sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kevät/kesä 2015 trendit

Selailin muutamia uusia SS 2015 sisustuskatalogeja ja poimin sieltä silmämääräisesti kevään ja kesän 2015  trendejä. Väreihin kevät tuo tullessaan aina pastellit, niin tänäkin vuonna. Haaleaa puuterista pinkkiä näkyy todella paljon ja väri olikin vahvasti nousevana esillä jo viime vuonna. Ihastuin itse tähän puuteripinkkiin kovin jo silloin ja  maalasin  makuuhuoneemme seinän tällä sävyllä. Myös vierashuoneen sisustus sai pinkkejä mausteita.
Myös jo syksyllä esiin nousseet harmaaseen taittavat  vihreät ja siniset värit jatkavat nyt keväällä, mutta astetta vaaleampina ja pastellisempina. Sininen toisaalta kaiken kaikkiaan on nyt erittäin trendikästä, joten sinisen ysäriövereistä tulisi päästä jo eroon, mikäli aikoo trendien aallonharjalla ratsastaa. Harmaan eri sävyt sopivat kauniisti yhteen haaleiden pastellien kanssa ja harmaa onkin monissa eri sävyissään yksi kevään luottoväreistä.
Yksi  edelleen vahvistuva trendi on kaikenlaisten viherkasvien paluu sisustukseen, sekä nyt uutena myös kasviaiheiden runsaampi esiintyminen esimerkiksi tekstiileissä. Botanical toistuu  niin tauluissa, seinälautasissa(?), tyynyissä ja verhoissa, kuin aitonakin kasveina.
Puunsävyistä vaaleat ja keskiruskeat sävyt ovat muodikkaimpia ja kalusteissa esiintyykin paljon vaaleansävyisiä, perinteisiä rottinkikalusteita, kuten myös aiemmin kovin hyljeksittyä mäntyä.
50-luvun kevyttä muotokieltä näkyy myös paljon sekä kalusteissa, että keramiikassa. Tyyli sopiikin oivallisesti skandinaaviseen kevyeen ja ilmavaan sisutukseen.
Metalleista kupari jatkaa, mutta etenkin messinki ja kullansävy taitavat olla ne kuumimmat.
Luonnolliset  materiaalit kuten marmori, kivi, rottinki, sisal, juutti, konjakkinen nahka, vaalea puu, betoni, vanha lauta sekä lämminsävyiset metallit voisivat olla kevään trendit yhdeksi lauseeksi kiteytettynä.

kaikki yläpuolen kuvat Bloomingville

Samalla linjalla Bloomingville kanssa on myös Tine K. Alla olevat kuvat ovat Tine K 2015 SS katalogista.
Lämpimimmistä väreistä  kuumimmat ovat kuparinhohtoinen oranssi sekä harmaataittoinen viininpunainen. Oranssi näkyy jo voimakkaasti kevään vaatetrendeissä ja se pukeekin upeasti ruskettunutta hipiää, mutta nähtäväksi jää miten se nousee esille sisustuksissa. Vai nouseeko. Samoin Pantonen trendiväri 2015 Marsalan suosiota luulen joutuvani odottamaan ainakin syksyyn. Punaisen iki-rakastajana meillä väri hiipi isoihin mattoihin jo viime syksyn mittaan.Tässä vielä vuoden 2015 väripaletti kokonaisuudessaan!

Löytyykö joku suosikki?


-tuija-


16 kommenttia:

 1. Tykkään paljon pehmeästä fiiliksestä, joka noista väreistä ja kuvista huokuu. Mintunvihreä viehättää erityisesti yhdistettynä juurikin metallinsävyihin ja konjakinväriseen nahkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konjakkinahka täälläkin koukuttaa, mutta kombona konjakki/harmaa/haalea pinkki, siis tällä hetkellä. Huomenna voi olla toisin ;)

   Poista
 2. Kylläpä kevät näyttää raikkaalta! Aurinkoa odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään täällä paistoi aurinko, ihanaa. Lumet suli tosin pois sateen ja myrskyn ansioista, ihan paljas maa täällä.

   Poista
 3. Ihana katsaus trendeihin! Puuteripinkki ja vaalea vihreä ovat ainakin omia suosikkejani :) Meillä on vähän maalausta tiedossa ja tutustuin vanhaan postaukseesi, jossa kerroit tikkurilan 499-sävyjen olevan puhtaita harmaita. Sopiiko tällainen puhdas harmaa seinä mielestäsi sekä lämpimien että kylmien värisävyjen sisustuksen pohjaksi? Mietin siis, onko puhdas harmaa tausta sellainen, johon voi ns huoletta yhdistää kaikenlaisia muita värejä (sohva, matto yms) vai pitäisikö jotain osata välttää? Toivottavasti ymmärrät sekavan kysymykseni pointin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin hyvin :) Perusharmaat sopivat yleensä hyvin yhteen sekä lämpimien,että kylmien sävyjen kanssa, mutta kehottaisin valitsemaan maalisävyn ympäristössä mihin maali lopulta tulee, koska perusharmaakin saattaa muuttua yllättäen esim. sinertävään, mikäli huoneen ikkunat antavat pohjoiseen ja täten huoneeseen tuleva valo on sinistä. Tällöin lämpimät sävyt voivatkin riidellä pahasti sinertävää harmaan parina. Maalisävyt Tikkurila Symphony lastussa 487 taittuvat sekä harmaaseen, että beigeen eli ovat ns. greigen värisinä sävyjä. Nämä ovat usein hyviä sävyjä sekä lämpimien, että kylmien sävyjen kanssa ja myös eri ilmansuunnista tulevan valon kanssa, koska greigestä nousevat esiin molemmat.

   Poista
 4. Kevättä odotellessa! Vihreä menee aina, ihan ykköslempiväri. Puupinnat ja betoni <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos mukavasta katsauksesta! :) Rottinki pieninä ripauksina samoin kuin luonnon sävyiset juutti/sisal-matot, sekä botanical inspiroi noista itseäni eniten! Messinki, kupari ja marmori inspiroi edelleen myös. Ihania ja raikkaita nuo Tine K katalogin kuvat, tulee ihan keväinen fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten tuo vuoden vaihtuminen saikin niin keväisen olon itselle, vaikka joku meteorologi kehtasi kertoa elettävän alkutalvea :))

   Poista
 6. Hyvä tiivistys kevään trendeistä, kiitos! Itseä kiinnostaa tällä hetkellä eniten nuo kasvit - olisi tarkoitus hankkia muutama kiva huonekasvi ja pitää ne elossa pidempään kuin edelliset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei koskaan ole ollut niin paljon viherkasveja, kuin mitä nyt ja loppua ei tunnu näkyvän :)

   Poista
 7. Kauniita ja kiinnostavia kuvia olet kerännyt tähän tekstiin :) miehän olen ihan trendien aallonharjalla uuden mielenkiintoni, eli viherkasvien kanssa!

  VastaaPoista
 8. Viherkasvit, konjakkinen nahka, betoni kiinnostavat tänä keväänä! Niihin yhdistettynä muutama kiva pastellinen sävy.. :) Nauratti tuo viimeinen kuva, kuinka samanlainen pöytä samalla kirjalla löytyy omasta olohuoneestani :D

  http://www.twoforliving.com/blog/2015/1/7/olohuoneen-pyt

  -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit ovat itselläni ihan kärkipäässä :)
   Olen muuten saanut tuon kirjan lahjaksi ja vaikka onkin kaunis kirja, täytyy sanoa että vähälle lukemiselle on kyllä jäänyt ;)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!