torstai 13. marraskuuta 2014

Mix and match

Torstai-inspiraationa esittelen kuvia kodeista, joissa yhdistyvät ne elementit, mitä haluan tuoda esille myös omassa kodissani. Vaikka pidän kovasti valkoisesta, on pelkästään kokovalkoinen koti minulle liian jäykkä ja tylsä. Tarvitsen ympärilleni  myös värejä ja yleensä ne esiintyyvät meillä joko tauluissa tai tekstiileissä, mutta nyt myös yllättäen muutamassa seinässä.(täällä ja täällä)
Ensimmäisessä kuvassa, muuten valkoiseen kotiin, väri on tuotu parilla vihreäksi maalatulla taulunpohjalla sekä värikkäällä matolla. Vaaleasta pinnasta muutamat väriläiskät nousevat kauniist esiin ja saavat tilan heräämään henkiin. Lämmin puu ja eripariset metallit pehmentävät kokonaisuutta ja tuovat siihen lämpöä.  Kirjat ja hiukan sekaiset lehtipinot saavat huoneen vaikuttamaan asutummalta, kuin säntillisesti asetellut sohvapöytä-kirjat. Tykkään kovin.Tässä kuvassa miellyttää, kirjojen ja viherkasvien lisäksi, vanhan ja uuden yhdistely. Klassisen muotokielen, mutta silti modernin harmaan värin,  omaava sohva parittaa yhteen rokokookaapin sekä valkoisen lastulevykirjahyllyn. Koriste-esineet ovat tyyliltään vanhahtavia, mutta printit mustavalkoisuudellaan sekä ripustuksellaan päivittävät kokonaisuuden tähän päivään. Beni Ouarain matto on samalla kertaa vanha, mutta kuitenkin moderni. Taitavaa! Samaan lopputulokseen ei päästäkkään siis lisäämällä uuteen kokonaisuuteen yhden vanhan kalusteen, vaan linjoja pitää uskaltaa rikkoa reilusti. 


Sama kaava toistuu kolmessa alemmassa kuvassa. Vanhan klassisen arkkitehtuurin omaavan asunnon pinnat hohtavat valkoisuudellaan, mutta kalusteet ovat sekoitus eri aikakausilta. Ruskea, patinoitunut ja kulunut nahka poistaa tilasta liikaa kliinisyyttä ja  vähän boheemisti asetellut eripariset taulut kruunaavat  ilmeen. 
Miksaatko vai mätsäätkö? Vai sekä että?

-tuija

1/2/3/4/5

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Violetti on minulle aina ollut kumma väri. Voin käyttää sitä töissäni täysin suvenneeristi, mutta kotoa sitä ei taida olla löytynyt oikein koskaan. Ja kyllä, matto on upea!

   Poista
 2. Ehdottomasti parhaimman näköisiä ovat kodit, jotka näyttävät siltä, että niissä eletään eikä sisusteta. Vaikka oikeasti siellä taustalla olisikin taitavaa suunnittelua :) Sellainen hieman sattumanvarainen sommittelu puree paremmin kuin liian aseteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parhaiden summittaisilta ja sattumanvaraisilta vaikuttavien sisustusten takana tosiaan vasta onkin sitä taitavaa suunnittelua ;)

   Poista
 3. Ihania :) kodikkaita.. rennon näköistä.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, niin mun makuun :) Toiseksi ylin kuva oli yhdessä omassakin postauksessani, kun kerroin tyylistä "moderni boheemi"...nimi olisi ikään kuin kuvaava tämän tyylisille sisustuksille, ja onhan se. Selkeää saa olla, ja reilusti valkoista, mutta kirjapinoja mielellään lattialla ja muutenkin sellaista kotoista meininkiä. Pitää näyttää siltä, että valkoiselle sohvalle uskaltaa mennä istumaan, ilman että rikkoo jotain "asetelmaa"...Vaikka toki niitä tyynyjä tulee sitten pöyhittyäkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moderni boheemi, sähän sen sanoit! Juuri sitä tarkoitin :) ja kyllä, elämä saa ja täytyy näkyä. Lapsuudenkodissani oli huoneita, joihin eivät lapset saaneet mennä ilman lupaa ja jonka mattojen hapsut kammattiin suoraksi. Onko jäänyt traumoja?!? :D Ehkä ei, mutta kodissa täytyy saada kaikkien elää ja sisustuksen täytyy kestää se elämä!

