maanantai 27. lokakuuta 2014

Vanhaa ja uutta ja muutama messulippukin!

Vanhan ja uuden yhdistäminen sisustuksessa on klassinen kikka saada koti näyttämään persoonallisemmalta ja lisätä sen kerroksellisuutta. Asuntomessuilla voimme huomata, miten hulpeakin asunto saattaa jättää tyhjän tunteen, kun kaikien uutuuttaan hohtavien pintojen lisäksi, myös  kalusteet ovat ostettu uutena ja valittu sopimaan toisiinsa täydellisesti. Vaikka täydellisesti matsaava koti näyttää ensisilmäyksellä hienolta, lopahtaa mielenkiinto tilaan hyvin nopeasti. Pitääkseen katsojan mielenkiinnon hereillä, pitäisi kodista ja sisutuksesta löytyä harmoniaa rikkovia elementtejä,värejä ja/tai pienesineitä, jotka synnyttävät tilaan jännitteen ja saavat sitä kautta  katsojan mielenkiinnon säilymään. Epätäydellinen on siis näin ollen viime kädessä parempi, kuin täydellinen.





Meillä Suomessa on  melko rajalliset valikoimat sekä itse huonekaluliikkeitä, että kalustevalmistajia. Yrityksiä, jotka toisivat maahan uniikkeja pieniä eriä persoonallisia kalusteita, ei meillä ole samassa mittakaavassa kuin muualla maailmassa. Nettiostamisen ja verkkokauppojen yleistyminen on tietysti kasvattanut valikoimaa, mutta kaikille verkko-ostaminen, etenkin ulkomailta, ei ole tuttua. Yksityinen kotiaan sisustava henkilö  löytää kyllä varmasti  haluamansa kalusteet kotiinsa melko helpollakin, mutta  itse törmään  tähän valikoiman  rajallisuuteen  useammin, kun uusia sisustuksia pitää tehdä päivästä toiseen. Kymmenen vuoden aikana kaluste poikineen on tullut käytyä läpi ja mallistot tuttakin tutummaksi. Onneksi tänä päivänä löytyy kirpputoreja, vintage-liikeitä, osto-ja myyntiliikkeitä, nettihuutokauppoja sekä tietysti alan messuja, jolta voi bongata uniikkejakin kalusteita kotiinsa, mikäli omasta takaa ei  vanhoja kalusteita ei löydy.



Ensi viikonloppuna  järjestetään 1.–2.11.2014 HELSINGIN ANTIIKKI- JA TAIDEMESSUT Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla. Perinteikkään tapahtuman tämän vuoden teema on Kestäviä
valintoja, joka korostaa menneen ja tämän päivän yhdistymistä.

Arvon blogissani messuille kaksi kahden hengen messulippupakettia. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommenttilaatikkoon viestin, missä kerrot suhteestasi vanhoihin kalusteisiin. Mistä bongailet? Käytkö messuilla tai kirpputoreilla, mutta ennen kaikkea palan halusta kuulla parhaimman/parhaimmat löytösi. Yhden lippupaketin arvo on 24€ ja se oikeuttaa siis kahden ihmisen ilmaisen sisäänpääsyn messuille. Anonyymit, laittakaa mukaan sähköpostiosoitteenne. Arvontaan voi osallistua tiistaihin ilta klo 22.00 asti. Arvon liput silloin ja laitan samantien sähköpostia voittajille. Liput postitan keskiviikkona, jotta varmasti ehtivät perille perjantaiksi.


Alla vielä tietoa messuista: 

HELSINGIN ANTIIKKI- JA TAIDEMESSUT on antiikin, taiteen ja keräilyalan myyntitapahtuma,
joka tarjoaa yleisölle uniikkeja löytöjä sekä ideoita ja inspiraatioita. Tapahtumassa on esillä laajasti
antiikki- ja taide-esineitä, huonekaluja ja designia.
– Tänä päivänä sisustamisen trendeissä vaikuttaa vahvasti omaleimaisuus ja vanhojen esineiden
hyödyntäminen. Tavoitteenamme on inspiroida ihmisiä käyttämään omaa luovuuttaan ja luomaan
uuden ja vanhan yhdistämisellä aikaa kestäviä ideoita, sanoo Wanhan Sataman toimitusjohtaja
Maarit Vesanto.
Messuilla on mukana yli 70 kumppania; antiikkiliikkeitä, erikoistuneita toimijoita sekä
taidekauppiaita.
Antiikkiliikkeet Occasion ja Old Times rakentavat aulaan ainutlaatuisen väliaikaisen
taideinstallaation, jossa yhdistyvät moderni design ja antiikki. Sen tarkoituksena on toivottaa
messuvieraat tervetulleeksi ja nostaa esiin tapoja sisustaa antiikilla. Installaation taustalla on Birger
Kaipiaisen moderni tapetti Kiurujen yö.
Tapahtuman liput ovelta 12 euroa ja ennakkoon Tiketistä 11 euroa. Median ilmoittautuminen ja
akkreditointi tapahtuu paikan päällä infopisteessä. Tapahtuma on avoinna klo 10–17.


