tiistai 23. syyskuuta 2014

Voihan Kalklitir sentään!

Tilasin minäkin jo hyvä tovi sitten kaksi pussia Kalklitirin kalkkimaalia aikomuksena maalata työhuoneeni seinät sillä. Sävyiksi valitsin pussin salvianvihreää sekä toisen pussin tummempaa oliivinvihreää.  Molemmat ovat harmaaseen taittuvia vihreitä, mutta toinen yksinään liian vaalea ja toinen vastaavasti liian tumma. Ajattelin sekoittaa pussien kuiva-aineet  yhteen ja näin saada sen täydellisen harmaanvihreän sävyn. So far so good! Pian kuitenkin sain meilin, jossa kerrottiin ettei oliivinvihreää sävyä saanut enää ja ottaisinko kenties jotain muuta sävyä tilalle. No voi sun...no, otin tilalle harmaan Winter primon. Tässä vaiheessa fiksumpi olisi jo laskenut yhteen, ettei vaaleanvihreän Sagen  hailakka sävy riitä tuomaan tarpeeksi vihertävyyttä harmaaseen Winter primoon, mutta kun ei, usko niin ei usko. Pakko koittaa. Sekoitin siis kiloon Sage greeniä, 250g Winter Primoa ja maalasin  koeluontoisesti työhuoneeni yhden seinän. Ei tullut vihreää seinää, tuli ihan vaalean harmaa. Huoneen muut seinät olivat valmiiksi tummanharmaat, joten nyt siellä on sitten niiden lisäksi vaaleanharmaa seinä. Ei paha, mutta ei sitä mitä ajattelin!!

Loppuun maaliin lisäsin Winter primon jämät  (750g) ja maalasin sillä tv-huoneen yhden seinän. Alla lopputulos.  Maalia jäi, nyt mietin maalaisinko vielä huoneesta toisenkin seinän. Kuvassa myös, se paljon puhuttu oliivipuu, joka voi erittäin hyvin, mutta se onkin saanut olla ulkona tähän asti. Tarkoitus on talvettaa se vintillä, kunhan saan jonkun kantamaan purkin. 
-tuija-

14 kommenttia:

 1. Heipat oliiville :) Hyvältä näyttää seinäkin!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää väri ainakin tuossa tilassa! :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Menee vähän ohi aiheesta, mutta tuo tv-taso kiinnitti huomioni. Onko tuo Muuramen ja jos on, niin ovatko ovet lasia vai kirkasta akryyliä? Olen ajatellut ostaa vanhoihin Muuramen Nappi-kaappeihin uudet ovet, jos niistä sillä tavalla saisi pienen lasivitriinin olohuoneeseemme :) -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohi aiheen saa mennä siinä missä itse aihekin :)

   Ovat Muuramen ikivanhat modulit, palvelleet jo kymmeniä vuosia milloin missäkin kokoonpanossa. Lasiovet lisättiin myös vuosia sitten, kun piti saada kaikki laitteet ovien taakse, mutta toimiviksi. Nyt kun suurin osa tuosta elektroniikastakin on jo tvanhentunutta, saisi ovet vaihtaa taas umpioviksi :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Taidan hankkia itsellenikin lasiovet. Täytyy vain keksiä jotain kauniita tavaroita kaapintäytteeksi, kun tulevat sitten näkösälle :)

   Löysin muuten mainion postauksesi eri hintaluokan tv-tasoista. Olisi mahtavaa, jos voisit joskus tehdä saman tyyppisen myös olohuoneenpöydistä! -E

   Poista
 4. Oih, näyttää hyvältä!
  Kodikasta,viihtyisää ja tyylikästä teillä!

  VastaaPoista
 5. Vihreä seinä olisi kyllä ollut kiva nähdä, mutta hyvältähän tuo harmaakin näyttää!

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää niin kuin aina:)

  Meillä on kolme oliivipuuta ulkona odottamassa, että keksin mihin laittaisin ne talveksi. Yksi niistä on ollut hoidossani jo 1,5 vuotta itseni ja koko ystäväpiirini suureksi yllätykseksi:) Viime talven se talvehti lasikuistilla. Näytti kyllä keväällä aika riulta, mutta on nyt taas kesän ulkoilun jälkeen kuosissaan. Kaksi muuta ovat Ikean isoja halpispuita. Ne ovat myös voineet vallan mainiosti koko kesän. Vielä kun keksisi niille talvehtimispaikan. Olisi niin ihanaa, jos ne suostuisivat pysymään hengissä ihan sisätiloissa, mutta ei taida onnistua.

  Ihana tuo sinun oliivipuun ruukkusi. Saakohan niitä enää mistään?

  Kiitos ihanasta blogistasi. Teillä on kyllä niin kaunista!
  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, tällaisia kommentteja lukiessa ihan punastuu. Kiitos!
   Mahtavaa, että olet saanut oliivipuut kukoistamaan. Olen itsekin ottanut nyt melkein elämäntehtäväkseni saada sekä tuo oliivipuu, että kummituspuu säilymään hengissä talven yli. Vinttiin ajattelin raahata ne talveksi (joku muu raahaa). Siellä on valoa, mutta lämpötila laskee viileäksi. Jos kummituspuukin säilyisi hengissä kevääseen, pitäisi se kukkia valtoimenaan keltaisilla pienillä kukilla. Kuulostaa hurmaavalta. No, mutta jos siis edes molemmat säilyisivät hengissä, niin hyvä. Tähtään siihen :)

   Poista
  2. Ai niin. Ruukku on ostettu Plantakenista. Niitä oli kahta kokoa, tämä on isompi.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!