maanantai 14. heinäkuuta 2014

Keittiön terveiset

Mitä kulinaristi tuo matkoiltaan tuliaisiksi? No öljyjä, mausteita, tahnoja, viinejä, suklaata...kaikkea minkä avulla voi yhä uudelleen ja uudelleen sukeltaa loman ihaniin muistoihin. Pyöritellä suussa auringon paistetta tai nuuhkia lasista rentouttavia iltoja.  Ja mikä parasta, kotiin ei jää pölyttymään souvenir shopeista raahattuja flamenconukkeja eikä kartoilla varustettuja posliinilautasia. Jos jotain näkyvää jää, niin lanteille!
Tämän kesän Kroatian ja Montenegron matkalta mukaan tarttui pieni keraaminen pullo oliiviöljyä, viikunahilloa, joka muuten on todella VIIKUNAhilloa eikä sokeritahnaa höystettynä muutamalla viikunanpalalla, rosmariini- ja muita yrttisuoloja sekä tietenkin paikallisia viinejä. Kotimaan lyhyiltä pyrähdyksiltä ja myös oman kaupungin ihanista puodeista poimittuja Nicolas Vahèn hilloja on kokeiltu sekä uusia mausteita. Miltä kuulostaa savupaprika tai Hawajin musta, hieman rikkiarominen suola. Hilloista, tuo kuvissakin näkyvä passion & kookos, maistuu paahtoleivän päällä palalta tropiikkia.
Saaristolaistyylisen lounaan kruunaa hauskat silakkaservetit, joita jaksan ihailla lapsenomaisesti.


Muita ruokatuliaisten raahaajia?

-tuija-


10 kommenttia:

 1. Mitään muita tuliaisia ei ostella kuin ruokatuliaisia.

  VastaaPoista
 2. Ah mitä kuvia ja herkkuja! Juu ruokatuliaisten hamstraajia ollaan mekin ja paikallisissa ruokakaupoissa kiertely on niin hauskaakin : ) Tosin mulle on viime vuosina päätynyt lanteille sun muualle vähän kaikki sapuskat ja se taas ei ole niin kovin kivaa ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Paikalliset ruokakaupat ja torit ovat aarteita tälläiselle suomalaiselle, "kaikissa kaupoissa samat kamat"-totutetulle!
   Ja juu, sama homma, lanteet levenevät vaarallisesti :( Se hinta tästäkin huvista maksetaan!

   Poista
 3. Kyllä sitä kauniiden purkkien ja pakkausten edessä lankeaa. Täältä löytyy toi sama keraaminen oliiviöljypullo ja käytän sitä täyttöpullona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla on sama pullo :)) ostin oman Durrovnikin lentokentältä ja ajattelin juurikin sitä täyttöpulloksi!

   Poista
 4. mistä on nuo upeat mausteputkilot? fantastisia! Inhoan tavallisia maustepurkkeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ettis! Koeputkimausteita myyvät yleisesti lahja- ja sisustuspuodit ympäri maan. Omani ovat paikallisesta sisustusliikkeestä, nimeltä Gistu. Minäkään en pidä perusmaustepurkeista ja olenkin laittanut omani esille näin
   http://muotoseuraafunktiota.blogspot.fi/2013/04/mausteet-esille.html

   Poista
 5. Meidän matkalaukuissa kulkee aina kaikenmoista syötävää, mutta pois se minusta, etten ostaisi muitakin tuliaisia ;) Opiskeluaikoina raahasin joka Italian reissulta kaikkea juustoista öljyyn ja mausteisiin mutta nykyään saatavuus on onneksi jo Suomessakin ihan eri luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saa!! Jos joka kunnon juuston ja hillon perään pitäisi matkustaa vielä ulkomaille, olisin joko rutiköyhä tai sitten ainakin monta kiloa laihempi (joka ei olisi hullumpi juttu ollenkaan :) )

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!