torstai 29. tammikuuta 2015

PohjaMarja Vaaleanpunaisesta hirsitalosta julkaisi blogissaan nerokkaan kuvan, jossa heidän kotinsa pohjapiirrokseen oli liitettu valokuvia huonekohtaisesti. Mielestäni kuva selvensi kivasti tilaa ja siksi röyhkeästi lainaan hänen kivaa ideaansa. Kiitos Marja!

Kuten useimmat teistä tietävät emme ole rakentaneet kotiamme itse, vaan se on rakennettu kahdessa osassa siten, että tuo isompi osa on vuodelta -34 ja tuo laatikkomainen lisäsiipi on vuodelta -58. Talo tyyliltään funkkista se on toiminut vuosien aikana niin sähkölaitoksen virastoina kuin kesätaidemuseonakin ja yksityiskäyttöön se muutettiin uudelleen nelisen vuotta sitten, kun sen kaupungilta ostimme. Huonejaon piirsin silloin uudelleen palvelemaan nykyistä tarvetta ja taloon tehtiin merkittävä peruskorjaus samalla. Tässä kuva alkuperäisestä talosta vuodelta -34 ja tässä ulkokuva edelliskesältä

Jos haluat katsella millainen remonttikaaos kodissamme vielä vähän aikaa sitten vallitsi, niitä kuvia löytyy täältä, täältä ja täältä.

Koska huoneita on melkoisen paljon, ajattelin postata niitä useammassa erässä pohjan yhteyteen. Nyt alkuun taisi tulla liikaa kuvia pohjan ympärille ja lopputulos on vähän sekava. Mikäli luet postausta puhelimella, saattaa olla parempi siirtyä isomman ruudun ääreen.  Pahoittelut!

Sisääntulosta silmien eteen aukeaa heti iso sali, jonka yhteydessä ilman ovia sijatsevat keittiö ja eteinen. Keittiö sijaitsee samalla paikalla, missä ennen remonttiakin, mutta silloin sen ympärillä olivat seinät. Tv-huone erotettiin tilasta puolestaan uudella seinällä ja sen toiselle puolelle saatiin näin rakennettua eteinen.
Salin ja vanhan keittiön ympärillä olevat seinät purettiin ja näin ollen sain avattua näkymän salin toisessa päässä olevista ikkunoista suoraan kaupunginlahdelle. Avoimessa tilassa valo kulkee kauniisti läpi koko salin ja keittiön. Salin takanurkkaan muurattiin lisälämmönlähteeksi sekä tunnelmanluojaksi kaakeliuuni.

Kuvat jäävät nyt vähän pieneksi, laitan seuraavaan postaukseen vähemmän ja isompia.

-tuija-


6 kommenttia:

 1. Tää on kyllä hauska tapa, taidan kanssa kopsata.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea! Ja vaikka mä olen lukenut blogia jo teidän remonttiajoista, en muista katsoneeni pohjakuvaa koskaan (ainakaan ajatuksella?). Enpä tajunnut, että eteinen ja tuulikaappi on kytkettynä, tai että mihin päin taloa teidän oma makkari sijoittuu. Jatko-osaa odotellessa siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteistä ei olisi talossa ollut tuulikaappia enempää, mutta kun piirsin tuon tv-huoneen seinän, jäi sen ja tuulikaapin väliin juuri sopiva tila. Onneksi tilassa oli kolme ikkunaa, joista nyt kaksi jäi tv-huoneeseen ja yksi saatiin vielä tuohon eteiseenkin. Se oikeastaan määräsikin tuon seinän paikan.

   Poista
 3. Kiva kun laitoit nuo linkit vanhempiin postauksiisi - oli tosi mielenkiintoista lueskella ja katsella kuvia talonne historiasta. Täytyy palata lukemaan lisää ihan ajan kanssa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasinkin, että ne on sun pala kakkua :)
   Tuolla ihan blogin alussa on enemmänkin noita ennen/jälkeen juttuja!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!