perjantai 16. tammikuuta 2015

Pakkosaada-tauti

Pakkosaada-tauti on aivojen ääreishermostollinen poikkeustila, joka iskee akuutisti ilman etukäteisvaroitusta. Tautiin on todettu sairastuvan helpoimmin naiset, jotka viettävät paljon aikaansa sisustusblogien tai -lehtien parissa.
Taudin alkuvaiheen oireet ovat yleensä lieviä ja siihen kuuluu kevyt tai keskivahva ihastus johonkin edellä mainituissa medioissa näkemäänsä tuotteeseen. Taudin kuvaan kuuluu, että tuotteeseen ei rakastuta välittömästi, vaan sitä vain ihaillaan kaukaa ilman tarvetta saada sitä itselleen. Huomattaessa kuitenkin tuotteen olevan joko erittäin hankalasti ostettavissa tai jopa kokonaan saavuttamattomissa, laukaisee se potilaan aivoissa neurologisen häiriötilan, jonka ansiosta potilas alkaa haluta tuotetta silmittömästi. Hän alkaa selailla pakonomaisesti läpi maailman nettikauppojen tarjontaa tai soitella kalliita ulkomaanpuheluita, vain saadakseen tuotteen itselleen. Mikään toimintatapa ei tunnu olevan ylimitoitettua tai liioiteltua.


Mikäli etsiminen ei tuota haluttua lopputulosta, alkavat seuraavan vaiheen oireet, joihin saattaa kuulua jopa vaikeita unihäiriöitä. Tässä vaiheessa potilaan tajunnantaso on jo sen verran alentunut, ettei hän enää välttämättä reagoi puheeseen ja saattaa olla vakavasti vahingoksi joko omalle tai perheensä pankkitilille.
Kun kohtauksen laukaissut tuote on saatu viimein hankittua kotiin, palautuvat aivot nopeasti poikkeustilasta ja potilas saattaa kokea käytöksestään jopa häpeäntunnetta.


Vaikka tauti ei ole kuolemaksi, saattaa se koetella parisuhdetta ja aiheuttaa eripuraa perheenjäsenten välillä erityisesti silloin, jos tauti on jo muuttunut krooniseksi. Tautia ei voida ehkäistä lääkkeillä eikä sen toteamiseen ole olemassa seulontamenetelmiä, mutta kohtausten esiintymistä voidaan harventaa välttämällä liiallista sisustusblogien tai -lehtien selailua. Tätä toimenpidettä tulee vakavasti harkita siinä vaiheessa, jos perhe on kohtausten tiheän esiintymisten takia vaarassa mennä konkurssiin.
Perimällä ja ympäristötekijöillä ei arvella olevan merkittäviä vaikutuksia sairauden syntymiseen.


Allekirjoittanut on sairastanut tautia jo vuosia, mutta oppinut elämään sen kanssa ja hillitsemään kohtausten laajuutta siinä määrin, ettei ihan joka kerta ole klikannut tuotteita kotiinsa, vaan onnistunut tukahduttamaan omistushalun alkuunsa. Onneksi kaikkea kaunista ei ole pakko omistaa itse, vaan niitä voi ihailla muilla tai kaupassa.... jaa pah! Edellisen postauksen tapetti aiheutti totaalisen pakkosaada-kohtauksen heti, kun selvisi ettei koko Euroopasta löydy sille jälleenmyyjää ja rullahinta jenkeistä tilattuna kohosi 299 dollariin. Rulla, jonka pituuskin oli nauretavat 4,5m!!

-tuija-

Kuvien kasveilla ei ole osuutta tapahtuneeseen!

30 kommenttia:

 1. Jee! Mikä siinä onkin, että vaikeasti saatava on paljon haluttavampi kuin helposti mukaan poimittava. Mulla on jäänyt monta juttua Ikeastakin kaivelemaan, kun ei tullut ostettua tuotteent ullessa myyntiin ja myöhemmin sitä ei ole enää saanut. Erästä lipastoakin olen kytännyt vuosikaudet. Silloin tällöin näkee ilmoituksia, mutta kaikki nekin ovat aina olleet ostoilmoituksia.

