tiistai 16. syyskuuta 2014

Suomalaista muotoilua esiin

Nyt kun useassa blogissa on Suvin hienon haasteen ansiosta nostettu esiin suomalaisia muotoilijoita ja heidän tuotteitaan, haluan minäkin laittaa oman lusikkani soppaan. 
Tukholmassa viimeisen kuuden vuoden ajan asunut  ja opiskellut muotoilija Iina Vuorivirta suorittaa parhaillaan maisteriopintoja Tukholman taideteollisessa korkeakoulussa ja nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo paljon. Vuorivirta on mm. Vuoden nuori muotoilija 2013 ja Suomen ehdokas vuoden pohjoismaisen muotoilijapalkinnon saajaksi.

Nostan tässä esiin pari Vuorivirran työtä, jotka sykähdyttävät itseäni kovasti. 
Ensimmäinen on Vino peili, jonka kaksi heijastuspintaa peilaavat vinon liitoksensa takia molemmat eri kuvakulmaa. Peilin hinta kohtuullinen 98€.
Toinen on keraaminen Mass Produced Individualism -valaisin, joka valetaan muottiin.  Kun savi on vielä kosteaa, aihio leikataan saksilla tai revitään käsin kahteen osaan. Alaosasta tulee vaasi ja yläosasta valaisin. Vuorivirta valmistaa valaisimia itse keramiikkapajassaan Itä-Suomessa.Yhden valaisimen hinta noin 80€ ja kolmen kapaleen setti 240€. Valaisinta ja peiliä myy mm. galleriaputiikki Lokal Annankadulla.


-tuija-

p.s. Latasin HuutoNettiin muutaman myytävän jutun. KLIK!

2 kommenttia:

  1. Iinan töissä on kyllä aina sellainen minua ainakin puhutteleva herkkyys. Ne on oivaltavia, olematta kuitenkaan teennäisiä. Uskon, että tullaan kuulemaan Iinasta vielä paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen luin illalla blogiasi läpi ja huomasinkin, että olit samasta aiheesta blogannut :)

      Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!