tiistai 14. lokakuuta 2014

Nude

Tiedättehän mantran "tekstiileillä on helppoa ja edullista luoda uusi ilme kotiin"! Näin on ja tuota mantraa hoen usein itsekin, MUTTA se pätee kohdallani vain, mikäli en joudu ompelemaan itse kyseisiä tekstiilejä. Kyse ei ole siitä ettenkö osaisi tai etteikö minulla olisi ompelukonetta, on kyllä ja osaankin, mutta kun ompelu nyt ei vaan ole mun  pala kakkua.
Mutta tiedättekö mikä on? No maalaaminen. Minulle on paljon helpompaa ja nopeampaa(?) maalata seinä/seinät ja luoda sillä uusi ilme kotiin, kun leikata, neulata, silittää ja ommella (ja purkaa).

Naurattaa aina se muiden seinän maalaamista edeltävä kuukausien pohdinta, kun itse voin viidessä minuutissa päättää maalaavani seinän, lähteä hakemaan  sitä maalia ja muutamassa tunnissa maalauskin on hoidettu. Helppoa ja nopeaa ja jos kyllästyttämään alkaa, niin sitten maalataan taas valkoiseksi.
No mistä moinen alustus? No, that's why! Eilinen viiden minuutin ja muutaman kympin päätös, puuteripinkki seinä makuuhuoneeseen.

Mikä on sinun tapasi päivittää tila?


-tuija-

35 kommenttia:

  1. No siis, mistä tuo taulu/juliste on?? Eilen taas pläräsin kaiken maailman paikkoja ja etsin meille uusia kuvia seinille. Aika loistava!!

    Kyllä täytyy sanoa, että tuon rempparupeaman jälkeen tartun paljon mieluummin tällä hetkellä ompelukoneeseen kuin maalipensseliin. Mutta minusta se on kuitenkin aivan täysin normaalia vaihtaa seinän väriä siinä missä tyynynkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taulu on kehystetty on Daniel Palillon syksy/talvi 2011 malliston julisteesta, jota ei kyllä taida saada mistään enää? Ihastuin siihen aikoinani ihan kympillä jo ennen tätä kallovillitystä ja edelleenkään en ole siihen kyllästynyt. Kivoja, yksilöllisiä printtejä on hankala munkin löytää. Jos joku on kiva, näkyy sitä joka paikassa. Vai onko se sitten kiva juuri siksi, että näkyy niin monessa paikassa, mene ja tiedä, hankalaa kuitenkin.

      Mullakin maalausinto oli sammuksissa pari vuotta tän talon rempan jälkeen, mutta nyt tuntuu aika kullanneen muistot ja taas mennään. Sulla on kuitenkin pieni prinsessakin hoidettavana, joten aikansa kullekin :)

      Poista
  2. Siis aivan TÄYDELLINEN sävy seinässä! Sii jotenkin todella kaunis huone, ihana!! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana ihana sävy! Me ollaan juuri noita kuukausien (lue vuosien) pohdiskelijoita. Siinä ajassa ehtivät muotivirtaukset ja makumieltymykset tulla ja mennä moneen kertaan. Ja sitten taas päädytään siihen valkoiseen. Tai pohditaan vielä hiukan.

    Kysyisin vielä: kun maalaat seiniä, irrotatko myös lattia- ja kattolistat?

    -Anna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hah hah :)) suurin osa ihmisistä taitaa toimia juuri noin. Mä olen niin impulsiivinen että tuumasta toimeen ja sitten katsotaan mitä tuli. Yleensä kuitenkin hyvä :D
      Ja en irroita listoja, enkä oikein suojaakaan mitään. Vuosien maalaamiset ja sen opetus on tainnut tuoda niin varman käden että rajaukset menevät suoraan kertavedolla. Siksi tuollaisen operaation toteuttamiseen menee minulta vain vähän aikaa.
      Listat ja kytkimet kannattaa suojata maalarinteipillä ja lattia vaikka sanomalehdillä (teippaa nekin kiinni lattiaan) mikäli käsi ei ole vakaa, mutta listoja ei tarvitse irroittaa pois maalaamisen tieltä.

