tiistai 26. elokuuta 2014

Vihertävää suunnittelua

Eilen postilaatikkoon kolahti Vepsäläisen vuoden 2015 kuvasto.  Samalla hetkellä selkiytyi vuoden verran työhuoneeni peitelistan välissä  roikuneen  lehmuksenvihreän maalimallin merkitys. Olin ajatellut maalata työhuoneeni seinät harmahtavalla vihreällä, mutta  asia ei ollut edennyt toteutuksen tasolle. Kuvaston kannessa oleva vihreä ei ole se vihreä, mitä ajattelen seinään, mutta maalatun seinän epätasainen maalipinta sytytti  ja samalta seisomalta selvitin saako nyt niin paljon esillä olleita kalkkimaaleja vihreän sävyisenä. Sai, ja viidessä minuutissa maalit olivat tilattu. Sanon maalit, koska täsmälleen oikeaa sävyä ei löytynyt  valmiina, joten tilasin kahta eri vihreää, olivan sekä kesäsävy sagen, ja aion sekoittaa sävyn näistä itse. 
Tämä postaus olisi voinut muuten voinut kertoa myös tuosta itse kuvastosta. Mikä profiilin nostatus Vepsäläiseltä. Upeaakin upeampi, karhea, mattapaperinen kuvasto, jonka esillepanot ovat huikeita. Ei jälkeäkään siitä vanhasta postimerkkikatalogista, hienoa!-tuija-


10 kommenttia:

 1. Itse myös ihastelin lehteä sekä kokoonpanojen että lehden olemuksen vuoksi. Ihanaa saada tällaisia kuvastoja.

  ja vihreä kalkkimaaliseinä kuulostaa upealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esillepanolla on kyllä todella suuri vaikutus tuotteen imagoon ja haluttavuuteen :)

   Poista
 2. Kyllä eilen tätä selailin ja tämän katalogin avulla tais selkitä yläkerran kylppärin laatta valintakin. Kuva löytyy facebookista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin kurkkaamassa :) Nuo facebookin jutut menee blogien kohdalla aina ihan ohi, kun en seuraa sitä kautta kenenkään blogia. Omanikaan ei ole siellä. Hyvä, kun oman ja firman päivityksiä saa joskus tehtyä :)

   Poista
 3. Mitämitä?!? Ei meille ole tullut tuollaista katalogia! Pitääkö se käydä itse hakemassa vai toiko posti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että mikäli olet heidän clubin jäsen, tulee kuvasto aina automaattisesti kotiin. Nyt kannattaa käydäkin liittymässä clubiin Vepsäläisen sivuilla, sillä liittyjä saa 10% alekoodin sekä osallistuu muna-tuolin arvontaan :)

   Poista
  2. No onpas kumma. Minä mielestäni nimenomaan kuulun johonkin, kun mulle tulee niiltä jatkuvasti sähköpostiakin ja myös ne VIP-iltojen kutsut. No jaa, tulee jos on tullakseen...

   Poista
 4. Mikä niissä kalkkimaaleissa on " se juttu"?

  Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaalin sideaineena on kalkki sekä maapigmentit. Kun tähän jauhoon sekoitetaan vettä, saadaan maalia jonka maalausjälki on täysin matta, hieman epätasainen ja elävä ja siinä on aavistus tekstuuria. Kun maalipinnassa on tekstuuria, leikkii valo sen pinnalla erillä tavoin kuin sileässä pinnassa, saaden aikaan valoja ja varjoja. Näin syntyy se "elävä" hieman maalaismainen pinta. Maali on perinteinen, hengittävä ja ekologinen, vaikka en tiedä moniko tätä puolta edes miettii?! Vaikka kalkkimaali on nyt trendikästä, ovat sen perinteet satoja vuosia vanhat :)

   Poista
  2. Kiitos. Nyt ymmärrän paremmin tätäkin innostusta.

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!