuntuu rinnassa =D

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Meidän E-Afrikan matkasta onkin aikaa ja pingviineja on ikävä! Viimeksi ihastelimme villieläimiä Namibiassa.

  VastaaPoista
 3. Nonni, tämä sinetöi asian. Mun täytyy päästä Etelä-Afrikkaan. Pitäiskö kävästä ärrän kautta ja ostaa ässäarpa?

  Millis

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!