      Poista
  4. Vastaukseni kysymykseesi, miten päivität tiloja on: en juuri mitenkään. Pyrin sisustamisessa siihen, että ratkaisut ovat ja pysyvät, en juurikaan edes vaihtele järjestyksiä, koska meidän huonekalut on ostettu juuri sitä yhtä paikkaa silmällä pitäen. Sen sijaan sisustan kyllä uudestaan, mikä tarkoittaa sitä, että myyn kalusteita ja mattoja ja ostan uusia tilalle. Taidan olla sellainen toooodella pitkän linjan sisustaja... Seiniä meilläkään ei maalata, enkä itse varmaan oikein viitsisikään, teetän tämäntyyppiset pintarempat ammattilaisilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös tuo mattojen ja kalusteiden myyminen ja ostaminen ole juuri sitä sisustuksen päivitystä :) Itse taas ostan uusia kalusteita äärimmäisen harkitusti ja ne ostetut pysyvät paikoillaan pitkään, mutta seinän väri tai tapetti saattaa muuttua useinkin.

      Itselleni tuo maalaaminen on niin tuttua peruskauraa ja vie päätöksestä valmiiksi asti vain muutaman tunnin, joten maalarin palkkaaminen sitä varten ei meillä tulisi edes kysymykseen, liian hidasta. Seinän maalaamista ei taideta meillä mieltää nykyään edes remontiksi, vaan vastaa sitä sohvatyynyjen vaihtamista :)

      Poista
    2. Juu toki isommatkin muutokset ovat sisustuksen päivitystä, mutta ymmärsin tässä yhteydessä "päivityksen" viittaavan sellaiseen kevyehköön muutokseen. Ja yritin siis sitä sanoa, että olen huono tekemään pieniä päivityksiä kun rakennan ikäänkuin yhden kokonaisuuden valmiiksi. Ja sitten teen isomman muutoksen ehkä kerralla laittamalla koko sisustuksen kiertoon - ja sitäkin siis tapahtuu äärimmäisen harvoin, eli todella pitkään meilläkin aina kalusteet ovat samoja. Toisin sanoen olen tosi etanavauhtinen sisustusmuutoksissa kaiken kaikkiaan, joten hartaudella seurailen aina muiden nopeita liikkeitä :-)

      Poista
  5. Mä olin myös ennen kova maalaamaan seiniä, voisin väittää että kutakuinkin kaiken värisiä seiniä on ollut ;), siis kaikissa kodeissa yhteensä. Nyt ein oikein enää jaksa, sotkee liikaa..tai jotenkin onnistun aina tiputtamaan sitä maalia, ja sit sitä on jalkapohjassa ja seuraavaksi jossain muualla. Joten päivitän tekstiileillä, eniten tyynyillä ja pikkumatoilla. Sekä pienesineillä ja tauluilla. Julisteet on helppo vaihtaa uusiin. Hieno nude seinä! Korostuu kauniisti valkoista vasten

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä oletkin niin taitava ompelija, että ei ihme että tekstiilit vaihtuvat usein :)
      Se maalitäplän päälle astuminen onkin se maalaamisen pahin riski, onneksi yleensä suttaan todella vähän. Pari vuotta vaivasi muakin remontti väsy, mutta nyt taas jaksaa...

      Poista
  6. Ihanan motivoiva postaus! Jotenkin se vaan on joskus niin tiukassa toi pensseliin tarttuminen. Tosi hieno lopputulos ja kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joanna kiitos ja hyvä jos motivoi. Ymmärrän ettei tämä kaikille sovi, ei mullekaan se ompelu :)

      Poista
  7. Tykkään!

    Tuo on kyllä niin helppo tapa päivittää sisustus, että pohdin miksi ei itse tee tuota useammin... No syitähän löytyy; muutama uusikin seinä maalaamatta niin antaa entisten vielä olla, tykkään seinieni väristä vaikka uuttakin tekisi mieli... Tilasin kuitenkin sen Zincon, saas nähdä milloin tulee kun kahdesta kaupasta oli loppu ja kolmas antoi tilata mutta sanoi sitten että toimitukseen 2-4 viikkoa.... Ja kalusteita en saa kuulemma kannella uuteen huoneeseen haitolle ennenkuin listat on laitettu ;) Kuka jaksaa odottaa..........???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei kukaan :) Kanna salaa! Toivottavasti nyt kuitenkin tulisi nopeammin. Kerro sitten millainen tuli tai laita kuva säpoon :)

      Poista
  8. Ihana pikapäätös, joka sopii kuin nyrkki silmään (siis onko oikeasti olemassa tällainen sanonta, vai muistanko väärin :-O)!

