keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-vuohenjuustofrittata



Frittata eli se astetta maukkaampi ja mehevämpi munakas valmistuu nopeasti alle puolen tunnin ja kokonaisuudessaan samalla pannulla, vaikka lieden lisäksi ruokaa joutuu hetken käyttämään uunissa. Ohje on alun perin Me Naisten resepteistä, joita muuten suosittelen muutenkin lämpimästi. Miten siinä lehdessä joka viikko tuntuu olevan reseptejä, jota pitäisi päästä kokeilemaan.

Neljään annokseen tarvitset:

6 munaa
suolaa maun mukaan, taisin laittaa ½ tl

täyte:
2rkl oliiviöljyä
1 pieni kesäkurpitsa tai puolet isommasta
2 vartta kesäsipulia (purjoa tai keltasipulia, jos muuta ei ole) lisäksi laitoin 1 kynnen valkosipulia
1 dl herneitä (mulla ei ollut, joten jätin pois)
100g vuohenjuustoa

lisäkesalaatti:
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku villirucolaa
2 rkl balsamicoa (tai hunajaa ja tilkka valkoviinietikkaa)
½ dl oliiviöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
suolaa, pippuria

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kytke grillivastus päälle. Riko kananmunien rakenne ja lisää suola.
Pilko kesäkurpitsa kuutioiksi ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy uuninkestävällä paistinpannulla ja kuullota siinä kesäkurpitsanpaloja sekä sipulia pari minuuttia. Lisää herneet ja kaada munamassa päälle. Hyydytä 5-6 minuuttia, kunnes munakas hyytyy pohjasta, mutta pinta on vielä löysä. Murustele vuohenjuusto frittatan päälle ja nosta paistos ruskistumaan grillivastuksen alle uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pinta on kullanruskea.

Tee salaatti. Sekoita jääsalaatti ja rucola. Sekoita kastikkeen ainekset ja mausta mustapippurilla sekä hyppysellisellä suolaa. Kaada kastike salaatin joukkoon ja ripottele päälle pinjan- tai auringonkukansiemenet. Tarjoa kekona lämpimän frittatan päällä.




Mukavaa ja maukasta keskiviikkoa!

-tuija-


3 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla! Onnistuukohan tässä mitenkään epäonnistumaan? Tänään olisi illalla tulossa vieraita ja mitään en ole kerennyt miettimään.

    VastaaPoista
  2. Ei onnistu epäonnistumaan, mutta älä unohda lisäkesalaattia päältä, äläkä käytä liian vähän suolaa, koska kesäkurpitsa vesittyy kypsyessään ja maku laimenee helposti liikaa. Salaatinkastikkeessa sopivassa suhteessa oleva etikka/hunaja (balsamico) antaa todella mukavan lisäsäväyksen suolaiselle vuohenjuustolle ja raikkaalle kesäkurpitsalle.

    VastaaPoista
  3. Onnistui! Oli oikein hyvää ja vieraatkin on vielä elossa.

    VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!