Kuvat ovat aiemmin kuvattuja kotikuvia. Arvontaonnea kaikille tasaisesti!


-tuija-

EDIT! Arvonta suoritettu ja voittajat messulippupaketille ovat Suski ja Millis! Onnea molemmille, laitan teille postia :)

15 kommenttia:

 1. Ihailen vanhoja kalusteita, mutta pienituloisena jopa kirpputorien hinnat välillä hirvittävät. Suurin osa vanhoista esineistäni on sukulaisilta saatuja, joita sitten yhdistelen sujuvasti ikea-kalustoon ;)

  Uusin aarteeni on erään kellarin syövereistä löytynyt 60-luvun nojatuoli joka verhoiltiin uudelleen. Toivottavasti kestää vielä seuraavatkin 50 vuotta!

  rahien999 (at) gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea Suski, toinen lippupaketti osui sinulle :)

   Ihanaa, että olet verhoiluttanut ja antanut uuden elämän tuolille. Uskon, että siitä on sinulle iloa ainakin tuo seuraavat 50 vuotta :)

   Poista
 2. Vanhempani ovat aikoineen muuttaneet Suomeen toisesta maasta, joten heiltä ei valitettavasti ole tullut vanhoja perintökalusteita. Onneksemme olemme niitä saaneet mieheni vanhempien puolelta. Saimme joskus 1900-luvun alussa tehdyn vanhan nojatuolin, jonka kunnostus maksoi saman verran kuin uusi design-tuoli, mutta vanhoissa kalusteissa on ajan henki, jota ei rahassa voi mitata.

  Messuilla en ole ikinä käynyt bongaamassa vanhoja huonekaluja, mutta esim. Helanderin huutokaupasta olen löytänyt varsin hyvään hintaan kalusteita. Samoin myös kierrätyskeskukset tulee koluttua läpi :)

  onsku.nguyen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö minullakaan ei oikeastaan ole omilta vanhemmilta saatuja kalusteita yhden yhtä. Isoäidiltä isän puolelta on pieni lipasto ja äidin äidiltä nojatuoli, siinä kaikki. Miehen puolelta ei ole yhtään kalustetta. Meillä olevat vanhat kalusteet olemme itse ostanut milloin mistäkin, huutokaupoista, messuilta, kirpputoreilta, nettihuutokaupoista jne. Rakkaita nekin ovat vaikka tarinat niiden takana ovat jonkun toisen.

   Käsityö on varsin hintavaa, mutta niin kuin sanoitkin kaikkea ei voi mitata rahassa.

   Poista
 3. Kesän aikana pihakirppikset! Paras löytö "jossain siellä" puhdetyönä tehty eteisen pöytä! En ikinä olisi sellaista saanut ostettua mistään muualta -nyt tuli tarina kaupan päälle!

  ( nerhall (a) gmail pistekom)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihakirppis :) kuulostaa loistopaikalta tehdä löytöjä.

   Juuri tuossa ylempänä kommentoinkin, että ei sen niin väliä vaikka esineen tarina kuuluisi jollekin toiselle. Siinä vaiheessa kun sinä ostat kalusteen itsellesi, tulee sinusta osa sitä tarinaa :)

   Poista
 4. Antiikki on ollut lähellä sydäntä jo jostain 12-vuotiaasta saakka...Perittyjä löytyykin jonkin verran. Designia on tullut taas huutokaupoista bongattua, ja kuolaankin Bukowskis Marketissa harva se viikko jotain ;) Kun vain tilat riittäisi kaikille ihanuuksille joita haluaisin kotiuttaa! Vinkkaan Helsingissä toimivasta Tattarisuon Antiikkihallista, josta löytyy kaikenlaista sisustajien ja lavastajien mieleistä tavaraa.
  nim. oldies goldies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti poiketa :)

   Toivottavasti ei samoista tavaroista kilpailla Bukowskilla ;))

   Poista
 5. Ooh, ihanat messut, tuo on tuttu tapahtuma. Puhut asiaa tuosta jännitteen luomisesta ja kerroksista. Minun mielestäni kaunis koti on vähän keskeneräinen, eika kaiken sisustuksessa pidä olla täsmälleen samasta muotista, kunhan esineet puhuvat samaa kieltä. Meillä on paljon itse rakennettua, tuunattua ja tunnistamattomaksi muokattua IKEAa.

  Minä olen nettishoppaaja ja romukauppojen koluaja. Käytän eBayta, Huuto.nettiä, ja sitten toki myös uutta myyviä nettikauppoja. Kiersin aiemmin ahkeastikin huutokauppojen näyttöjä, suosikkeina Apollo (josta olen ostanut jonkin verran taidetta), Bukowski ja Hagelstam (joissa olen ujona jotain huutanut mutta jäänyt rikkaiden ihmisten jalkoihin). Nykyisin tuohon on vähemmän aikaa, mutta onneksi myös huutokauppakamareilla on katalogit netissä :).

