maanantai 1. syyskuuta 2014

Golden touch

Mitä tapahtuu, kun naiselle antaa käteen kultasprayn?  Hän maalaa kaikki vastaantulevat esineet ja asiat ilman kyseenalaistamista. Tämän sulkakorun olen kyllä maalannut jo viitisen vuotta sitten. Yksi lempikoruistani.Hopeinen pallokynttiläkin joutui suhuttajan uhriksi!No miksi riehuin sitten sen spaymaalin kanssa johtuu siitä, että eilisessä postauksessa pohdin valaisinvalintoja aamiaisnurkkaukseemme ja esittelin muutaman vaihtoehdon kuvamanipulaation avulla. Ihailen kovasti Tom Dixonin messinkipintaista pallovalaisinta ja se oli yksi vahvoista vaihtoehdoista tilaan, mutta yhdessä biedermeier pöydän sekä vanhojen Askon tuolien (Martelan Kilta tuolien vastine) kanssa lopputulos olisi hieman raskaanlainen.
Pöytää en ole vaihtamassa ja vaikka kovin haluaisin tuolit kevyemmiksi ulkonäöltään, en vielä ole valmis luopumaan noista reppanoista niiden toiminnallisuuden vuoksi. Ympäriverhoilluissa, käsinojallisissa tuoleissa on äärimmäisen mukava istua pidempäänkin ja kääntyvä jalkaosa mahdollistaa helpon siirtymisen pöytään ja siitä pois. Olen sovitellut mielessäni tilaan jos jonkinlaisia tuoleja, mutta minkään tuolin ulkonäkö ei ole vielä voittanut noiden löhölassien mukavuutta. Alan kieltämättä kuulostamaan Martin Cranelta. Tiedättehän tuon Frasier-sarjan itsepäisen papparaisen, joka rakastaa vanhaa nojatuoliaan. Noh, jos oikein kovin pinnistän, voisin vaihtaa ne Bertoian vintage Wireihin. Anyone?

Joten, mitä sitten tein? No tartuin pulloon. Enkä mihinkä vain pulloon, vaan kultaiseen spraypulloon ja suhautin nämä Etolan, jo kertaalleen spreijatut, pallovalot messingin/kullan värisiksi. Hankin myös litteän kattokuvun ja maalasin senkin. Lopulta mieheni yhdisti valot kattoon yhdeksi kokonaisuudeksi. Polttimot voisin vaihtaa myöhemmin erimuotoisiksi. Nyt mennään näillä. Ei ihan Lee Broomin kristalliset versiot, mutta eipä mulla ole niitä Wire tuolejakaan!
Tää on niin aina tätä, mutta mistäpä sitä sitten haaveilisi, jos kaikki olisi saatavilla kättä ojentamalla?

-tuija-


7 kommenttia:

 1. Ah kun sinä olet kesän jälkeen ollut vauhdissa :D Olet ehtinyt tehdä/esitellä monta fantastista juttua ja mie en vaan ole saanut aikaiseksi kommentoida... Joten nyt tulee sitten urakalla kaikkiin ;)

  Siis se karvalankamatto oli aivan ihana <3 Miten sinä keksit ja jaksat aina värkätä.
  Tarjoiluvaunu aivan ihana, pitäisi kai raahautua sinne etelä-suomeen kirppisteleen kun siellä on aina kaikkea...
  Noista lampuista olin juurikin noiden timanttilamppujen kannalla. Ja jälleen hienosti sovellettu :D Bauhausissa on muistaakseni kaikkia hauskoja polttimoita, käypä kurkkimassa jos jossain lähinurkilla on.

  Minulla taas on joku kammo asioiden maalaamiseen. Kaipa tämä ailahtelevainen mieli muuttuu niin tiuhaan ettei uskalla lyödä mitään lukkoon ja tarttua pensseliin. Muille on niin paljon helpompi valita asioita. Itsellä on runsaudenpula vaihtoehtojen kanssa. Nyt minulla on migreeninä vanha ihana lampunjalka. Malli on ihana mutta kultainen väri ei ehkä niinkään. Arvon uskallanko maalata, pysyykö maali jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä jäi kommentoimatta vihreä seinä. En malttaisi odottaa lopputulemaa...
   Itse olen ajatellut maalata samoilla maaleilla yläkerran tv-huoneesta kolme seinää harmaaksi.

   Poista
  2. Sari, I've missed you! Kiitos, kiitos kaikista kehuista :)
   Hyvä huomio tuo Bauhaus, mietinkin mistä alkaisin etsiä uusia, kun nuo nykyiset on ihan liian tuikut.

   Tänään tuli viesti, että oliva väriä ei enää ollut saatavilla Kalklitiristä. Pahus! Vaihdoin sen sitten winter primoon ja koitan sekoittaa siitä ja Sage väriä keskenään. Saa nähdä tuleeko siitä vain harmaata!!

   Ja eikun sutimaan vaan, ei se vaikeaa ole ja aina voi maalata päälle uudelleen :))

   Kiva, kun tulit takaisin lomalta!

   Poista
 2. Kylläpäs sattui! Haaveilen myös Dixonin messinkisestä pallolampusta, mutta huokea viidensadan euron hinta on saanut minutkin hankkimaan kympin spraymaalin. Vielä en ole sitä aukaissut, sillä loppua ei t näy, kun pullon aukeaa :D Vielä en ole keksinyt miten tuon dixonkopion saisi tehtyä itse, mutta jos joku keksii ennen minua, niin saa huutaa!

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä lopputulos on ihan mielettömän hieno. Tom Dixonit on toki upeat, mutta joskus pitää vähän priorisoida. Silloin kekseliäisyys palkitaan!

  -Millis

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!