    Mä taitaisin olla itsekin sellainen maali-ihminen, jos mulle vain olisi annettu yhtään luovaa silmää. No mutta kiva katsella muiden aikaansaannoksia! Ihailin pitkään tuota uutta ja vauhdikkaan oloista profiilikuvaasi - joka on saattanut olla tuossa jo pitkäänkin (anteeksi, että en ole pitkään aikaan käynyt vierailulla).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hurraa, susta kuuluu jotain. En uskaltanut tai oikeammin, mulla ei ollut mitään fiksua kommentoitavaa sun viimeiseen tyhjentävään postaukseen. Kuulosti pahalta, toivottavasti pahin tuska helpottaa pian. Halaus!

      Poista
    2. Kuvan valitsin sen mukaan, mikä näytti multa eniten. Vauhdikas ja ei turhan vakava, sellainen helposti lähestyttävä. Toivottavasti!

      Poista
  9. Minustakin maalilla on helppo saada päivitystä huoneeseen/huonekaluihin :) Miten olette käsitelleet tai hioneet tuon makuuhuoneen oven? Olen meidän ulko-ovelle (huoneiston puolelle) harkinnut joko tuollaista lookia tai sitten vaan maalaamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos. Ovea ei olla käsitelty millään. Se kaivettiin tuollaisenaan yhden purettavan seinän sisältä, joten on ihan luomupatinaa :)

      Poista
  10. Kauniilta näyttää. Meillä ei kyllä mitään seinien pikamaalausta tapahdu, mutta toisaalta olen ihan tyytyväinen valkoisten seinien antamaan neutraaliin taustaan ;) Suomen kodissa maalasin yhden komeron päädyn liitutaulumaalilla ja sitäkin jahkailin pitkään ennen toteutusta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ihan hurja värin tarve juuri nyt. Täytyy maltaa mieli, ettei joudu olon helpotuttua maalata taas ihan niin montaa seinää valkoiseksi :)

      Poista
    2. Pakko vielä kommentoida, että ostin eilen nuden värisen paidan ja ripustin sen makkarin naulakkoon roikkumaan. Kivasti sai huone piristystä ilman maalia tai ompelua ja mieskin jopa huomasi uuden vaatekappaleen ;)

      Poista
  11. Hahhah mä olen ihan samanlainen! Kerran ostin pätkän kangasta ja päätin laittaa siitä verhot. Olin itsesäni NIIN ylpeä, kun äidin koneella sain surruteltua reunat siistiksi (no vähän mutkitteli lanka). Sitten äiti, nähtyään valmiin tekeleeni, kysyy että "miksi sun alalanka oli noin kireällä?". No siksi, kun siinä oli semmoiset asetukset valmiina, eikä tullut mieleenkään että niitä voisi tai pitäisi muuttaa :D.

    Ihana puuterinsävy, ei liian ätläkkä ja makeileva. Maalaaminen on niiiiiiin paljon helpompaa kuin ompelu.

    Millis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DDD Mä oikeasti vieläpä osaan ommella, mutta kun mun kärsivällisyys ei riitä siihen neulaamiseen ja saumojen silittämiseen joka välissä, minkä siisti lopputulos vaatii (ainakin mulla) Lisäksi kotona on hankalaa leikata isoja kankaita ja seli seli.... ei vaan ole mun juttu ;)
      Siispä en ompele. Ainakaan kovin usein!

      Poista
  12. Minunkin silmiini osui heti tuo kaunis juliste, olen kyllä katsellut sitä sivusilmällä blogissa jo aiemmin. Se on mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Eiks tollane tunnelmallinen pääkallo sovikin hyvin makuuhuoneeseen ;)

      Poista
  13. Onpas kertakaikkiaan kaunis väri :). Mikä sävy on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin sävy on kaunis. Sellainen puuterinen, vähän roosa, vähän beige. Sävy on Tikkurilan Sympohy X465.

      Poista
    2. Kiitos.Toimii kyllä ihan tosi hyvin tuossa huoneessa :). Ja toi pääkallojuliste on kyllä ihan omaa luokkaansa... IHQ.

      Poista
  14. Hei - minä tunnistan itsessäni juuri saman - aika nopeasti alkaa tapahtumaan...paitsi käsitöissä :)) ei tapahdu - siinä ajassa maalaan koko talon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin maalaa koko talon ;) Olen NIIN saamaton ja laiska kaikissa käsitöissä, missä pitää ommella, puhumattakaan kutomisesta tai virkkaamisesta. Kadehdin niitä, jotka tekaisevat omat neuleensa kädenkäänteessä!

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!