perjantai 19. joulukuuta 2014

Cookies in a jar

Viime vuosien aikana ruoka ja ruokaharrastus ovat noussut lähes koko kansan trendiksi ja sitä myötä myös erillaiset  ruokalahjat ovat kasvattaneet suosiotaan. Kaupoista löytyy valmiina sellofaaniin käärittyjä  herkkukoreja ja valmiiksi paketoituja ruokalahjapaketteja, mutta ei sellaisen tekeminen itseltäkään paljoa vaadi.
Pieneksi muistamiseksi tarhatädeille, opettajille tai ystävälle, käy loistavasti vaikka lasipurkiin tai -pulloon kerroksittain kootut Cookie-raaka-aineet, valmistusohjeen kera.
 Useat Cookie-, muffinssi- ja brownie-reseptit soveltuvat tähän tarkoitukseen, mutta alla omani, mikäli haluat sitä käyttää.





TuplaSuklaa-Karpalo Cookiet n. 30 kpl

2,5 vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 dl maitosuklaata
1dl valkosuklaata
1 dl kuivattuja karpaloita
0,5 dl murennettuja pekaaninpähkinöitä

100 g voita
1 kananmuna

Varaa noin 1 litran vetoinen kaunis lasipurkki, itse kokeilin lasipulloa, mutta se ei ollut toimiva ratkaisu. Fariinisokeri on melko jähmeä kerros, joka ei meinannut tulla ulos pienestä pullon suusta ollenkaan. Lisäksi pullo jäi rumasti vajaaksi.

Kokoa kaikki Cookieihin tarvittavat kuivat raaka-aineet kerroksittain lasipurkkiin. Aloita vehnäjauhoilla, joihin olet sekoittanut, soodan,  suolan ja vaniljasokerin huolellisesti. Painele jauhoseos tiiviisti purkin pohjalle ja lisää sen jälkeen vuoron perään sokerit, karpalot, valkosuklaa, maitosuklaa sekä pähkinät tai mitä ikinä nyt oletkaan päättänyt käyttää keksien makuaineina. 
Näiden purkissa olevien ainesten lisäksi taikinaan lisätään leivontavaiheessa vain yksi kananmuna ja 100 g  voita. Liitä purkin mukaan valmistusohje lahjansaajalle, joka kuuluu seuraavasti:

Vaahdota voi ja kananmuna kulhossa sähkövatkaimella. Lisää purkin kuiva-aineet voi-munavaahtoon ja sekoita massa lastalla huolellisesti tasaiseksi.
Pistä valmis taikina viilentymään jääkaappiin puoleksi tunniksi ja laita uuni kuumenemaan sillä välin 175 asteeseen. Ota ruokalusikalla taikinasta pieniä nokareita noin 30 kpl ja asettele nokareet kolmelle leivinpaperilla suojatulle pellille. Jätä kekseille tilaa levitä uunissa. Paista uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia, uunista ja keksien koosta riippuen. Itse paistoin 12 minuuttia, jolloin sisus jää pehmeän sitkeäksi, mutta keksien reunat ovat rapsakoita. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua!





Nämä ovat suussasulavan herkullisia ja onnistuvat takuuvarmasti kaikilta.

-tuija-


5 kommenttia:

  1. Kiitos, Tuija. Ratkaisit juuri yhden lahjapulman :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos !!! aion ihan itselleni kokeilla :) piparit ei meillä mene ja olenkin miettinyt, että mitä niiden tilalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein jo kolmannen satsin ja tulos on taas tyhjä pikkuleipälaatikko :) Nää on vaan niin hyviä!

      Poista
  3. Ihana lahjaidea! Mutta cookiet ovat vaarallisia, kun eihän niiden syömistä pysty lopettamaan. ;-)

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!