perjantai 12. syyskuuta 2014

Habitare 2014

Habitaresta terveisiä! Vaikka joka vuosi järjestettävä Habitare ei aina tarjoakaan mitään tajunnan räjäyttävää uutta tai uraauurtavia erikoisuuksia, on se lunastanut paikkansa suomalaisen sisustusmaailman kohtaamispaikkana.
Arvuuttelin edellisessä postauksessa, millä marmorituliaisella hemmottelisin itseäni, mutta nyt kävi niin, että olen tainnut olla rasittuneempi kuin arvasinkaan, kun tuliaisen koko ja hinta kasvoi moninkertaiseksi. Tulikiven osastolla loputon kiuaspähkäilymme saatiin vihdoin päätökseen ja tilaukseen meni valkoinen, valukivinen 10,5 kW Riite kiuas. Kuvassa keskimmäinen. Tulikiven osasto oli muutenkin  kivannäköinen, tykkäsin kovasti tuosta kuusikulmaisella kivilaatalla laatoitetusta seinästä kivialtaineen.
Valaisinmaailman uutuuksista haluan nostaa esille muotoilija Timo Niskasen lanseeraman HIMMEEn ja hänen valaisinmallistonsa. Mallisto on valmistettu ilman välikäsiä ja kompromisseja ja näyttääkin erityisen hyvältä ja tyylikkäältä.

Kuvassa etualalla FILLY jalkavalaisin suunnattavalla valolla. Alumiininen varjostin, massiivitamminen varsiosa ja betonista valettu jalka ovat kaunis ja ajankohtainen yhdistelmä. Ja koska  jakelussa ei ole välikäsiä, on hintakin pystytty pitämään kohtuullisena.


Porvoolainen perheyritys Sessakin osastolla esiteltiin, niinikään ajankohtaiset, Matti Syrjälän betoniset Corner-valaisimet. Valaisintrendit ovat edelleen materiaaleissa kupari, messinki sekä betoni ja mallit yksinkertaisia ja industrial-henkisiä. Isoja pop-polttimoita käytetään edelleen paljon.


Vepsäläisen osaltolta muutama  tuolimalli, Calligariksen uutuus -sekä ulos että sisälle sopiva- Gamera tuoli sekä Fritz Hansenin Drop.

Mukaan voi poislähtiessään napata  kimpun tuoreita kukkia. Näiden isojen liljakimppujen hinta oli 10€ -15€.
Kuvasato jäi kovin pieneksi, mutta voin lämpimästi suositella Riikan upeita messukuvia Hunajaista blogista.
Joko olet vieraillut messuilla ja mitkä olisivat sinun tärpit?

-tuija-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!