tiistai 28. lokakuuta 2014

Perfection

Tiedättekö miltä verbi "osata" näyttäisi kuvina? No tältä!  Joanna Laajisto Creative Studion uusin helmi on 
Finlandia Caviarin myymälä ja ravintola Helsingin etelärannassa. Ravintolan valikoimasta löytyvät niin huippulaatuiset kaviaarilajikkeet, kuin osteritkin, sekä näihin sopivat shamppanjat ja vodkat. Kuulostaa herkulliselta, mutta tällä hetkellä en voi keskittyä muuhun,  kuin näihin kuviin.

Ravintolan facebook-sivuilla kerrotaan seuraavaa:
Joanna Laajisto Creative Studio on suunnitellut katutason kivijalassa sijaitsevan tilan sisutuksen, joka sopii Karl Lindhalin piirtämän talon historiallisen ilmeeseen. Konstailemattomuus, raikkaus ja puhtaus sekä laadukkaat materiaalit yhdistettynä moderniin suomalaiseen muotoiluun ovat olleet innoittajina suunnittelukonseptissa. Harmaan, valkoisen ja sinisen sävyistä koostuva väripaletti on peräisin suomalaisesta talvimaisemasta. Mutta lämpimänsävyinen puu ja valaistus luovat silti kodikkaan ja kutsuvan tunnelman. Kaikki tilan kalusteet ovat suomalaisten kalustevalmistajien ja paikallisten puuseppien valmistamia.
Rakastan, siis toistan, rakastan tuota valkoisen, harmaan, tammen ja (yllätys) sinisen liittoa. Harvoin mitkään interiöörit ovat tehneet näin ison vaikutuksen minuun. Ostan sinisen tässä combossa mennen tullen ja olen jopa sitä mieltä, ettei mikään maailman väreistä toimisi tässä yhtä hyvin. Amen!

Kuvat: Mikko Ryhänen

No?


-tuija-


P.S Eikö antiikkimessuille halukkaita menijöitä löydy enempää lukijoista? Muutaman tunnin ajan voit vielä osallistua. Nyt, jos koskaan, on hyvät mahdollisuudet voittaa liput täältä!

27 kommenttia:

 1. Minun silmään nuo pöydät sattuu niin pahasti :( Värissä ei ole mitään vikaa mutta malli on vain niin uskomattoman ruma :((
  Tila muuten on ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on juuri niin hienoa, miten eri tavalla koemme kauneuden. Asia on niin subjektiivinen, ettei siitä voi edes kiistellä tai voi tietysti, mutta eihän siinä kumpikaan voita. Äh, miten tyhmiä lauseita saan nyt aikaan. Tuo pöytien ankaraakin ankarampi muotokieli tuo mieleeni kylmän ja karun suomalaisen talven, missä viima puree poskia ärhäkkäästi. Upea, upea minimalistinen ankaruus <3

   Poista
  2. Viisaita lauseita :) Se ei kato vaan tuo minimalismi ole oikein minun juttu ;) Jotenkin minun silmään tuo pöydän kansi on liian pieni tai olematon tai jotain...

   Poista
 2. On tällaiset visuaaliset jutut vaan jänniä - oikein tunsin innostuksesi tekstistä, mutta kuvat ei aiheuta oikein mitään tunteita. Jopa aika aneemiselta näyttää tila omaan silmään... Ja kuitenkin seuraan blogiasi juuri siksi, että meillä tuntuu suurelta osin olevan samakin maku.
  Juuri tämän vuoksi sisustukseen ja kuviin ei kyllästy koskaan; vaikka mm. mieheni aina välillä vähän turhautuneesti kommentoi, että "miten voi aina jaksaa plärätä jotain huonekaluja.." ;)
  Jessy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaakohan maailmassa olla oikeasti täysin saman maun omaavia ihmisiä? Siis niin, että he kokisivat kaikki interiöörit samalla tavoin kivaksi tai vastenmielisiksi? Identtiset kaksoset, tuskin hekään. Vitsit, että olisi kiva nyt juuri tällä hetkellä istua alas sinun ja Sarin kanssa ja oikein ajatuksella avata omaa fiilistä siitä millä tavalla kokee tuon tilan. Että miksi kuvat puhuttelevat minua niin ettei saa henkeä ja miksi toinen kokee saman tilan valjuksi :) Mutta tämä erillaisuus juuri, on tämän jutun suola. Ja sokeri :)

   Poista
  2. Kuvista seonneena, en osaa näemmä tuottaa myöskään yhtään järkevää lausetta tänään ;)

   Poista
 3. Yhdyn siihen, että tilan värinsuunnitelma on hyvin taidokasta. Sininen on yllättävä valinta, mutta sen sävy on juuri oikea tuohon kokonaisuuteen. Musta ja harmaa olisivat olleet liian itsestäänselviä ja tylsiä. Pöytä ja tuolit piirtyvät todella kauniisti puoliksi maalattua seinää vasten (jonka sävy, kuinka ollakaan, on täydellinen), ja nuo roikkuvat menut (?) ovat samalla rento, mutta niin tyylikäs yksityiskohta. Kyllä, tämä hienostunut kokonaisuus aukeaa pala palalta kaikessa kauneudessaan kun sitä silmällä seurailee. Ja nuo roikkuvat valaisimet...juu, minäkin yritän hengittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä!! Ajattelepa missä muussa tilassa jäämurskalta tarjoiltu tuore osteri ja kaviaari kera ritisevän kuivan shampanjan, maistuisi paremmalta (oikeammalta) kuin tuossa karun ankarassa, jollain tavalla hyvin suomalaisuutta henkivässä interiöörissä! Isoista ikkunoista on vielä kaupan päälle näkymä satamaan.

