sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Mid century modern

Nappasin pari kuvaa uudesta sohvakaveristani ja tällä kertaa näette myös millaiset pehmusteet sohvan matkassa tuli. Kyllä sitä näköjään käy nykyään niin hitaalla, että vasta kuvista tajusin, että eihän tuo sohva tarvitse uutta verhoilua, koska sellainen asia, kun pesukone (vaihtoehtoisesti pesula) on olemassa. Automaattisesti ajattelin uusia päälliset, koska verhoilu on todella likainen ja täynnä ikäviä läikkiä. Täysin ehjä se kuitenkin on. Kuvista ihailin villakankaan täydellistä sävyä ja silloin vasta tajusin, että koitanpas pestä/pesettää nuo vanhat tyynypussit. Alkuperäinen suunnitelma oli siis ommella sohvaan alkuperäisen mukaiset harmaat villakankaiset, ja toiset täysin erillaiset vaihtopäälliset.  Suunnitelmassa pysyn siinä määrin, että ne toiset päälliset tulen kyllä myös tekemään. Millaiset, näette sitten!

Sohvan paikaksi valikoitui aiemmista suunnitelmista poiketen kirjastohuone (mahtipontisesti kutsumme tätä läpikulkutilaa sillä nimellä, koska sen seiniä kiertää muutama kirjahylly) ja voi apua, miten ison vaikutelman se toi tilaan. Pakkoraossa aikoinaan hankitut Ikean Jennylundit pääsevät nyt uuteen kotiin. Myös matto saa  lähtöpassit piakkoin.Better?

-tuija-

17 kommenttia:

 1. Tuo sohva on kyllä upea! Mukavan edullinen ja helppo vaihtoehto tuo peseminen :) Hyvä naureskella, itsellä on käynyt joskus samalla tavalla. Ei ole voinut kuvitellakaan, että joku päästäisi ehjää hyvää tavaraa oikeasti vain niin likaantumaan. Kangas näyttää varsin hyvältäkin, sen mitä erottaa, kun aurinko paistaa näyttöön suoraan takaapäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä olisi hetikin tullut mieleeni tuo pesu, jos tyynyissä olisi ollut vetoketju. Nyt täytyi löytää ja purkaa se yksi piilopistoin käsin ommeltu reuna auki. Ensimmäinen villapesu suoritettu, mutta ei vielä toivottua tulosta. Koitan uudelleen hiukan tehokkaammalla aineella :)

   Poista
 2. Aivan ihana sohva! Siis täydellinen, rakastan 50-luvun tyyliä. Itse kaksi saman aikakauden nojatuolia uudelleenverhoiluttaneena ajatus siitä että päälliset saa pesemällä puhtaaksi miellyttää kovasti. Blogisi idea, kuvat ja tekstitkin heti kolahtivat, joten sait uuden seuraajan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, tervetuloa Mirka. Toivottavasti lunastan odotuksesi jatkossakin :)

   Poista
 3. Tosi kiva kangas. Tässä kun ollaan asuntoa vaihtamassa, huomaan hakevani koko ajan inspistä sun blogista... Kivan kotoisaa, huoliteltua ja silti rentoa. Tuo sohva on ihan nappiostos. Tykkään kyllä matostakin, myös tuossa... Onko se villaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvasit kotiani juuri niillä sanoilla, millä itsekin sen voisin tehdä. Kiitos kovasti. Matto on kaunis, mutta tyylillisesti se ei istu niin hyvin sohvan pariksi. Siirrän sen työhuoneeseen, mihin se maalausurakan jälkeen sopii paremmin. Ja juu, on villaa :)

   Poista
 4. Siis upea! Kutsun kyllä itseni teille kylään jos likun joskus sillä suunnalla ��

  VastaaPoista
 5. Ooh mikä MCM-kaunotar! Taitaa kirjastohuonekin hengittää paremmin, kun on keveämmät kalusteet.
  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti hengittää. Sohva on niin siro ja ilmava :)

   Poista
 6. Voi että, kyllä 50-luvulla osattiin.... Ja nuo päälliset näyttää niin täydelliseltä. Mattokin on nätti, mutta ei munkaan mielestä paras kaveri tuon sohvan kanssa.

  -Anna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotokieli on kyllä upean siro. Ja minunkin silmääni toisenlainen matto on parempi, tuo Pandora-matto siirtyy työhuoneeseeni.

   Poista
 7. Mieletön! Tuollaisen kelpuuttaisin meille myös! Vintagekalusteet hyvällä maulla yhdistettynä moderniin ja ajattomaan sisustukseen antaa kyllä särmää kotiin, ihan eritavalla kun jos kaikki olisi sitä uusinta uutta ja viimeisintä trendiä, eli koti ilman kerroksia. -Pauliina

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!