perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kissan ulkoiluhäkki rakenteilla

Hikisen päivän, hikinen urakka. Valmiskuvia piakkoin!
-tuija-

9 kommenttia:

 1. Mekin tarvittais ehdottomasti ulkoiluhäkki, tai edes kunnon aita takapihalle. Valmiit häkin maksaa ihan "sikana", ja itsellä kyllä pysyisi vasara kädessä, kunhan saisin miehen apuriksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tuo rakenne ole kummoinenkaan, kyllä sellaisen itsekin bygää, jos vasara vain kädessä pysyy. Tai tässä tapauksessa ruuvinväännin:)

   Poista
 2. Tulee varmasti hieno! Meillä on käynti makkarin ikkunasta häkkiin, tykkäävät kyllä oleilla ja nukkua ulkona :) Häkki on vielä vaiheessa, mutta jotain kivoja ideoita olisin vailla.. ehkä puupölkkyjä ja yläorsi ois kivoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit, mekin haaveiltiin ikkunakulusta, mutta häkin ja talon välille jäi sen verran iso tila, ettei moista putkea kannata rakentaa. Se okisi ollut niin hieno tapa kulkea häkkiin. Harmittaa vähän :(
   Seuraavaksi alan miettimään sisuksia!

   Poista
 3. Hieno tulee! Tuleeko siihen kattoa? Hiukan arveluttaa, että pääsevätkö kisut puuta pitkin karkuteille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, katto tulee :) rakennettiin tuollainen jo edellisen talomme pihaan, joten siinä mielessä jo tietää, miten tarkka kissojen kanssa saa olla. Livahtavat pieniemmästäkin välistä :)

   Poista
 4. Moi!

  Täytyy sanoa, että ainakin rakennusvaiheessa hitusen ruma. Vaikka niinhän nuo häkkyrät aina. Tuttu perhe veti pihansa ympärille 2m korkeat, vihreästä kanaverkosta tehdyt aidat. Kammottavat, mutta kissat nautti. Parempi vaihtoehto tuo silti kuin paistaa kissaansa sisällä, tai taluttaa,
  nimim. kissaa hihnassa tylsistyneenä "taluttanut" Millis

  (kissa otti nokoset kivellä. minä kaivelin kynsiäni)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nuo melkoisen rumia hökötyksiä. Hiukan parani, kun maalattiin mustaksi. Edelleen meillä ulkoillaan myös valjaissa, mutta lisää ulkoaikaa saa sitten häkissä, niin ei tarvitse koko kesää sisällä nököttää. Meillä valjasulkoilu hoituu siten, että kissa puetaan valjaisiin ja flexi kiinni valjasosaan ja hihna lukitaan pitkäksi. Sitten kissat ulos ja itse perässä. Flexistä ei tarvitse pitää kiinni, painon tunne riittää hillitsemään karkailun. Vetävät flexiä perässä kuin rekikoirat, mutta pysyvät pihassa. Täytyy vain olla pihalla kaksi perään katsojaa, yksi ei riitä neljälle kissalle, etenkin kun kaikkien pitää mennä eri suuntiin. Tunnin jälkeen yleensä kipitetään sitten oven taakse, että pääsisikö sisään.

   Poista
  2. Mahtava taktiikka! Meillä ulkoilu oli sitä, että kissa loikkaa mielipaikalleen kivelle, ja jää kyyköttämään ja tutkimaan ympäristöä sieltä. Kerran tuumin, että ole siellä sitten, minä en jaksa tässä koko päivää kyykkiä, pistin fleksin puuhun kiinni ja poistuin. Voi sitä maukumisen määrää! Voi emoni, miksi minut hylkäsit!? Pakko oli nököttää. Tylsää oli :).

   Millis

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!