   Poista
 4. Muhun kolahtaa kyllä kovaa! Upean eleetöntä, jolloin jokainen kaari ja muoto nousee hienosti esiin. Sininen on ihan mielettömän tyylikäs valinta. Ja Iina Vuorivirran valaisimet lumoavat aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sans se! Niin kuin täällä päin sanottaisiin :) Pää on nyt niin inspiroitunut, että katsotaan miten se kanavoituu!

   Poista
 5. Siis niin minun kynästä tuo teksti! Olen näitä kuvia viikon ajan kuolannut, joka päivä uudestaan ja uudestaan ihastellut, niin täydellistä. Joanna Laajisto on huippulahjakas nainen, todella osaa hommansa. Niin ihailtavaa ja varmaa jälkeä. Huokaus.

  Pikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin ihan uskomattoman sanattomaksi vaan vetää!

   Poista
 6. Väriyhdistelmä on todella hienostunut, mutta on noissa kuvissa minustakin vähän kalsea tunnelmaa. Voin kuvitella, että tuolien jalkojen äänet ja aterinten kilinä kaikuvat turhan paljon tilassa. Mutta mitkä nuo tuolit ovat, ovatko ne Woodnotesin Siro-tuolit vaiko eivät? Jalkarakenne on vähän erilainen kuin Woodnotesin kuvissa, mutta muuten tuoli on kovin saman näköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen menossa viikonlopuksi Helsinkiin. Pitäisiköhän käydä kokeilemassa paikkaa oikein livenä, niin saa autenttisen tilatunnelman :)

   Ovat mielestäni Siro-tuolit. En ole muuten koeistunut niitä. Tuo selkänojan kaaren aukko on mitoitettu varmasti (toivottavasti) sen verran kapeaksi, että selkä saa tuen, vaikka noja on avoin.

   Poista
  2. No ilman muuta käyt herkuttelemassa ja raportoit sitten meille vaikutelmat ��

   Poista
  3. Luulen, että näin on tehtävä...miehelleni voin kertoa, että tuli toimeksianto ;)

   Poista
 7. Niin samaa mieltä kanssasi - ihanan houkutteleva paikka - ja tuo sininen - ei yhtään enempää, eikä vähempää - juuri noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kuvat ovat kyllä saaneet sellaisen inspiraatiomyrskyn aikaan päässäni, että täytyy pian saada kanavoiutua ne :)

   Poista
 8. Joanna Laajisto pesi myös Kuopion Intron (ravintola) kasvot... kirjaimellisesti. Hitaasti lämpeävät savolaiset ovat ihmetelleet Intron uutta ilmettä ja mitä ympäriltäni olen kuullut, niin mielipiteet ovat jakautuneet aika voimakkaasti. Itse en ymmärrä tällaisista jutuista mitään, mutta tykkään kyllä hänen tyylistään. Raikasta ja eleetöntä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah, näin saattaisi käydä myös täällä meidän pienessä kaupungissa :)

   Poista
 9. Kaviaarin, ostereiden pehmeys...Vodkan äkkinäinen terävyys ja sitä seuraava lämpö... Shamppanjakuplien kirpeä kutitus kitalaessa... Interiöörin värit, muodot tekevät tästä kokonaisen elämyksen. Huikeaa. Kumarran...
  terkuin,T

  VastaaPoista
 10. Tosi kaunista, ihanan harmoninen värisommitelma. Mutta näyttääkö tuo vähän kylmältä?

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan tarkoituksellista, kun Joanna kertoo saaneensa inspiraation suomalaisesta talvimaisemasta? Uskoisin, että livenä tammen määrä lämmittää tilaa enemmän kuin kuvissa, missä monessa lämmin puu näkyy vain tuoleissa. Mutta, mutta...pakkohan tämä on nyt sitten käydä itse kokemassa ja katsastamassa viikonloppuna :) Raporttia seuraa...

   Poista
 11. Hei ihan liittymättä Laajiston hyvännäköiseen työhön luin juuri hyödyllisen postauksesi maalisävyn valinnasta ja sen jälkeen Google vei minut myös tänne: http://www.sisustussuunnitteluanne.fi/uutiset.html?58. Teksti on kovin samanlainen kuin kirjoittamasi, mutta sinä et taida kuitenkaan olla tuo Anne. :) Kyseessä ei liene vuosituhannen tekijänoikeusrikos, mutta en osannut olla vinkkaamattakaan. Tämän kommentin saa myös ihan vapaasti poistaa/jättää julkaisematta, jos hyväksi näet luettuasi.

  Kiitos vielä mainituista maalivinkeistä!
  Hanna

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!