maanantai 10. marraskuuta 2014

90B

Vaikka tv-huoneen päivitys talveen ei ihan valmis vielä  olekaan, vilautan nyt muutaman kuvan uudesta sohvapöydästä. Kirjoittelin aiemmin sohvapöytäsyndroomastani, joka siis nyt on saatu onnelliseen päätökseen. Onnelliseen siitäkin syystä, että tämä oli oikeastaan mieheni ihastus, johon olen itsekin varsin tyytyväinen. 
Etukäteen oli jo päätetty, että pöydän muoto olisi pyöreä johtuen ison sohvan u-mallista. Kulku sohvalle pysyy avarampana, kun pöydän kulmia ei tarvitse varoa. Lisäksi pyöreä muoto toistuu kahdessa Patricia Urquiolan Caboche-valaisimessa. Toinen päätetty asia oli, että pöydän tulisi olla jonkin sortin aikaa kestävä  klassikko. Kriteereinä oli myös pöydän korkeus, koska valitettavan usein tulee syötyä sohvalla tv:n äärellä iltapalaa ja  ihan matala sohvapöytä ei palvelisi siinä tarkoituksessa. Joten tatta da daa... valinta kallistui Artekiin ja pöytään 90B mustalla linoleum-kannella. Olen aiemmin ollut melko tarkka useiden  eri puulajien sotkemisesta keskenään samaan tilaan, mutta nyt ilmeisen boheemin kauden siivittämänä, annoin mennä ja ei edes kirvele silmää.
Mustakantinen pöytä ei noussut kauniisti esiin aiemmasta kirjavasta ja tummasta matosta, joten salin ja tv-huoneen matot vaihtoivat keskenään paikkaa, kunnes saan hankittua pöydän alle harmaan villamaton. Verhoiksi valikoitui harmaat, ohuet valmisverhot, jotka löytyivät jo omasta takaa. 

Photarilla mallasin muutamaa tyynymallia sohvalle. Kaipaan huoneeseen väriä ja mielessä on joko Johanna Gullichsenin siniset Nereukset tai Saanan ja Ollin Novitalle suunnittelemat sinivalkoiset neuletyynyt. Toisaalta myös Klaus Haapaniemen sekä GP & J Bakerin värikkäät tyynyt ihastuttavat, mutta ehkä niiden aika on keväämmällä. Itse asiassa Saanan ja Ollin tyynyistä on jo anomus vetämässä :) Muistanette varmaan, etten itse ole mikään neulevirtuoosi!

-tuija-


10 kommenttia:

 1. Mä metsästin pyöreää linopöytää vuoden päivät käytettynä, mutta koskaan ei osunut kohdalle. Joskus oli myynnissä kyllä, mutta myöhästyin aina. Sitten "tyydyin" koivuiseen. Ehkä lino-baarijakkara vielä löytää tiensä seisomatyöpisteelleni :) Sopii mainiosti teillekin!

  VastaaPoista
 2. Mulla kävi kyllä moukan tuuri. Nimittäin tämä muutaman kuukauden vanha yksilö kävi koukkuun vain parin viikon nettihuutokauppametsästyksen jälkeen :) Hinta noin puolet uudesta.

  VastaaPoista
 3. Aika kiva valinta. En ehkä olisi itse mieltänyt tuota sohvapöydäksi, mutta toimii hienosti. Vähän jopa hämmennyin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättyminen on aina hyvä ;)
   52cm korkeana ja 75cm halkaisijaltaan, loistavat mitat sohvapöydälle.Etenkin jos sillä syö :D

   Poista
 4. No nyt kun näitä kuvia tuli niin käyn sitten ihailemassa niitä monta kertaa päivässä ;) Ihana pöytä ja sopii paikalleen hienosti. Mikähän siinä on, että yhä useammat Artekin kalusteet miellyttävät nykyään silmää, vaikka ennen niitä piti vähän tylsinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) tää ei näemmä lopu ikinä! Eikö tuohon alle/lomittain sopisi pienempi linopintainen 60 jakkara. Niin kuin vähän apupöydäksi :D
   Vähän kun koivu vielä patinoituu tummemmaksi niin avot!

   Poista
  2. No sopisi erinomaisesti, eli sulla metsästys jatkuu :)

   Poista
 5. Tosi hyvin käy Artekin pöytä paikalleen, ihanan kutsuvan näköinen olohuone. Mistä nettikaupoista muuten yleensä näitä herkkuja metsästät? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Huutonet ja Tori.fi ovat ne ensisijaiset metsästyspaikat :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Iätöntä ja tyylikästä. Tyynyjen valinta on minusta yleensä hiukan hankalaa - ei haluaisi pelkkää yksiväristä, ja kuvioiden yhteensovittaminen ei aina ole niin helppoa, tai varsinkaan niidne sopivien kuviotyynyjen löytäminen

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!