torstai 18. joulukuuta 2014

Joulutoivehaaste ja 18. luukku

Käytetäänpäs hetki haaveiluun ihan luvan kanssa. Tunne tilat-blogin Karin heitti minulle joulutoivehaasteen, jossa siis ideana on tehdä kolme joululahjakollaasia, joista yksi on itselle, yksi paremmalle(?) puoliskolle ja yksi vaikkapa ystävälle tai lapselle. Haaste on alkujaan lähtöisin Vaihtelevasti valkoista-blogin Hanilta.

Liikkeelle lähden siitä helpoimmasta toivekollaasista eli omastani.
Ykköstoiveenani ovat jo kauan hiljaisessa haussa olleet Arne Jacobsenin Myran-tuolit. Uusia toki saa kaupasta, mutta etsinnän kohteena ovat olleet nimenomaan vintageversiot, materiaalinaan tiikkiviilu. Näistä postasinkin teille jo salapoliisitehtävän muodossa maanantaina ja postauksen seurauksena, jälleen kerran, laitoin googlen laulamaan ja ette ikinä arvaa mitä sitten tapahtui. Löysin Etsyn sivulta englantilaisen vintagekaupan, jolla oli myynnissä 14 kpl  vuoden -69 tiikkisiä Myran-tuoleja hintaan, jolla en ole nähnyt tuoleja enää vuosiin myytävän. Mid century modernism- kalusteisiin keskittyvän Skandi-Modin  varastossa lymyilee myös muuten yksi Bertoian Diamond-tuolikin, konjakinvärisellä nahalla verhoillulla istuintyynyllä varustettuna hintaan 512€. Anyone? 
Nyt voitte veikata kenelle on matkalla Suomeen 4 kpl tiikkiviiluisia Myran-tuoleja? Ihan sama tuleeko jouluksi vai ei, kunhan joskus tulevat!


Tämän jälkeen on vaikea toivoa mitään muuta, niin onnellinen olen.  Mutta koska haasteessa pyydettiin kolmea haavetta, niin haaveillaan sitten.
Talon peruskorjauksen aikoihin kolmisen vuotta sitten teimme kompromissin ja säästimme yhdessä asiassa. Yhdessä! Ja nyt sekin harmittaa. Toiveissa oli nimittäin koko talon kattava langaton monihuonejärjestelmä. Monihuonejärjestelmässä voidaan yhdistää kaikki kodin äänentoistolaitteet yhteen pakettiin, joita voidaan ohjata joko kaukosäätimellä tai jopa puhelimella tai tabletilla. Minkä tahansa huoneen äänentoistoa voi siis ohjata mistä tahansa ja huonekohtaisesti, lisäksi järjestelmä on täysin langaton. Silloin kaiken remonttikiireen keskellä, ei aika eikä tarmo riittänyt siihen, että olisimme ottaneet tarpeeksi selvää eri mahdollisuuksista. Luulimme, että laadukas järjestelmä maksaa pienen omaisuuden, mutta nyt jälkeenpäin asiaan enemmän perehtyneenä huomasimme, ettei näin olisi ollutkaan. Eli toinen toiveeni olisi siis Sonosin langaton monihuonejärjestelmä.


Kolmantena toiveena olisi Aleksi Matikaisen iso 120x95cm öljyväriteos "Poika". Ja kyllä, tiedän, melko pelottava. Ehkä liiallisen mielikuvituksen vuoksi se jäikin viimeksi Turun Taidelainaamoon, eikä siirtynyt seinällemme. Mieheni mielestä työstä tulee mieleen se yksi  kauhufilmi, minkä nimeä en nyt saa mieleeni. Tiedättekö sen missä aasialaisen näköinen tyttö ilmestyy aina yllättäen ruutuun, karmivasti tuijottaen  hiustensa  välistä. No oli mikä oli, niin tämä työ ei jätä minua rauhaan. Ehkä annankin sen miehelleni lahjaksi.  PÖÖ :)Jaan tämän haastepostauksen kahteen osaan, koska näemmä tarinaa riittää muuten tuhottomasti. Tähän loppuun laitan kenkäjoulukalenterin 18. luukun. Koska en kerinnyt kuvaamaan kenkiä erikseen, nappasin niistä kuvan jalassani ennen ovesta ulosmenoa. Saappat ovat rasvanahkaiset, nudet Biker-saappaat. Merkki tuntematon. Nämä ovat raksasaappaani. Ei tarvitse varoa nauloja, ei kuraa, ei ole korkoa liikaa ja näillä pysyy pystyssä, vaikka joutuisi rakennuksilla vähän kiipeilemäänkin. Huomatkaa mallin panostus asentoon, hah!-tuija-


