keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Keittiön matto

Jos viime kertainen hankinta ei ollut ihan harkituimmasta päästä, tätä seuraavaa on sitten vatvottu senkin edestä. Tässä mattopostauksessa valitin liian kapeista (käytävän) matoista ja manasin etenkin Pappelinan muovimattojen 70cm leveyttä. Asia harmitti minun lisäkseni monia muitakin ja kirvoitti mukavasti kommentteja. Lukijani Milliksen kommentin  avustuksella aloin jäljittää mahdollista matonkutojaa, mutta sittemmin asia hautautui tuhannen muun alle. Kunnes, pari viikkoa takaperin asia liikahti vauhdilla eteenpäin.  Törmäsin iltatorilla kivannäköisiin mattoihin ja niiden tekijään. Pienen keskustelun jälkeen oli väreiksi valittu musta ja vaalean sekä tumman harmaat raidat siten, että kude ja loimi ovat aina eriväriset. Tällöin värit eivät piirry esiin yksivärisinä terävinä raitoina, vaan  lomittuvat pehmeämmin keskenään. Maton päät ovat kantatut. Maton leveys on  metri ja pituus kolme ja puoli. Tilasin maton muistissa olevien mittojen perusteella ja myöhemmin kotona huomasin, että kolmekin olisi riittänyt. Saa nähdä lyhennänkö mattoa hiukan jälkikäteen, jolloin se istuisi tilaan ilmavammin. Edellisen valkoisen maton jälkeen, nautin nyt näistä tummemmista väreistä ja etenkin siitä ettei joka läikkä näy matossa. Yksi asia pois päiväjärjestyksestä, monta sinne kuitenkin jäi vielä!-tuija-


12 kommenttia:

 1. Tosi kivannäköinen matto! Mistäköhän löysit tekijän ja paljonko maksoi matto noilla mitoilla? Alkoi kiinnostamaan itseäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Hinta oli alunperin muistaakseni 99e neliö, mutta heillä oli meneillään joku ale ja maton hinnaksi tuli silloin tilattuna 250€
   Kutomo on nimeltään Kivilän kutomo. Heillä on nettisivutkin, google löytää :)

   Poista
 2. Kävin katsomassa, että miltä se vanha keittiön matto näyttikään, ja täytyy sanoa, että uusi matto tuo kivasti ryhtiä tilaan. Todella kaunista tuollainen kudos, jossa värit "sekoittuvat"! Teidän keittiö on kyllä niin ihana, että tekisi mieli ottaa maalisuti käteen ja vetää vuokraisännän iloksi meidänkin keittiön kaapit valkoisiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha matto oli sellainen varastosta kaivettu ikivanha korvike, joka piti vaihtaa heti kun...
   Jep, ei menny montaa vuotta. Silmä tottuu näköjään ihan mihin vaan.

   Kysy vielä maksaako se maalit :D

   Poista
 3. No nyt on onnistunut maton vaihdos! :) Ihana matto kyllä, mätsää kyllä keittiöön! Koneisiin yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni. Tämä tila on odottanut mattohankintaa jo muutaman vuoden, johtuen juuri tuosta koosta. Valmiita mattoja saa harvoin metrin levyisenä, etenkin jos pituus on yli kaksi metriä. Aikaisempi matto oli kaivettu varastosta "väliaikaiseksi" ratkaisuksi ;))

   Poista
 4. Kaunis matto ja sopii hyvin teidän keittiöön. Ja mikä parasta, matto on käsityönä tehty! Meidän keittiöön hankin mittojen mukaan VM-Carpetin Swing paperinarumaton. Kudottu matto olisi kauniimpi, mutta kissat temmeltävät kudotut matot rullalle ihan vaan rullaamisen ilosta (anoppireissuilla saan oikoa mattoja ihan alvariinsa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiankin näin ennen ensimmäistä pesua matto on hyvin jämäkkä eikä ollenkaan niin pehmeä kuin jotkut räsy- tai kudotut matot. Ei rullaannu yhtään, vaikka meidän neljä kissaa siinä juoksevat. Vanha olikin sitten sellainen riepu, ettei sen kasaamiseen tarvittu edes kissaa ;)

   Poista
 5. Todella hieno! Mainio idea tuo loimilangan värin muuttaminen, matto ei näytä ollenkaan "kovalta". Meilläkin on mattoprojektia mielessä jälleen, tarvitsisi saada mökille perinteisen näköisiä räsymattoja. Täytyypä vilkaista tuo vinkkaamasi kutomo, vaikka voi olla että käytän vanhaa tuttua Hannaa :).

  Millis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti kutomon nettisivuilta ei käy ilmi miten kauniita mattoja heiltä saa. Sivut antavat vaikutelman kahdeksankymmentä luvulle jäämisestä, vahinko :(

   Poista
 6. Ihana blogi sinulla! Kiitos siitä.
  Yksi toive minulla olisi: näkisin mielelläni lisää kuvia kotikaupungistasi. Olet niin taitava ottamaan kuvia aivan erilaisista kuvakulmista. Yksi kesäpostaushan sinulla Uudestakaupungista onkin. Uskon, että moni muukin mielellään katselisi myös tuollaisia ulkokuvia. Kiittäen Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kirsti ihanasta palauteestasi. Toive on helppo toteuttaa pikaisestikin. Otin silloin taannoin monta sataa kuvaa ja sieltä voin julkaista lisääkin niitä. Teemaltaan ovat samankaltaisia edellisten kanssa, kun kerran samalla reisulta ovat, mutta jos ei haittaa, niin laitan niitä joku päivä tulemaan. Myöhemin syksyn tullen jalkaudun uudelleen kaupunkiin kuvaamaan ja kuvaan sitten hieman eri näkökulmia :)

   Poista

Hei! Kiva kun kävit, vielä mukavampaa on, mikäli päättäisit jättää viestin!