  Parasta löytöä on ihan hirmu hirmu vaikea sanoa! Rakkaita minulle päätyneitä esineitä on isoisän kirjahylly ja iso-isotädin piano, mutta niitä ei ehkä voi pitää löytöinä. Ehkä paras bongaukseni on 360volt -nettikauppa, joka myy vanhoja tehdasvalaisimia. Ja sitten roskalavalta löytynyt, hivenen elämää nähnyt tiikkiviiluinen 70-lukulainen sovapöytä, joka saatiin tekohengitettyä mustalla maalilla.

  Millis (sinulla kai oli s-postiosoitteeni?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaistun sinuun. Miksi livenä huutokaupassa on niin vaikea huutaa. Varovasti nostaa kättään tai huutonumeroa, jos oikein parhailla huutokauppakamareilla käy, ja sitten vieressä aina joku huutelee sellaisia summia, että itse poistuu paikalta vähin äänin. Parempi sekin kyllä, kun huutaa yli varojensa kilpailuhengen kurimuksessa ;)

   Ai niin, meinasin ihan jo unohtaa. Onnea Millis, voitit toisen lippupaketin :)))

   Poista
 6. Tykkään kierrellä kierrätyskeskuksia ja kirpputoreja ja selaan säännöllisesti huuto.netin ja tori.fi:n löytöjen toivossa. Bukowski's Market oli myös käytössä Bertoia-gateen asti eli sieltä en kyllä enää osta mitään, koska reklamointi oli tehty niin vaikeaksi. Kierrätyskeskuksesta ja Fidalta olemme löytäneet kotiin hyväkuntoisia Martelan Minikilta-tuoleja pikkurahalla. Ebaystä löysin vintage-Jieldén, jonka hinta oli huomattavasti edullisempi kuin jos olisin ostanut sen Suomesta jostakin. Roskiksesta olen löytänyt tarjoiluvaunun ja hyllykön sekä 50-luvun tv-tason. Tykkään myös itse tekemistäni pöydistä, joiden pöytälevyt ovat 1926 valmistuneen kotitalomme vanhat kaapinovet.

  Paras löytöni taitaa kuitenkin olla huuto.netistä bongattu vanha suomalainen, käsintehty senkki/vitriini, joka tuo mukavasti tunnelmaa ruokailutilaan/olohuoneeseen!

  saaran.hki@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtä tapausta lukuuottamatta, koskaan ostanut ebaystä mitään. Siinä on muka joku kynnys, vaikka muuten ostan ulkomailta paljonkin. Ihme homma, pitäisi koittaa aktivoitua senkin saralla. Ihania juttuja oletkin metsästellyt (ah, vintage- Jielde ), mutta vieläkin pahoittelen, että tuo Bukowskis juttu meni niin kuin meni :(

   Poista
 7. Roskalavat, kirppikset.. Ja torin annetaan osasto.. joskus todellisia helmiä jotka kaipaavat vain maalia tms pintaansa. Itsellä on tällähetkellä oma talo hakusessa mutta pähkäilen juuri tuota kuinka yhdistää mieheni isän tekemiä hieman antiikkisen näköisiä huonekaluja pelkistetympään tyyliin.

  Rakastan kotiasi, se on juuri niin mielenkiintoinen kuin koti voi olla ja sitten kun joskus löydämme uuden kotimme, täytyy muistaa tulla täältä hakemaan vinkkiä sinne :) Itse olen nyt huomannut taloa etsiessä että ihmiset laittavat niitä halpoja kamalia laminaatteja vanhoihin ihaniin taloihin ja minusta ne pilaavat tunnelman täysin. Toivon siis löytäväni talon, josta ainakin sieltä kamaluuksien alta löytyisi puulattia jonka voisi kunnostaa.. :)

  Hmm.. paras löytöni jonka olen kotiin asti voinut raahata on vanha liinavaatekaappi, jonka maalasin valkoiseksi, säilyttää tänä päivänä vauvamme vaatteet :)

  Mukana ollaan arvonnassa, ja olisi mukava päästä hieman inspiroitumaan :) Veera/ veetu89@jippii.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ois täällä ihan hämmennyksestä punaisena, kiitos Veera sanoistasi :)

   Roskalavat ovat mulle ihan tuntematon käsite. Kyllä mä ne tietysti aina, kun kohdalle osuu, niin dynkkaan, mutta niissä koskaan mitään ole :( Ainakaan täällä. Pelkkää purkujätettä aina. Muualla täytyy olla paremmat lavat :)

   Poista
 8. Kommentoinpa minäkin, vaikken noilla messulipuilla mitään teekään. Olen nimittäin niin samaa mieltä noista harmoniaa rikkovista elementeistä ja vanhojen ja kiinnostavien esineiden tärkeydestä sisustuksessa, että allekirjoitan ihan jokaisen sanan tekstissäsi. Kuvatkin ovat kaiken lisäksi aivan ihanat <3 Ei mulla muuta ;)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!