15 kommenttia:

 1. Vitsit mitä huonekaluja tuolla sivustolla oli! I´m in love=) Mutta mitä noiden tuolien kuljetuskustannukseksi noin suurin piirtein tuli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta :) Kuljetus neljälle tuolille oli pyöreästi 77€ eli mielestäni varsin kohtuullinen ottaen huomioon, että kuljetus Suomessakin maksaa helposti tuon.

   Poista
 2. Upeat tuolit! Ja tuo petrooliseinä, oih! Tuo kuva kaikkiaan on ihana, onhan siinä lempikuvaajani Ansel Adamsin työ. Sama minulla korttinsa seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain :) Kuvien stailaajalla olet ollut sinä mielessä, kun noin hyvin osui ja upposi!

   Poista
 3. Sähän laitoit heti tuulemaan! Aikamonen löytö. Pitää vaan tietää mitä haluaa, niin saa sen.

  VastaaPoista
 4. Upeat tuolit ja järjettömän halvat! Kuljetuskustannuksiakin voi tuoho maksaa päälle aika kivuttomasti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin ja kun kuljetuskaan ei ollut hinnaltaan kuin 77€, voidaan kai olla yhtä mieltä siitä, että nyt löytyi aarre :)

   Poista
 5. Mikä löytö!! Ai että tekis mieli tilata nuo loput 10. Heräsi vain epäilys, ovatkohan aitoja, kun ovat noin halpoja? Kyselitkö aitoudesta? Ja rahti kiinnostaisi :)

  Pikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten vaan nopeasti toimintaa :)
   Ainakin ne kuvat jotka pyysin tuolien pohjista olivat aidoista vintage-tuoleista. Tarkastin myös koti- ja facebook-sivut, jotka vaikuttivat huolella tehdyiltä ja vakuuttavilta. Myyjän puolesta puhuu myös se, että myytäviä kalusteita on vain rajoitettu määrä, useimpia vain yksi. Kopiotehtailijoilla on aina huonekaluja määrittelemätön määrä :)

   Lopullisestihan tietysti varmuus saadaan vasta, kun tuolit ovat täällä. Uskon ja luotan kuitenkin aitoon lopputulokseen. Rahti neljälle tuolille oli 77€. Pahuuttani katsoin myös, mitä lopuille kymmenelle tulisi yhteensä rahtia. 150€ ja risat :)

   Poista
 6. Sait Tuija seuraa tuolien odotteluun!! Menin piru vie tilaan kaksi muurahaista...! En vaan voinut vastustaa kiusausta! Pitkäaikainen haave ollut juuri tuo tiikkinen...ja joululahjan varjolla sain itseni vakuuttumaan hankinnasta:) Saas nähdä mitä sieltä tulee vai tuleeko mitään:0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaahh hah hah , yläfemma Anna!! Meillä on sitten maailman kauneimmat tuolit. Siis sitten KUN saapuvat :)

   Poista
  2. Älä muuta sa! ja onhan se kivempi sitten yhdessä tuskailla kun mitään ei kuuluu...hahaa!:)

   Poista
  3. Väärä sanamuoto! Jos ei jotain kuuluisi ;)
   Jos näin ikävästi pääsisi käymään, niin sitten vietetään viininhuuruiset illanistujaiset ja pistellään neulalla voodoo- nukkea. Mä tarjoon :D

   Poista
  4. No sehän vallan passais!! Mutta kyllä se munkin silmään vaikutti luotettavalta firmalta, joten täyttäköön tiikki kämppäni!!

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!