  Ei sun silmiin ole osunut mitään vastaavaa tapettia, joka olisi yhtään helpompi nakki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaisko tämä naistenjuttu sitä miesten metsästysviettiä?
   Ja ei oo osunut, MIKÄÄN ei näytä yhtä kivalta :(

   Poista
 2. Voitko kertoa sitten täällä blogissa, kun olet onnistunut kehittämään lääkkeen tai mieluiten rokotteen kyseiseen kiusalliseen vaivaan? :D Nimim. Oireisto kuulostaa jotenkin tutulta. Jännityksellä jään kyllä odottamaan, kauanko menee, ennen kuin piirtelet siellä tuota tapettikuviota seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron, vaikka tuskin mä sitä lääkettä ikinä löydän :)
   Ja älä yllytä, mä varmaan joudun hitto keksimään jotain muuta ton tapetin paikalle :)

   Poista
 3. Mulla taitaa olla tää. Oireet ovat joiltain osin erilaiset, mutta terminaalivaihe lienee samanlainen.

  VastaaPoista
 4. Luulin että puhe on eräästä kynttilänjalasta... ;)

  VastaaPoista
 5. Heh, aivan mahtava oirekuvaus! Ja niin totta! :)

  VastaaPoista
 6. Hihii, ihana postaus:) Tuttu tunne ja samankaltaiset oireet löytyy täältäkin!

  VastaaPoista
 7. Allekirjoitan tän postauksen täysin, ja jatkaisin vielä että tauti pahenee talvikaudella, kun tulee oltua enemmän sisällä ja katselee samoja seiniä päivästä toiseen :)

  VastaaPoista
 8. Haha aivan mahtava postaus! Allekirjoitan :)

  VastaaPoista
 9. Hyvä kuvaus sairaudesta. Yhdessä kohdassa olen kyllä eri mieltä: se nimittäin on periytyvä sairaus. Ainakin minulta se on periytynyt tyttärelleni, tuo himoaminen ja blogien ja lehtien selailu. 😍

  VastaaPoista
 10. Hohhoh, en tunnusta sairastavani moista.
  Niin että mitähän minäkin täällä ihanassa blogissa teen...?
  Äidin vika?
  Millis

  PS, en ole kadonnut mihinkään, luen vaan harvakseltaan blogeja oikealta tietokoneelta (sovitaanko, että nyt on kahvitauko?), ja tablettikoneeni suuttuu jos yritän kommentoida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millis muruseni, olen kaivannut viestejäsi :)

   Joo-o, tottakai aina jonkun muun vika jos mahdollista :)

   Poista
 11. :-D Onneksi en kyseistä tautia sairasta, mutta tunnen lähipiiristä yhden, joka sairastaa, ja allekirjoitan täysin kaikki oireet ja seuraamukset. :-)

  VastaaPoista
 12. Voi niin tuttua!! Mulla oli myös yks tapetti jota seurasin Australiaan asti, mutta onneks mies toi maan pinnalle hinnan vuoksi :D Meidän lasten huoneessa oon muuten käyttäny hyvää tapetointiniksiä kun halusin ostaa vaan yhden rullan. Tapetoida voi pieniäkin palasia huoneesta!

  Mut asiaan! Ihan mahtavan kivalla maulla sun blogissa on kaikkea inspiroivaa ^_^ !! Täytyypä kliksautella lukijaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarvitsisikaan tällä kertaa paljoa tapettia, mutta kun rullapituus on niinkin ihmeellinen kuin 4,5m, normaalin 10m sijaan ja rullahinta 299 dollaria, niin auts, ei kykene :)

   Kiitos kiitos, tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 13. Too late! Mulla on kanssa se tauti jo :)...

  Ihanasti kirjoitettu juttu ja tuossa lopussa repesin "kuvan kukilla ei ole osuutta..." :D :D Haluaisin silti tietää mikä tuo isolehtinen kasvi on?

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!