   Poista
 5. Mulla vaikuttaa sisustustyyliin kyllä myös asunnon tyyli ja koko. Mitä pienempi ja laatikkomaisempi asunto, sitä yhtenäisempi ja selkeämpi sisustus sinne mielestäni sopii. Jos neliöitä on reilusti, yhtenäinen tyyli koko asunnossa vaikuttaa tylsältä ja kontrastia saa olla enemmän. Esimerkiksi nykyisessä kodissa meillä on sellaisia juttuja, joita en oikein osaisi kuvitella Suomen 70-luvun asuntoomme. Mutta noin niinkun yleensä sisustuksessa pitää mielestäni olla jotain yllätyksellistä, olkoon se sitten vaikka joku jännä valaisin tai taideteos tai eri aikakauden huonekalu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Arkkitehtuuri vaikuttaa myös. Pienen boheemin pariisilaisyksiön sisustus ei näytä samalta 70-luvun elementtitalon yksiössä, näin kärjistettynä, mutta silti niidenkään ei tarvitse olla yksiuloitteisesti sisustettu vaan kerroksia ja elämää voi lisätä siihen tyyliin sopivaksi. Tyylien sekoittelu taitavasti on kyllä silmää ja taitoa vaativaa hommaa. Yhden erillaisen esineen tuominen sisustukseen ei vielä tähän riitä, se näyttää enemmän vahingolta ja päälleliimatulta kuin harkitulta. Kerroksellisen kokonaisuuden luomiseen ohjeistetaan yleensä käyttämään suhdetta 2:3 tai 4:6. Menipäs matikaksi ;))

   Poista
  2. Juu, en tarkoittanutkaan, että yksi yllättävä esine riittää tekemään koko asunnosta kerroksellisen, mutta se tuo jo sisustukseen vähän mielenkiintoa :) Taitoa todella tarvitaan, jotta kokonaisuudesta saa harmonisen ja kuin itsestään muodostuneen näköisen, jos kerroksellinen sisustus kuitenkin toteutetaan suht nopealla aikataululla!

   Poista
  3. Kyllä, kyllä :) Se on kato tälläsen melkein nelivitosen helppo keulia, kun mittarissa on sen verran kilometrejä, että elämä on tuonut sitä kerroksellista tavaraa (romuakin) kaapit pullolleen;) Toista se on puolet nuorempien ;)

   Poista
  4. Haha! Enpä ole ajatellutkaan tuota puolta. Joskus aiemmin se kerroksellisuus olisi ollut sitä, että olis jättänyt ne Suosikin keskiaukeaman julisteet seinälle =D

   Poista
  5. :DDD Löytäisinköhän jostain valokuvia mun teinihuoneesta Billy Idol-kuvineen :D

   Poista
 6. Mäkin ihailen just tän tyyppisiä sisustuksia, vaikka oma koti on ihan eri tyylinen. Mieli haikailee graafisuudesta selvästi pehmeämpään suuntaan.
  Ja enemmän ja enemmän vanhat huonekalut alkaa miellyttää silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mielissäni tästä hienoisesta vanhojen kalusteiden trendistä. Jos niitä siten vähemmän päätyisi kaatopaikoille ja roskiin :)

   Poista
 7. Hienoja kaikki. Nyt näyttää pinnalla olevan rentous ja runsaus, ja huomaan itsekin pitäväni sellaisesta tyylistä. Ja tuo ruskea nahka on niin kaunista. Yritän itsellenikin etsiä jostain nahkaa, jolla päällystää ben af schultenin nojatuolit. Tiedätkö sinä mistä sitä saisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuotia, puolikkaina tai kokonaisena voi tilata verhoilijalta, mutta nahkan ompelu vaatii ompelukoneelta niin paljon, että työ kannattaa jättää ammattilaiselle. Olen itsekin päättänyt teettää nahkatyynyt ostamaani 50-luvun sohvaan verhoilijalla, sen sijaan että yrittäisin tehdä ne itse.

   Poista
 8. Varsinkin kaksi ensimmäistä kuvaa kolahtaa tänne! Huolettoman rennon mix-and-match tyylin saavuttaminen vaatii kyllä hyvää pelisilmää, toivottavasti meilläkin joku päivä näyttää tuolle :)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!