sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Paisley

Olen jo muutaman vuoden aloittanut joulukoristeiden ja -valojen esillelaittoa näin ensimmäisestä adventista, lisäillen niiden määrää sitten pikku hiljaa kohti joulua. Näin yritän muistuttaa itseäni pysähtymään ja elämään hetkessä. Yritän muistaa fiilistellä tuoksuja, makuja, valoja ja koittanut  keskittyä nauttimaan tulevan joulun tunnelmasta. Näin ei suinkaan aina ole ollut.
Ajattelin monta vuotta lasten kasvettua isommaksi, ettei joulu tunnu enää samalta, kuin lasten ollessa pieniä. 
Koristelin usein kodin vasta päivää ennen aattoa ja riisuin ne kaikki heti pois joulun jälkeen. En ole koskaan oikein kestänyt joulukoristeita tapaninpäivän jälkeen, vaan silloin alan odottaa jo uutta vuotta ja sitä myöten tulevaa kevättä. Lopulta tuntui lähes turhalta koristella kotia  ollenkaan vain parin päivän takia ja pikku hiljaa joulu kadotti kokonaan merkityksensä. Vietimme muutaman joulun jopa ulkomailla, ennen kuin ymmärsin, ettei joulu minusta mihinkään ollut kadonnut, vaan kiire ja hektisyys olivat vallanneet ajan ja mielen, syrjäyttäen kaiken muun. 
 Vaikka nytkin teen paljon töitä ja kiire vaivaa ajoittain, koitan kuitenkin ehtiä rauhoittumaan ja tunnelmoimaan joulua. Tämä tuleva joulu on ensimmäinen, kun vanhempi poikamme ei asu enää kotona tai edes samassa kaupungissa, joten jo tieto siitä, että saamme olla jouluna  koko perhe koolla  pitkästä aikaa, saa minut odottamaan joulua! Tänään aloitin koristelut petaamalla vierashuoneen vuoteeseen punaiset paisley-tyynyliinat ja lisäsin muutaman valon ja koristeen. Mies viritti  isot tähdet salin ikkunoihin ja yhdessä kävimme Vanhanajan markkinoilla hakemassa joulumieltä! Ensimmäiset joulutortutkin leivoin glögin seuraksi.

-tuija-


11 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja rauhallinen vierashuone! Joulun tunnelma syntyy hienosti myös pienillä eleillä. Saan tästä inspistä alkaa uudsitaa omaakin vierashuonetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että sait inspiraatiota. Ei sen sisustamisen tarvitse aina niin suurieleistä olla. Pienilläkin asioilla saa paljon aikaan :) Kiitos myös kehuista!

   Poista
 2. Kiva postaus! :) Mistä numerosta voin tiedustella kyseistä huonetta vaikka nyt aluksi viikoksi :D....
  Aina silloin tällöin sitä luulee, että oma jouluinto on häipynyt, mutta joka vuosi se kuitenkin tulee. Jouluihminen mikä jouluihminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teretulemast! Kukaan ei ehdi palvella tai passata, mutta huone on vapaa :))

   Ja yhdelle jouluihmisellehän tehtäisiin aina tilaa, vaikka sitä ei olisikaan!

   Poista
 3. Täällä sama juttu, pikkuhiljaa haetaan joulutunnelmaa ajatuksen kanssa. Yritän, ettei stressiä eikä kiirettä tulisi. Ja ehkä tänä jouluna onnistun siinä, nimittäin joulukortit ja pikkuiset ruokalahjatkin ovat jo valmiina.
  Meillä taitaa olla samanlaiset paisley- tyynyliinat harmaana:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tyynyliinat ovat ihan mahtavat harmaanakin. Mietin ostaisinko myös ne kevääksi :)

   Olet ollut kyllä ahkera, meillä kaikki on vielä ihan kesken!

   Poista
 4. Pakko kysäistä että minkä merkin tyynyliinat ovat? Todella kauniit :) Ja kyllä vaan pienillä asioilla saa paljon aikaan, ihanan näköistä, tuohan ei kaipaa kuin muutaman hyasintin noiden upeiden pölkkyjen päälle ja se on siinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyliinat ovat Gantin ja ne ovat kyllä todella kauniit kaikissa väreissä :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!